Sikeres volt a Kocsonyafesztivál

Három napig, míg a tizedik, jubileumi rendezvény tartott a fesztiválozóké volt a miskolci belváros. Belőlük pedig volt bőven, hogy pontosan mennyi is, azt még nem lehet tudni, de hamarosan arra is fény derül - írja az Észak-Magyarország.

Leskó György, a polgári védelem nyugalmazott alezredese elmondta: a fesztiválon készült csaknem 3000 felvételből, egy speciális eljárással számolják ki, hány látogató járt a rendezvényen. Nemcsak összesen, de napokra, rendezvényekre lebontva is meg tudják majd mondani a fesztivál idei létszámát - hangsúlyozta. Látogatószámot még nem tudtak a tegnapi záró sajtótájékoztatón, de más adatokat igen. Például azt, hogy 53 ezer négyzetméteren zajlott a fesztivál, három színpad várta a látogatókat, a Hősök terén felállított Bálaszínház 7500 kiló volt, és a Szinva teraszon a mai napig álló jégpiramis 10 tonnát nyom. Rózsa Edit, a fesztivál ötletgazdája arról is szólt, hogy az idegenforgalom szempontjából mit jelentett a fesztivál: "A belvárosban nem volt szabad szálláshely, és csak a fesztivál által foglalt vendégéjszakák száma 576 volt." Az idén igazi slágernek számított a Zöld Sátor, ahol 25 szervezet fogadta a környezettudatos életmód iránt érdeklődőket - ezt már Bodnár Kata, az Ökológiai Intézet munkatársa mondta. Azt is: a hozzájuk betérők csak 22 százaléka ment véletlenül a sátorba, a többiek már tudatosan keresték fel programjaikat. Az egyik leglátogatottabb rendezvényük Gyuri bácsinak, a bükkszentkereszti füvesembernek az előadása volt, amikor is a 100 négyzetméteres előadótér kicsinek bizonyult - mondta. A kocsonyafesztivál szervezői az idén is nagy hangsúlyt fektettek az árusok kiválasztására. Rózsa Edittől megtudtuk, pályázaton választották ki őket, szempont volt, hogy mit kínálnak, alkalmazkodnak-e a fesztivál idei tematikájához, azaz az időutazáshoz, és nem utolsó sorban a minőségi kiszolgálásnak is meg kellett felelniük. Ennek ellenére akadtak gondok a kereskedőkkel - mondta - a nyitónapon egy árust el kellett küldeniük, mert a nála talált öt csomag gesztenye közül egy sem volt ehető. Két vendéglátóssal is gondok voltak, az ő nevüket a későbbiekben a fesztivál honlapján nyilvánosságra hozzák - tette hozzá. Slágerétel az idén - természetesen a kocsonya mellett - a kenyérlángos volt, slágerital a Korty, de a paprikás sör is népszerű volt és a pálinkaházakba is sokan ellátogattak - tudtuk meg. A fesztivál nemcsak Miskolcon, de a világhálón is sikertörténet. Ki gondolná, hogy a Google-ban a kocsonyafesztivál szóra - a rendezvény alatt - 250 százalékkal többen kerestek, a kocsonyafesztivál 2010-re pedig 180 százalékkal - ismertette Rózsa Edit. Így ebben a versenyben megelőzték a Torkos Csütörtököt, az operabált és több népszerű hazai sorozatot is - írta az Észak-Magyarország.

Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.