Sok riválist lepipált a pIPA

Három aranyérmet is elhozott egy magyar főzde az egyik rangos, közép-európai sörversenyről.

Egy hazai főzde, az Elixbeer terméke három aranyérmet is elhozott júniusban a CEBA-n (Central European Beer Awards). A versenyen 7 ország 210 söre vetélkedett, összesen 13 kategóriában. Ezek közül a pIPA nemcsak saját mezőnyében bizonyult a legjobbnak, de Champion díjat is nyert, illetve a kategóriagyőztesek közül is ezt találták a legjobbnak, így a verseny Média-díját is elhozta.

A sikeres szereplés értékét emeli, hogy a pIPA az idén megnyílt Elixbeer főzde egyik első nagyszériás terméke (a barna sörük bronzérmes lett a saját mezőnyében). A receptúra kidolgozásában a Szent István Egyetem Sörtanszékével dolgoztak együtt, míg az alapanyagok tekintetében az ország két legismertebb gabonakutató központja, Martonvásár és Szeged is részt vett a munkában. A pIPA-t alkotó csapat hozta létre korábban a szintén jelentős sikereket elérő Alakor Biosört is – mutatott rá Ráki Zsolt, a főzde és a projekt mögött álló Körös-Maros Biofarm vezetője. A siker egyik titka – folytatta a szakember – hogy annyi év változó kimenetelű bérfőzetés után végre saját főzdében készülhetnek a termékek, ami bár méretében kisüzemi, de világviszonylatban is a legkorszerűbb technológiával dolgozik. A másik, a sok kiváló, részben saját termesztésű, tiszta alapanyag, ill. a több, mint 10 éves, a bel- és antioxidáns tartalomra, tisztaságra és ízvilágra koncentráló kutatási háttér és a ráfordított, jelentős szellemi és anyagi tőke.


A pIPA, amely 8 féle malátából és 4 féle komlóból készült, India Pale Ale típusú, gazdag aromájú és illatanyagú sör, egy több mint 10 éve kezdődött fejlesztéssorozat egyik eredménye. Időben megelőzte nemcsak az Alakor, de a szintén elismert Alakor sörpárlat is, és még az idén további újdonságok követik majd.

Forrás: Store Insider


A mesterséges intelligencia már a konyhában van

A mesterséges intelligencia már a konyhában van 

Okoseszközök – a közelgő Konyhakiállítás idei sztárjai
Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.