Sörfagylalt az új trend, már kupája is van

Olasz fagylaltmesterek bemutatója, végre megosztható, eddig szupertitkos receptek, négy napon át tartó versenysorozat - ez a februári, németországi Gelatissimo szakvásár tervezett programja.

Kétévente, a stuttgarti INTERGASTRA-val és a mostantól Erfurtból odaköltöző IKA szakácsolimpiával párhuzamosan megrendezésre kerül tél végén - 2020. február 14-19-ig - a GELATISSIMO vásár is, amelyről a kiállítás kommunikációs igazgatója, Astrid Ehm tartott november 7-én szakmai tájékoztatót, Budapesten.

Ez, mint mondta, az egyetlen szakkiállítás kézműves fagylaltok témában az Alpoktól északra. A kiállítás ideje alatt a fagylaltkészítők, mesterek, cukrászdák, kávézók, kávéházak tulajdonosai nemcsak találkozhatnak, információkat, tapasztalatokat oszthatnak meg egymással, hanem meg is kóstolhatják a legújabb fagylalttrendeket, díszeket, alapanyagokat, kellékeket.

115.000 m2-en lesznek hotel & gasztronómiai szakkiállítók, és a kávésok szomszédságában lesznek a kézműves fagylaltosok, ahol mindenütt kínálják is a legújabb ízeket, valamint egy négy napon át tartó fantasztikus versenyt, a Grand Prix GELATISSIMO-t is ekkor tartják. Amelynek mindegyik napján más-más témában mérik össze tudásukat a világ minden tájáról érkező fagylaltmesterek. Az első nap az eperfagylaltoké, a második a joghurtból készült finomságoké, harmadik napon pedig a mogyoró, mint legfőbb alapanyag jut főszerephez. A legizgalmasabb különben a negyedik, zárónapi versenyprogram lesz, mert akkor rendezik az előző három nap döntősei közt a versenyt, és az kapja a Grand Prix Gelatissimo kupát, aki a döntősök közül a legjobb, legkülönlegesebb mangófagylaltot készíti el.

Az idei fő téma különben a vegán és cukormentes fagylaltkészítési módok, technikák lesznek, mondta el a kiállítási szakember, majd hozzátette, a mai, egészségtudatos tápálálkozási trendekhez igazodva ma már kikerülhetetlen vonal az édes élmények területén is. Itt bio és cukormentes fagylaltok bemutatóira is sor kerül, valamint olyan újfajta ostyákat, önteteket is kóstoltatnak a redezvény vendégeivel, amely mind e koncepció jegyében készült.

A kiállítás fő témái a 2020. évi rendezvényen a következők:

- alapanyagok

- ostyák, öntetek

- fagylaltgépek és berendezések fagylalt laborok (!) számára

- hűtőpultok, vitrinek

- fagylaltlapok, kelyhek, tartozékok

- üzletépítés, berendezés

Február 19-én, a szakkiállítás zárónapján pedig az Intercoppa elnevezésű versenyt rendezik, amelyen a 2020. évi Grand Prix Gelatissimo három napos versenyfolyamának napi győztesei, valamint a korábbi évek díjazott döntősei is részt vesznek. Itt az kapja az idei legnagyobb elsimerést, vagyis a kupát, aki a jövő év egyik nagy fagylaltslágerét, a sörből készült hideg finomságot a legtökéletesebben kínálja majd a nemzetközi tagokból álló zsűrinek, és elnyeri annak tetszését.

Minden további információ a versennyel, és a fagylaltos programfolyammal kapcsolatban, valamint belépő is itt igényelhető.

Tipp az utazáshoz: mivel a kiállítás helyszíne, a Messe Stuttgart csupán néhány percnyi sétára található a város egyetlen repülőterétől, így akár szállásra sem kell költenie a kilátogatónak: reggeli kiérkezéssel, esti hazautazással a program gond nélkül megvalósítható.

 

Forrás: Gelatissimo/Messe Stuttgart


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.