Szepsy István próféta a saját hazájában is

Egy újabb díj a Szepsyek, Magyarország legnagyobb tekintélyű, legjobb hírnévvel rendelkező, leghitelesebb borászatának. A Prestige Award 2010-et a Prestige Reserve Club alapította, amely a prémiumtermékek és prémiumszolgáltatások kedvezményes igénybevételét teszi lehetővé tagjai számára - írja a boraszportalok.hu.

Bár a Karácsony előtt tartott díjátadón az ünnepelt egészségügyi okok miatt nem tudott megjelenni, és nevében fia, ifj. Szepsy István vette át az elismerést és az azzal járó díjakat,azért kihasználva a modern technika nyújtotta lehetőséget, Skype-on, videokamerás kapcsolat segítségével köszönetet mondhatott a megtiszteltetésért Szepsy István, s a tőle már megszokott szívmelengető szerénységgel hozzátette: „Senki ne aggódjon, sokkal jobb borokat is fogok még csinálni életemben.”

A 2010-es Prestige Reserve Grand Award nyertesei:

Achaval Ferrer Bodega Quimera Cuéve 2007

Andrássy Pincészet Tokaji Aszú 6 puttonyos 2006

Bock Borászat Bock Libra 2007

Bock Borászat Bock Capella 2007

Bott Frigyes Vinculum 2008

Borpalota Fríz Mátrai Hárslevelű 2008

Dobogó Pincészet Mylitta 2008

Günzer Zoltán Günzer Ördögárok 2007

Koch és Társai Szőlőbirtok és Pincészet Villányi Cabernet Sauvignon Prémium 2007

Majoros Birtok Tokaji "Deák" Furmint 2007

Pannon Tokaj Tokaji Aszú 5 puttonyos 2005

Royal Borház 6 puttonyos Aszú, Betsek dűlő 2003

Royal Tokaji Borászat Szt. Tamás 6 puttonyos aszú 2003

Tiffán Ede és Zsolt Grande Sélection 2007

Tiffán Ede és Zsolt Elysium (Merlot) 2007

Vylyan Vylyan Duennium 2006

Wekler Pincészet Szekszárdi Cabernet Franc Extra 2008

Wekler Pincészet Aphrodite Nectar 2007

(forrás: boraszportalok.hu)


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.