A Torkos csütörtök mintájára létrejött kezdeményezésnek köszönhetően az ötvenen felüliek szerdán fél áron ehettek és ihattak egyes éttermekben, kávézókban, lakhattak bizonyos szállodákban, ha előzetesen helyet foglalnak az akcióban részt vevő helyszíneken. Ezek folyamatosan bővülő listáját a www.seniorszerda.hu internetes oldalon találhatták meg az érdeklődők.Tavaly óta az Idősek Világnapjához kapcsolódva október első szerdája a Senior Szerda. Magyarországon a 60 év felettiek száma több mint hárommillió, az 50 év felettiek száma 3 millió 800 ezer. Az idősebb korosztály jelentős része aktív életet él és a modern technikára is nyitott. A magánszemélyek által kezdeményezett nonprofit akció célja, hogy a figyelmet az idősekre irányítsa. Az ENSZ-közgyűlés 1991-ben nyilvánította október 1-jét az Idősek Világnapjává. A világ 6,6 milliárd lakosa közül jelenleg több mint 600 millió idősebb 60 évnél, számuk az előrejelzések szerint 2050-re kétmilliárdra nő.
Senior szerda az éttermekben és szállodákban
Október 7-én 60-nál is több helyszínen, egyebek mellett éttermekben, szállodákban és fodrásznál várták 50 százalékos kedvezménnyel országszerte az 50 év felettieket a Senior Szerda elnevezésű akcióban.

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején
Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon
Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc
A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata
Új séf, új étlap, új élmények.

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme
Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.

Szigorítás az energiaitalok piacán
A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén
Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják
A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.

Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás
Május 9-én rendezik meg az idei Balaton Fagyija választást egy kompon, amely a Tihany és Szántód közötti távon közlekedik.

Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója
Brownsville-ben, Texasban készül megnyitni a világ első 3D nyomtatott kávézóját a Starbucks.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.