Sorozatban vízbe fúlt bordeaux-i borivók

(MTI) - Sorozatban fúlnak vízbe Bordeaux-ban borivók: öt fiatal férfi lelte halálát az utóbbi tíz hónapban a Garonne folyóban.

Az áldozatok mindannyian huszonévesek voltak, és mindannyian a francia borfőváros újonnan megerősített folyópartjáról buktak a vízbe. További közös vonás, hogy mindegyikük részeg volt, éjszakai tivornya után zuhant a folyóba.
A boráról világhírű városnak nem túl jó reklám a halálsorozat, mivel sok turista érkezik borkóstoló túrára. Sok pedig nem csupán kóstol.
A helybeliek eleinte el sem hitték, hogy ittasság okozta a férfiak vesztét, arra gyanakodtak, hogy az áldozatokat belökték a folyóba, vagy szervkereskedők végeztek velük. Immár hitelt adnak a hivatalos verziónak, azután hogy május elején Pierre-Marie Bourniquel, a közbiztonság helyi felelőse kénytelen volt nyilvánosan bevallani: az angolszász ivótivornyázás elérte Bordeaux-t is - Rennes, Lille vagy Nantes után.
Hogy elejét vegyék újabb borisszák vízbefúlásának, a város boltjai este 10 után nem árulhatnak szeszes italt, és létrehoztak éjszakai szeszőrjáratot. Éjjel 11 és reggel 7 óra között nem lehet szeszes ital közterületen, tehát nemcsak inni, hanem vinni is tilos - adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap. (MTI)


Leáldozóban a fine dining népszerűsége, feljövőben a cukrászdák rangja

Leáldozóban a fine dining népszerűsége, feljövőben a cukrászdák rangja 

Sok minden kiderült az egyik vendéglátással, rendezvényszervezéssel és hotelüzemeltetéssel foglalkozó cég megbízására  2024 őszén elkészült kutatásból.
Kávé, költészet, képzőművészet

Kávé, költészet, képzőművészet 

Rendhagyó italbemutató a pesti Dorottya utcai Edison & Jupiter speciality kávézóban.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.
Százféle fánk a Fánkfesztiválon

Százféle fánk a Fánkfesztiválon 

Karneváli programokkal várják idén is a résztvevőket.
Közel száz borászat a Furmint Február Nagy Kóstolón

Közel száz borászat a Furmint Február Nagy Kóstolón 

Több mint nyolcvan pincészet kétszáznál is több, furmintból készült borával találkozhat a közönség a 15. Furmint Február Nagy Kóstolón csütörtökön Budapesten, a Hagyományok Házában.
Bepillantás egy kétszáz éves olasz malom trénerképzésébe

Bepillantás egy kétszáz éves olasz malom trénerképzésébe 

Egy 193 éves olasz malom, hagyományok, innováció és egy jó adag magyar szenvedély.
Amerikai importőrök: alaposan betáraztak proseccóból a védővámok réme miatt

Amerikai importőrök: alaposan betáraztak proseccóból a védővámok réme miatt 

Az a biztos, ami már a tárolókban van.
Valentin-nap a város felett

Valentin-nap a város felett 

Valentin-napi élmények a Matild Palotában.
Búcsú az ismert konyhai tárolóedényektől

Búcsú az ismert konyhai tárolóedényektől 

Immár hivatalosan is bejelentették: végleg eltűnik Magyarországról a Tupperware – az az amerikai cég, amelynek neve egybeforrt a konyhai műanyag tárolódobozokkal.
Lehúzza a rolót a borsodiak egyik kedvenc étterme

Lehúzza a rolót a borsodiak egyik kedvenc étterme 

A kazincbarcikai Borsod Burger étterem másfél évnyi működés után bezárja kapuit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.