Sorozatban vízbe fúlt bordeaux-i borivók

(MTI) - Sorozatban fúlnak vízbe Bordeaux-ban borivók: öt fiatal férfi lelte halálát az utóbbi tíz hónapban a Garonne folyóban.

Az áldozatok mindannyian huszonévesek voltak, és mindannyian a francia borfőváros újonnan megerősített folyópartjáról buktak a vízbe. További közös vonás, hogy mindegyikük részeg volt, éjszakai tivornya után zuhant a folyóba.
A boráról világhírű városnak nem túl jó reklám a halálsorozat, mivel sok turista érkezik borkóstoló túrára. Sok pedig nem csupán kóstol.
A helybeliek eleinte el sem hitték, hogy ittasság okozta a férfiak vesztét, arra gyanakodtak, hogy az áldozatokat belökték a folyóba, vagy szervkereskedők végeztek velük. Immár hitelt adnak a hivatalos verziónak, azután hogy május elején Pierre-Marie Bourniquel, a közbiztonság helyi felelőse kénytelen volt nyilvánosan bevallani: az angolszász ivótivornyázás elérte Bordeaux-t is - Rennes, Lille vagy Nantes után.
Hogy elejét vegyék újabb borisszák vízbefúlásának, a város boltjai este 10 után nem árulhatnak szeszes italt, és létrehoztak éjszakai szeszőrjáratot. Éjjel 11 és reggel 7 óra között nem lehet szeszes ital közterületen, tehát nemcsak inni, hanem vinni is tilos - adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap. (MTI)


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.