Szepsy István próféta a saját hazájában is

Egy újabb díj a Szepsyek, Magyarország legnagyobb tekintélyű, legjobb hírnévvel rendelkező, leghitelesebb borászatának. A Prestige Award 2010-et a Prestige Reserve Club alapította, amely a prémiumtermékek és prémiumszolgáltatások kedvezményes igénybevételét teszi lehetővé tagjai számára - írja a boraszportalok.hu.

Bár a Karácsony előtt tartott díjátadón az ünnepelt egészségügyi okok miatt nem tudott megjelenni, és nevében fia, ifj. Szepsy István vette át az elismerést és az azzal járó díjakat,azért kihasználva a modern technika nyújtotta lehetőséget, Skype-on, videokamerás kapcsolat segítségével köszönetet mondhatott a megtiszteltetésért Szepsy István, s a tőle már megszokott szívmelengető szerénységgel hozzátette: „Senki ne aggódjon, sokkal jobb borokat is fogok még csinálni életemben.”

A 2010-es Prestige Reserve Grand Award nyertesei:

Achaval Ferrer Bodega Quimera Cuéve 2007

Andrássy Pincészet Tokaji Aszú 6 puttonyos 2006

Bock Borászat Bock Libra 2007

Bock Borászat Bock Capella 2007

Bott Frigyes Vinculum 2008

Borpalota Fríz Mátrai Hárslevelű 2008

Dobogó Pincészet Mylitta 2008

Günzer Zoltán Günzer Ördögárok 2007

Koch és Társai Szőlőbirtok és Pincészet Villányi Cabernet Sauvignon Prémium 2007

Majoros Birtok Tokaji "Deák" Furmint 2007

Pannon Tokaj Tokaji Aszú 5 puttonyos 2005

Royal Borház 6 puttonyos Aszú, Betsek dűlő 2003

Royal Tokaji Borászat Szt. Tamás 6 puttonyos aszú 2003

Tiffán Ede és Zsolt Grande Sélection 2007

Tiffán Ede és Zsolt Elysium (Merlot) 2007

Vylyan Vylyan Duennium 2006

Wekler Pincészet Szekszárdi Cabernet Franc Extra 2008

Wekler Pincészet Aphrodite Nectar 2007

(forrás: boraszportalok.hu)


Szőlő alapú gintermékek hazai szakemberektől

Szőlő alapú gintermékek hazai szakemberektől 

Közel 430 millió forint támogatással valósította meg a fejlesztést.
Híres csehországi sörfőzdék a nagy elődök nyomában

Híres csehországi sörfőzdék a nagy elődök nyomában 

Több, mint négy százalékkal többet készítette tavaly, mint 2023-ban.
A Botaniq Bár és a Bibo is ott a Gourmet Fesztiválon

A Botaniq Bár és a Bibo is ott a Gourmet Fesztiválon 

Michelin-csillagos éttermek, népszerű street food helyek, borászatok, cukrászdák és kézműves finomságok egy helyen.
Jég veled – búcsú az idei cseresznyetermés jórészétől

Jég veled – búcsú az idei cseresznyetermés jórészétől 

Idén luxuscikk lehet a cseresznye és az őszibarack is.
Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.