Séf a rácson: visszaszámlálás!

A SpaTrend Kft Grillreceptek.hu által elindított online séfverseny a nagy sikert és a számos ízletesebbnél ízletesebb receptet követően a döntő fináléhoz érkezett. Az Otthon Design 2015 kiállítás szombati napján pedig megtudhatjuk, ki nyeri el az álom munkát az 1 250 000 forintos fizetéssel és a félmilliós fődíjat, a profi grillkészüléket.

A Séf a Rácson Magyarország első online recept- és grillséf-versenye, mely során a beérkezett receptek, videók és a döntőn bemutatott grill ételek alapján a Séf a Rácson zsűrije megválasztja az ország grillszakácsát. A győztes egy szezonon keresztül a Broil King és a Grillreceptek.hu grillszakácsa, valamint egy profi grillkészülék boldog tulajdonosa lehet.

Az élő döntőn, mely során a Séf a Rácson három legjobb csapata méri össze grill tudását mindenki számára nyilvános. A zsűritől kapott feladatokat április 18. szombaton 12:00 órától, a Hungexpo, Otthon Design 2015 kiállítás (A „C” és „G” pavilon közötti szabad füves területén készítik el a grill szakács jelöltek.

A zsűri értékeli a grillezett étel elkészítését, az étel ízét és látványát, valamint a kreativitást is. A zsűriben köszönthetjük Gianni Annoni étteremtulajdonost, televíziós műsorvezetőt, Kis Sándort a a Miele séfjét és Vezse Rolandot a SpaTrend ügyvezető igazgatóját.

A Séf a Rácson döntőhöz kapcsolódóan színes kulináris programokkal várnak a szervezők minden grillrajongót, és mindenkit, aki a gasztronómia iránt érdeklődik. Sőt, azokat is, akik egyszerűen csak imádják a grill partik hangulatát, a különleges ízeket és illatokat.

A döntő programja:

Broil King kanadai grillkészülékek bemutatója

Grillshow – Peter Zeitler „Die Frankengriller” Németország grillbajnoka

Nyereményjáték: „Jól áll neked a grill!” – készíts vagy készíttess fotót a profi grillkészülékkel, és nyerd is meg!

A faszenes grillezés titkai - így grillezz a Broil King KEG-gel

Séf a Rácson verseny hármas élő döntő

Grillkóstoló

Forrás: Vendég & Hotel Online


Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben

Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben 

Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség.
Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség

Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség 

Növelni kell a palackos borok exportját, amihez a magyar kormány minden segítséget megad, mondta a miniszter egy csütörtöki balatoni nyitóeseményen.
Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től

Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től 

A Bar Me Tender ingyenes bartenderképzés immár negyedik éve segíti a vendéglátós szakma új generációját.
Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk

Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk 

Többmilliárdos kárt okoznak évente Magyarországon a hamisított élelmiszerek és italok.
Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja

Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja 

Az Auchan Magyarország stratégiai partnerségre lép a Winelovers Wine Awards borversennyel.
Legjobbak közt a magyar speciality kávé

Legjobbak közt a magyar speciality kávé  

A döntőbe a világ több százezer kávéja közül, kategóriánkként a legjobb tízet választják ki.
Miskolc innovatív gasztronómiai kínálata Katowice-ben

Miskolc innovatív gasztronómiai kínálata Katowice-ben  

A Zadole parkban zajló kétnapos rendezvényen a látogatók Katowice testvérvárosainak kulináris és kulturális kínálatával ismerkedhettek meg.
Fagylaltozók, strandbüfék a nyári ellenőrzések célkeresztjében

Fagylaltozók, strandbüfék a nyári ellenőrzések célkeresztjében 

Országos ellenőrzés lesz a főszezonban bizonyos vendéglátóhelyeken.
Átadták a Gyulai Pálinkafesztivál versenydíjait

Átadták a Gyulai Pálinkafesztivál versenydíjait 

Az idei pálinkafesztiválon az év gyümölcse a cseresznye, így külön kategóriaként bírálta a szakmai zsűri a cseresznyepálinkával töltött 27 bonbont.
Nyári ízek újrahangolva  – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján

Nyári ízek újrahangolva – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján 

Feith Attila executive séf vezetésével a szálloda nyári étlapja idén is ízutazásra hívja a vendégeket.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.