Séfakadémiát indít a S. Pellegrino

A fiatal séfeknek a mostani bezárások alkalmával van idejük tanulni. Itt a lehetőség.

S.Pellegrino Young Chef Academy néven egyedülálló nemzetközi akadémia fiatal séfek számára. A S.Pellegrino – amelyet hazánkban a Szentkirályi Magyarország Kft. forgalmaz – a konyhaművészet elkötelezett támogatójaként séftehetségek számára indít nemzetközi akadémiát.

A résztvevők a gasztronómia világának legbefolyásosabb és legismertebb tagjaitól, valamint gondosan kiválasztott neves partnerektől tanulhatnak. A gasztronómia társadalmi és környezeti változásokban játszott úttörő szerepére támaszkodva az akadémia célja folyamatos szakmai és személyes fejlődésre ösztönözni az ifjú séfeket, valamint népszerűsíteni a fenntarthatóságot, a befogadást és a társadalmi felelősségvállalást.

Gasztronómiai versenyből sokrétű online program

Alap pillérként a cég séfversenye marad, azonban most az oktatás kerül középpontba. A Chef Academy több mint 70 ország résztvevői előtt nyitja meg kapuit, a versenyen kiválasztott fiatalok bekerülnek a S.Pellegrino Young Chef Academy programba, ahol találkozhatnak a verseny különböző szakaszaiban megismert „bölcsekkel”, mentorokkal és a zsűrivel is.

A programba bekapcsolódnak a nemzetközi gasztronómia legismertebb tagjai, akik korábban jelentős szerepet játszottak a verseny történetében. A szaktekintélyek megosztják értékes tapasztalataikat az akadémia résztvevőivel, és megismertetik hitvallásukat a séfek következő generációjával.

A projekthez elsőként olyan ismert séfek csatlakoztak, mint Enrico Bartolini, Massimo Bottura, Manu Buffara, Andreas Caminada, Mauro Colagreco, Gavin Kaysen, Clare Smyth, valamint Ryan King, a Fine Dining Lovers főszerkesztője. A szakemberek izgalmas és exkluzív online kurzusokkal, interjúkkal és beszélgetésekkel gazdagítják az oktatási programot.

“Most a séfek fiatal generációjára összpontosítunk, mert ők hozhatnak gyökeres változást a jövő konyhaművészetébe. Úgy gondoljuk, hogy a jövő kihívásaihoz biztosítanunk kell egy tapasztalatcserére és ötletmegosztásra alkalmas virtuális felületet. Szeretnénk, ha aez az akadémia egy olyan nemzetközi közösséggé válna, ahol a tagok digitálisan és személyesen is kapcsolatokat építhetnek. A hitelességet a befolyásos iparági szereplők és partnerek biztosítják, akik az induláskor és a jövőben csatlakoznak hozzánk ebben a kalandban”, mondta Stefano Bolognese, a Sanpellegrino nemzetközi üzletágának igazgatója.

További információ a kezdeményezésről az akadémia saját honlapján, valamint a program hivatalos Facebook és Instagram oldalain olvasható.

Forrás: Flow pr


Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.