Leskó György, a polgári védelem nyugalmazott alezredese elmondta: a fesztiválon készült csaknem 3000 felvételből, egy speciális eljárással számolják ki, hány látogató járt a rendezvényen. Nemcsak összesen, de napokra, rendezvényekre lebontva is meg tudják majd mondani a fesztivál idei létszámát - hangsúlyozta.
Látogatószámot még nem tudtak a tegnapi záró sajtótájékoztatón, de más adatokat igen. Például azt, hogy 53 ezer négyzetméteren zajlott a fesztivál, három színpad várta a látogatókat, a Hősök terén felállított Bálaszínház 7500 kiló volt, és a Szinva teraszon a mai napig álló jégpiramis 10 tonnát nyom.
Rózsa Edit, a fesztivál ötletgazdája arról is szólt, hogy az idegenforgalom szempontjából mit jelentett a fesztivál: "A belvárosban nem volt szabad szálláshely, és csak a fesztivál által foglalt vendégéjszakák száma 576 volt."
Az idén igazi slágernek számított a Zöld Sátor, ahol 25 szervezet fogadta a környezettudatos életmód iránt érdeklődőket - ezt már Bodnár Kata, az Ökológiai Intézet munkatársa mondta. Azt is: a hozzájuk betérők csak 22 százaléka ment véletlenül a sátorba, a többiek már tudatosan keresték fel programjaikat. Az egyik leglátogatottabb rendezvényük Gyuri bácsinak, a bükkszentkereszti füvesembernek az előadása volt, amikor is a 100 négyzetméteres előadótér kicsinek bizonyult - mondta.
A kocsonyafesztivál szervezői az idén is nagy hangsúlyt fektettek az árusok kiválasztására. Rózsa Edittől megtudtuk, pályázaton választották ki őket, szempont volt, hogy mit kínálnak, alkalmazkodnak-e a fesztivál idei tematikájához, azaz az időutazáshoz, és nem utolsó sorban a minőségi kiszolgálásnak is meg kellett felelniük. Ennek ellenére akadtak gondok a kereskedőkkel - mondta - a nyitónapon egy árust el kellett küldeniük, mert a nála talált öt csomag gesztenye közül egy sem volt ehető.
Két vendéglátóssal is gondok voltak, az ő nevüket a későbbiekben a fesztivál honlapján nyilvánosságra hozzák - tette hozzá.
Slágerétel az idén - természetesen a kocsonya mellett - a kenyérlángos volt, slágerital a Korty, de a paprikás sör is népszerű volt és a pálinkaházakba is sokan ellátogattak - tudtuk meg.
A fesztivál nemcsak Miskolcon, de a világhálón is sikertörténet. Ki gondolná, hogy a Google-ban a kocsonyafesztivál szóra - a rendezvény alatt - 250 százalékkal többen kerestek, a kocsonyafesztivál 2010-re pedig 180 százalékkal - ismertette Rózsa Edit.
Így ebben a versenyben megelőzték a Torkos Csütörtököt, az operabált és több népszerű hazai sorozatot is - írta az Észak-Magyarország.
Sikeres volt a Kocsonyafesztivál
Három napig, míg a tizedik, jubileumi rendezvény tartott a fesztiválozóké volt a miskolci belváros. Belőlük pedig volt bőven, hogy pontosan mennyi is, azt még nem lehet tudni, de hamarosan arra is fény derül - írja az Észak-Magyarország.

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje
Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból
A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején
Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon
Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc
A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata
Új séf, új étlap, új élmények.

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme
Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.

Szigorítás az energiaitalok piacán
A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén
Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják
A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.