Sikeres volt a Kocsonyafesztivál

Három napig, míg a tizedik, jubileumi rendezvény tartott a fesztiválozóké volt a miskolci belváros. Belőlük pedig volt bőven, hogy pontosan mennyi is, azt még nem lehet tudni, de hamarosan arra is fény derül - írja az Észak-Magyarország.

Leskó György, a polgári védelem nyugalmazott alezredese elmondta: a fesztiválon készült csaknem 3000 felvételből, egy speciális eljárással számolják ki, hány látogató járt a rendezvényen. Nemcsak összesen, de napokra, rendezvényekre lebontva is meg tudják majd mondani a fesztivál idei létszámát - hangsúlyozta. Látogatószámot még nem tudtak a tegnapi záró sajtótájékoztatón, de más adatokat igen. Például azt, hogy 53 ezer négyzetméteren zajlott a fesztivál, három színpad várta a látogatókat, a Hősök terén felállított Bálaszínház 7500 kiló volt, és a Szinva teraszon a mai napig álló jégpiramis 10 tonnát nyom. Rózsa Edit, a fesztivál ötletgazdája arról is szólt, hogy az idegenforgalom szempontjából mit jelentett a fesztivál: "A belvárosban nem volt szabad szálláshely, és csak a fesztivál által foglalt vendégéjszakák száma 576 volt." Az idén igazi slágernek számított a Zöld Sátor, ahol 25 szervezet fogadta a környezettudatos életmód iránt érdeklődőket - ezt már Bodnár Kata, az Ökológiai Intézet munkatársa mondta. Azt is: a hozzájuk betérők csak 22 százaléka ment véletlenül a sátorba, a többiek már tudatosan keresték fel programjaikat. Az egyik leglátogatottabb rendezvényük Gyuri bácsinak, a bükkszentkereszti füvesembernek az előadása volt, amikor is a 100 négyzetméteres előadótér kicsinek bizonyult - mondta. A kocsonyafesztivál szervezői az idén is nagy hangsúlyt fektettek az árusok kiválasztására. Rózsa Edittől megtudtuk, pályázaton választották ki őket, szempont volt, hogy mit kínálnak, alkalmazkodnak-e a fesztivál idei tematikájához, azaz az időutazáshoz, és nem utolsó sorban a minőségi kiszolgálásnak is meg kellett felelniük. Ennek ellenére akadtak gondok a kereskedőkkel - mondta - a nyitónapon egy árust el kellett küldeniük, mert a nála talált öt csomag gesztenye közül egy sem volt ehető. Két vendéglátóssal is gondok voltak, az ő nevüket a későbbiekben a fesztivál honlapján nyilvánosságra hozzák - tette hozzá. Slágerétel az idén - természetesen a kocsonya mellett - a kenyérlángos volt, slágerital a Korty, de a paprikás sör is népszerű volt és a pálinkaházakba is sokan ellátogattak - tudtuk meg. A fesztivál nemcsak Miskolcon, de a világhálón is sikertörténet. Ki gondolná, hogy a Google-ban a kocsonyafesztivál szóra - a rendezvény alatt - 250 százalékkal többen kerestek, a kocsonyafesztivál 2010-re pedig 180 százalékkal - ismertette Rózsa Edit. Így ebben a versenyben megelőzték a Torkos Csütörtököt, az operabált és több népszerű hazai sorozatot is - írta az Észak-Magyarország.

Nyitva az Alelí - ez most a pesti belváros egyik legjobb olasz étterme

Nyitva az Alelí - ez most a pesti belváros egyik legjobb olasz étterme 

Az Alelí egy mediterrán vidékeken őshonos dísznövény - ezt a nevet adta a spanyol éttermének három Michelin-csillagot szerzett sztárséf, Dani García, aki Budapesten nyitotta meg brandjének legújabb egységét.
Az idei év legjobb pezsgőjét kóstolhatjuk a főváros tetején

Az idei év legjobb pezsgőjét kóstolhatjuk a főváros tetején 

Komplex élmények és különleges koktélok is várnak a Hilton Budapest tetején található White Raven skybarban.
Megint egy skybar-nyitás: ezúttal a pesti oldalon

Megint egy skybar-nyitás: ezúttal a pesti oldalon 

Átadták a skybart a WING fejlesztésű ibis&TRIBE Budapest Stadium Hotelben, teljes szolgáltatáspalettájával várja látogatóit a Libertyben lévő szálloda-duo.
Vendéglátósok éves közgyűlése a Gundelben

Vendéglátósok éves közgyűlése a Gundelben 

Május 15-én a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) vezetősége és tagsága a Gundel étteremben tartotta éves közgyűlését.
Dél-amerikai "füst" a budai vár lábánál - megnyílt az UMO

Dél-amerikai "füst" a budai vár lábánál - megnyílt az UMO 

A hely koncepciója a négy alapelem, a tűz, a víz, a föld, és a levegő köré rendeződött, ahol a vendég minden érzékszervére egyszerre hatnak a multikulturális gasztronómiai élmények.
Hogyan és mennyit grilleznek nyáron a magyarok?

Hogyan és mennyit grilleznek nyáron a magyarok?  

Azokat, akik sütögetni szoktak leginkább az ételek ízvilága, a jó idő, a társaság és a tűz hangulata csábítja a grillezésre.
Különleges helyszín nyílik a Duna part egyik legszebb szakaszán

Különleges helyszín nyílik a Duna part egyik legszebb szakaszán 

Művészet, kultúra és kikapcsolódás városlakóknak.
Leállt a termelés a világ leghíresebb csípős szósz gyártójánál

Leállt a termelés a világ leghíresebb csípős szósz gyártójánál 

A rajongók állítólag rohamosan felvásárolják a még piacon lévő készleteket.
BUD Wine: kiválasztották a Budapest Airport borait

BUD Wine: kiválasztották a Budapest Airport borait 

A BUD Wine címért öt kategóriában mérettettek meg a borászatok.
Igazi borkülönlegesség volt a kínai elnök búcsúajándéka

Igazi borkülönlegesség volt a kínai elnök búcsúajándéka 

Orbán Viktor miniszterelnök Hszi Csin-pinget egy 1949-es évjáratú Tokaji Aszúval ajándékozta meg.

Interjú

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”  

Interjú a Klasszis TopDesign 2023 verseny egyik díjazottjával.
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.