Szepsy István próféta a saját hazájában is

Egy újabb díj a Szepsyek, Magyarország legnagyobb tekintélyű, legjobb hírnévvel rendelkező, leghitelesebb borászatának. A Prestige Award 2010-et a Prestige Reserve Club alapította, amely a prémiumtermékek és prémiumszolgáltatások kedvezményes igénybevételét teszi lehetővé tagjai számára - írja a boraszportalok.hu.

Bár a Karácsony előtt tartott díjátadón az ünnepelt egészségügyi okok miatt nem tudott megjelenni, és nevében fia, ifj. Szepsy István vette át az elismerést és az azzal járó díjakat,azért kihasználva a modern technika nyújtotta lehetőséget, Skype-on, videokamerás kapcsolat segítségével köszönetet mondhatott a megtiszteltetésért Szepsy István, s a tőle már megszokott szívmelengető szerénységgel hozzátette: „Senki ne aggódjon, sokkal jobb borokat is fogok még csinálni életemben.”

A 2010-es Prestige Reserve Grand Award nyertesei:

Achaval Ferrer Bodega Quimera Cuéve 2007

Andrássy Pincészet Tokaji Aszú 6 puttonyos 2006

Bock Borászat Bock Libra 2007

Bock Borászat Bock Capella 2007

Bott Frigyes Vinculum 2008

Borpalota Fríz Mátrai Hárslevelű 2008

Dobogó Pincészet Mylitta 2008

Günzer Zoltán Günzer Ördögárok 2007

Koch és Társai Szőlőbirtok és Pincészet Villányi Cabernet Sauvignon Prémium 2007

Majoros Birtok Tokaji "Deák" Furmint 2007

Pannon Tokaj Tokaji Aszú 5 puttonyos 2005

Royal Borház 6 puttonyos Aszú, Betsek dűlő 2003

Royal Tokaji Borászat Szt. Tamás 6 puttonyos aszú 2003

Tiffán Ede és Zsolt Grande Sélection 2007

Tiffán Ede és Zsolt Elysium (Merlot) 2007

Vylyan Vylyan Duennium 2006

Wekler Pincészet Szekszárdi Cabernet Franc Extra 2008

Wekler Pincészet Aphrodite Nectar 2007

(forrás: boraszportalok.hu)


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.