Sörakadémia a bor nyári fővárosában

Már nem csak Zamárdiban, hanem a bor nyári fővárosában, Balatonfüreden is megrendezik a balatoni sörök fesztiválját, a Balaton Beer Weekendet, ahol a környék sörfőzdéi mutatkoznak be kézműves termékeikkel. A sörmesterek továbbképzést is tartanak azoknak, akik „beiratkoznak" a sörakadémiára.

 Balatonfüreden, május 31 és június 1 között nyílik a sörakadémia, ahol sörtovábbképzéssel, sörtanárok vezetésével tartott sörfogadóórával és sörbemutatóval várják az ínyenceket, vendéglátósokat. A fesztiválozás és kóstolás mellett bárki sörkóstoltató szakemberré válhat, aki jelentkezik a tematikus programokra.

A helyszínre nyolc kézműves sörfőzde települ ki különlegességeivel,

amelyek között lesz könnyű és frissítő fekete kölsch, cirokból és mexikói kukoricából készült sör, valamint a legújabb divatot követve, a legnépszerűbb német sörstílust hordozó helles sör is.

Az ingyenes fesztiválon jelen lesz valamennyi Balaton környéki, sőt, dunántúli kézműves főzde is, akik megmutatják és bebizonyítják, hogy a minőségi sör a balatoni gasztronómia szerves része.

Köztudott, hogy a munka után a borkészítők is sört isznak

– árult el egy szakmai titkot a rendezvény házigazdája, Bart Dániel, aki ennek okát is elmagyarázta, miszerint a bor savas kémhatását a lúgos sör semlegesíti.

Sörfőzdék:
Stari, Hedon, Helka, Sümegi, Krenner, Kobrunn, Krois, Pécsi Sörfőzde

Foodtruckok:

Kazánház, Kolbice, Paneer, Szürkeharcsa Halbár

Desszert:

Waffel Land

Minden további információ: https://www.facebook.com/events/946374513405818

 

 


Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot!

Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot! 

A Tej Terméktanács országos marketingkampányt indított a hazai előállítású trappista sajt fogyasztásának ösztönzésére.
Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek

Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek 

Hajnali 1-ig nyitva tarthatnak a pubok a brit győzelem 80. évfordulóján.
Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon

Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon 

Tízéves az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok értékeit továbbgondoló, 2015-ben az Eiffel Palace épületében megnyitott St. Andrea Restaurant.
A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.