Szép üzenettel készítettek filmet a történelmi étteremről - komoly elismerés a jutalma

Második helyen végzett a Gundel Étterem jelnyelvi kommunikációt bemutató filmje a világ egyik legrangosabb rövidfilmfesztiválján.

Második helyen végzett a Gundel Étterem jelnyelvi kommunikációt bemutató filmje a világ egyik legrangosabb rövidfilmfesztiválján. A Santa Barbara-i a 3 Minute Film Festival a háromperces alkotások kreativitását és üzenetét értékelik.

Belső enteriőr / Forrás: Gundel
Belső enteriőr / Forrás: Gundel

Idén a „Narrative” kategóriában 5 ország (Anglia, India, Egyesült Államok, Magyarország, Törökország) 12 filmje került a rövidlistára vagyis a versenyprogramba, ahol Magyarországot a Gundel film képviselte. Hatalmas siker, hogy a Gundel Mindenkié című rövidfilmalkotás hajszállal maradt le a végső fesztiválgyőzelemről. 

Bergendy Péter idén márciusban bemutatott Gundel filmje nem csak a leghíresebb magyar étterem CSR iránti elkötelezettségére fókuszál, hanem azt is bemutatja, hogy 

az éttermes kollégák megtanulták a legfontosabb angol és magyar nyelvű jelnyelvi kommunikációt, a látássérültek számára pedig Braille-írásos étlap készült.

Magyary Jenő, a Gundel ügyvezetője a sikerrel kapcsolatban elmondta:

Köszönet az elhivatott Gundel csapatnak, a Gundel üzemeltetésért felelős cégcsoportunknak, az Eventrend Groupnak, Bergendy Péter kifinomult érzékenységgel alkotó stábjának és a jelnyelv tanulásában bennünket lelkesen segítő SINOSZ (Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége) szakértőknek

Az immáron 12. alkalommal megrendezett 3 Minute Film Festival célja, hogy teret adjon azoknak a rövid, de mélyreható filmeknek, amelyek hatásosan közvetítik az emberi történeteket és társadalmi üzeneteket. A fesztivál különlegessége, hogy a háromperces formátum lehetőséget ad a filmkészítőknek arra, hogy tömören, mégis hatásosan fejezzék ki mondanivalójukat, ezáltal különleges és emlékezetes élményt nyújtva a nézőknek.

Az elkészült kisfilm ezen a linken érhető el:  https://www.youtube.com/watch?v=XarEs-aVQ-A


Fedezzük fel újra a zöldségeket!

Fedezzük fel újra a zöldségeket! 

Napjainkban mind többen hagyják el a húst, és köteleződnek el a vegetáriánus vagy a vegán táplálkozás mellett, akár átmeneti jelleggel (pl. a veganuár alatt), akár véglegesen.
Jön a Nápolyi Pizzériák Éjszakája

Jön a Nápolyi Pizzériák Éjszakája 

 A kezdeményezés idén még több pizzériával/étteremmel folytatódik - az ország számos pontján. 
Tokaji borok sikerét hozta az idei borverseny

Tokaji borok sikerét hozta az idei borverseny 

Tokaji borok bizonyultak a legjobbnak a 3. Winelovers Wine Awards nemzetközi borversenyen, amelynek eredményeit szombaton hirdették ki a budapesti Corinthia Hotelben megtartott Winelovers 100 Nagykóstolón.
Így kapcsolódik össze az alkoholtrendek változása és a turizmus

Így kapcsolódik össze az alkoholtrendek változása és a turizmus 

A Spirit Tourism egy gyorsan fejlődő ágazat, ami lehetőséget kínál a helyi turizmus növekedésére, ezáltal munkahelyek teremtésére és a helyi gazdaságok fellendítésére.
Stratégiai partnerség egy rummal?

Stratégiai partnerség egy rummal? 

Bizony, a mai világban ez nagyon is megtörténhet. Hiszen az imént jelentették be, hogy a FLAVA Kitchen & More lett az Eminente rum márka első hazai képviselője.
Luxuscikk lett a körte

Luxuscikk lett a körte 

A legfeltűnőbb jelenség hosszú távon a terméspotenciál csökkenése. 
Idén is megrendezik az egyik legkedveltebb őszi eseményt

Idén is megrendezik az egyik legkedveltebb őszi eseményt 

A Mecseknádasdi Szőlő- és Bortermelők Egyesülete és a Pécs-Mecseki Borút Egyesület idén is megrendezi a Pécsi Borvidék egyik legkedveltebb őszi rendezvényét, a Mecseknádasdi Bor-Barangolót .
Világszínvonalú csokoládé készül Budapesten

Világszínvonalú csokoládé készül Budapesten 

Egyesével válogatott, tökéletes kakaóbabok Venezuela, Nicaragua, Tanzánia és Madagaszkár egzotikus termőterületeiről, ritka és egyedülálló ízvilág, high-tech, mégis manufakturális eljárások, és a mindezt megalapozó, sok évnyi kutatás.
Bezár a Várkert Bisztró

Bezár a Várkert Bisztró 

Nem a budai topvendéglátóegységről van szó, hanem a gyulai Várfürdőnél lévő bisztró zár be napokon belül.
Hamarosan Food Truck Show

Hamarosan Food Truck Show 

A Vámház körúton ünnepelnek a mozgó éttermek.

Interjú

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.
Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén

Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén 

A Klasszis TopDesign 2024 verseny egyik zsűritagja, Ariana Grüll a tavalyi versennyel kapcsolatos tapasztalatairól mesélt, és arról, hogy mit vár az idei pályaművektől.