Szép üzenettel készítettek filmet a történelmi étteremről - komoly elismerés a jutalma

Második helyen végzett a Gundel Étterem jelnyelvi kommunikációt bemutató filmje a világ egyik legrangosabb rövidfilmfesztiválján.

Második helyen végzett a Gundel Étterem jelnyelvi kommunikációt bemutató filmje a világ egyik legrangosabb rövidfilmfesztiválján. A Santa Barbara-i a 3 Minute Film Festival a háromperces alkotások kreativitását és üzenetét értékelik.

Belső enteriőr / Forrás: Gundel
Belső enteriőr / Forrás: Gundel

Idén a „Narrative” kategóriában 5 ország (Anglia, India, Egyesült Államok, Magyarország, Törökország) 12 filmje került a rövidlistára vagyis a versenyprogramba, ahol Magyarországot a Gundel film képviselte. Hatalmas siker, hogy a Gundel Mindenkié című rövidfilmalkotás hajszállal maradt le a végső fesztiválgyőzelemről. 

Bergendy Péter idén márciusban bemutatott Gundel filmje nem csak a leghíresebb magyar étterem CSR iránti elkötelezettségére fókuszál, hanem azt is bemutatja, hogy 

az éttermes kollégák megtanulták a legfontosabb angol és magyar nyelvű jelnyelvi kommunikációt, a látássérültek számára pedig Braille-írásos étlap készült.

Magyary Jenő, a Gundel ügyvezetője a sikerrel kapcsolatban elmondta:

Köszönet az elhivatott Gundel csapatnak, a Gundel üzemeltetésért felelős cégcsoportunknak, az Eventrend Groupnak, Bergendy Péter kifinomult érzékenységgel alkotó stábjának és a jelnyelv tanulásában bennünket lelkesen segítő SINOSZ (Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége) szakértőknek

Az immáron 12. alkalommal megrendezett 3 Minute Film Festival célja, hogy teret adjon azoknak a rövid, de mélyreható filmeknek, amelyek hatásosan közvetítik az emberi történeteket és társadalmi üzeneteket. A fesztivál különlegessége, hogy a háromperces formátum lehetőséget ad a filmkészítőknek arra, hogy tömören, mégis hatásosan fejezzék ki mondanivalójukat, ezáltal különleges és emlékezetes élményt nyújtva a nézőknek.

Az elkészült kisfilm ezen a linken érhető el:  https://www.youtube.com/watch?v=XarEs-aVQ-A


Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.
Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme 

Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.
Szigorítás az energiaitalok piacán

Szigorítás az energiaitalok piacán 

A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.