Sör, nem hetero-szexuálisoknak

Egy Minerva nevű, kis mexikói sörgyártó- és forgalmazó cég, kétféle újdonsággal rukkolt elő: a Salamandra és a Purple Hand elnevezésű sörökkel. Mint mondják, e termékekkel a leszbikus, a homoszexuális, a bi- és transz-szexuális beállítottságú közönséget céloznák meg - olvastuk a Dr. Info-n.

A Mexikóban legnépszerűbbnek számító habos szeszesital piacának 95 százalékát két nagy cég fedi le: a Modelo Group és a Cuauhtemoc Moctezuma. A kisebb vállalkozásoknak alig van esélyük. A Minerva, úgy tűnik, mégis sikeresen rátalált egy piaci résre, és egyelőre nagyon ígéretesnek látszik az új irány.

A sör mézet és malátát tartalmaz, és némi narancsaromával ízesítették

„Rengeteg kritikát kaptunk amiatt, hogy a heteroszexuális közösséget nem jelöltünk meg célként, mi azonban tartjuk magunkat ahhoz, hogy másféle szexuális beállítottságú emberek számára dobjuk piacra ezeket az italokat.” – nyilatkozta Dario Rodriguez Wyler, Minerva szóvivője.

Mind a Salamandra mind a Purple Hand iránt olyan óriási kereslet mutatkozott már az első héten, hogy az felülmúlta az előzetes elképzeléseket. Külföldről – Argentínából, Kolumbiából, Japánból, Ecuadorból, Chiléből és az Egyesült Államokból – is érkeztek már megkeresések.

Az italok elnevezése nem a véletlen műve: a szalamandra régóta a mexikói homoszexuális közösség jelképe, a bíbor kéz (Purple Hand) pedig a homoszexuálisok jogainak érdekében vívott harcot jelképezi. Ez utóbbi története: 1969 novemberében meleg aktivisták tüntetést szerveztek a San Francisco-i Examiner c. lap szerkesztősége elé, tiltakozva melegbárokról a lapban megjelent cikksorozat ellen.

A szerkesztőség alkalmazottai nyomdafestéket öntöttek az ablak előtt tiltakozókra, akik a rájuk zúduló festékkel homofóbia-ellenes jelszavakat festettek a falra, és San Francisco egész belvárosában kéznyomokat hagytak a falakon. Melegaktivisták később próbálták a homofóbia-ellenesség szimbólumává tenni, utalva egyben egy New York-i maffiabanda, a Fekete Kéz ismert jelére. (forrás: Dr.Info)


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.