Sörfagylalt az új trend, már kupája is van

Olasz fagylaltmesterek bemutatója, végre megosztható, eddig szupertitkos receptek, négy napon át tartó versenysorozat - ez a februári, németországi Gelatissimo szakvásár tervezett programja.

Kétévente, a stuttgarti INTERGASTRA-val és a mostantól Erfurtból odaköltöző IKA szakácsolimpiával párhuzamosan megrendezésre kerül tél végén - 2020. február 14-19-ig - a GELATISSIMO vásár is, amelyről a kiállítás kommunikációs igazgatója, Astrid Ehm tartott november 7-én szakmai tájékoztatót, Budapesten.

Ez, mint mondta, az egyetlen szakkiállítás kézműves fagylaltok témában az Alpoktól északra. A kiállítás ideje alatt a fagylaltkészítők, mesterek, cukrászdák, kávézók, kávéházak tulajdonosai nemcsak találkozhatnak, információkat, tapasztalatokat oszthatnak meg egymással, hanem meg is kóstolhatják a legújabb fagylalttrendeket, díszeket, alapanyagokat, kellékeket.

115.000 m2-en lesznek hotel & gasztronómiai szakkiállítók, és a kávésok szomszédságában lesznek a kézműves fagylaltosok, ahol mindenütt kínálják is a legújabb ízeket, valamint egy négy napon át tartó fantasztikus versenyt, a Grand Prix GELATISSIMO-t is ekkor tartják. Amelynek mindegyik napján más-más témában mérik össze tudásukat a világ minden tájáról érkező fagylaltmesterek. Az első nap az eperfagylaltoké, a második a joghurtból készült finomságoké, harmadik napon pedig a mogyoró, mint legfőbb alapanyag jut főszerephez. A legizgalmasabb különben a negyedik, zárónapi versenyprogram lesz, mert akkor rendezik az előző három nap döntősei közt a versenyt, és az kapja a Grand Prix Gelatissimo kupát, aki a döntősök közül a legjobb, legkülönlegesebb mangófagylaltot készíti el.

Az idei fő téma különben a vegán és cukormentes fagylaltkészítési módok, technikák lesznek, mondta el a kiállítási szakember, majd hozzátette, a mai, egészségtudatos tápálálkozási trendekhez igazodva ma már kikerülhetetlen vonal az édes élmények területén is. Itt bio és cukormentes fagylaltok bemutatóira is sor kerül, valamint olyan újfajta ostyákat, önteteket is kóstoltatnak a redezvény vendégeivel, amely mind e koncepció jegyében készült.

A kiállítás fő témái a 2020. évi rendezvényen a következők:

- alapanyagok

- ostyák, öntetek

- fagylaltgépek és berendezések fagylalt laborok (!) számára

- hűtőpultok, vitrinek

- fagylaltlapok, kelyhek, tartozékok

- üzletépítés, berendezés

Február 19-én, a szakkiállítás zárónapján pedig az Intercoppa elnevezésű versenyt rendezik, amelyen a 2020. évi Grand Prix Gelatissimo három napos versenyfolyamának napi győztesei, valamint a korábbi évek díjazott döntősei is részt vesznek. Itt az kapja az idei legnagyobb elsimerést, vagyis a kupát, aki a jövő év egyik nagy fagylaltslágerét, a sörből készült hideg finomságot a legtökéletesebben kínálja majd a nemzetközi tagokból álló zsűrinek, és elnyeri annak tetszését.

Minden további információ a versennyel, és a fagylaltos programfolyammal kapcsolatban, valamint belépő is itt igényelhető.

Tipp az utazáshoz: mivel a kiállítás helyszíne, a Messe Stuttgart csupán néhány percnyi sétára található a város egyetlen repülőterétől, így akár szállásra sem kell költenie a kilátogatónak: reggeli kiérkezéssel, esti hazautazással a program gond nélkül megvalósítható.

 

Forrás: Gelatissimo/Messe Stuttgart


Tranzit volt - Zsiráf lesz

Tranzit volt - Zsiráf lesz 

2022 október elsején bezárt a Tranzit Art Café a Kosztolányi Dezső tér közelében, ahol most nagyszabású átépítési munkák zajlanak.
Megvan az idei Borászok Borásza győztese

Megvan az idei Borászok Borásza győztese 

A díj történetében először a Borászok Barátja „civil” díjat két arra érdemes személyiségnek is odaítélték. 
Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál

Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál 

2024. május 3-5. között kerül megrendezésre Kovács Lázár (Lázár Chef) szervezésében a harmadik magyar Piaggio Pizza Fesztivál & Verseny a Kincsem Parkban, a tavaszi Food Truck Show keretében. 
Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében

Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében 

A cukrászdák további sorsát illetően annyit tudni, hogy a Budavári Önkormányzat - a hely tulajdonosaként - nem üzemelteti majd tovább.
Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban

Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban 

Magyar agrár-és élelmiszeripari termékek mutatkoztak be Ázsia legjelentősebb nemzetközi kiállításán.
Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket

Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket 

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton

Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton 

Ahol leülsz a barátokkal találkozni egy közös program előtt, aztán onnan nem indulsz tovább.
Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban

Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban 

Stockholmban mutatkozott be több fiatal magyar borász április 22-én, egy belvárosi, a fiatal közönség körében is népszerű étteremben.
Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje

Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje 

Április 26-tól új séf vezeti az Arany Kaviár Étterem konyháján a munkát.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?