Szép üzenettel készítettek filmet a történelmi étteremről - komoly elismerés a jutalma

Második helyen végzett a Gundel Étterem jelnyelvi kommunikációt bemutató filmje a világ egyik legrangosabb rövidfilmfesztiválján.

Második helyen végzett a Gundel Étterem jelnyelvi kommunikációt bemutató filmje a világ egyik legrangosabb rövidfilmfesztiválján. A Santa Barbara-i a 3 Minute Film Festival a háromperces alkotások kreativitását és üzenetét értékelik.

Belső enteriőr / Forrás: Gundel
Belső enteriőr / Forrás: Gundel

Idén a „Narrative” kategóriában 5 ország (Anglia, India, Egyesült Államok, Magyarország, Törökország) 12 filmje került a rövidlistára vagyis a versenyprogramba, ahol Magyarországot a Gundel film képviselte. Hatalmas siker, hogy a Gundel Mindenkié című rövidfilmalkotás hajszállal maradt le a végső fesztiválgyőzelemről. 

Bergendy Péter idén márciusban bemutatott Gundel filmje nem csak a leghíresebb magyar étterem CSR iránti elkötelezettségére fókuszál, hanem azt is bemutatja, hogy 

az éttermes kollégák megtanulták a legfontosabb angol és magyar nyelvű jelnyelvi kommunikációt, a látássérültek számára pedig Braille-írásos étlap készült.

Magyary Jenő, a Gundel ügyvezetője a sikerrel kapcsolatban elmondta:

Köszönet az elhivatott Gundel csapatnak, a Gundel üzemeltetésért felelős cégcsoportunknak, az Eventrend Groupnak, Bergendy Péter kifinomult érzékenységgel alkotó stábjának és a jelnyelv tanulásában bennünket lelkesen segítő SINOSZ (Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége) szakértőknek

Az immáron 12. alkalommal megrendezett 3 Minute Film Festival célja, hogy teret adjon azoknak a rövid, de mélyreható filmeknek, amelyek hatásosan közvetítik az emberi történeteket és társadalmi üzeneteket. A fesztivál különlegessége, hogy a háromperces formátum lehetőséget ad a filmkészítőknek arra, hogy tömören, mégis hatásosan fejezzék ki mondanivalójukat, ezáltal különleges és emlékezetes élményt nyújtva a nézőknek.

Az elkészült kisfilm ezen a linken érhető el:  https://www.youtube.com/watch?v=XarEs-aVQ-A


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.