Szepsy István próféta a saját hazájában is

Egy újabb díj a Szepsyek, Magyarország legnagyobb tekintélyű, legjobb hírnévvel rendelkező, leghitelesebb borászatának. A Prestige Award 2010-et a Prestige Reserve Club alapította, amely a prémiumtermékek és prémiumszolgáltatások kedvezményes igénybevételét teszi lehetővé tagjai számára - írja a boraszportalok.hu.

Bár a Karácsony előtt tartott díjátadón az ünnepelt egészségügyi okok miatt nem tudott megjelenni, és nevében fia, ifj. Szepsy István vette át az elismerést és az azzal járó díjakat,azért kihasználva a modern technika nyújtotta lehetőséget, Skype-on, videokamerás kapcsolat segítségével köszönetet mondhatott a megtiszteltetésért Szepsy István, s a tőle már megszokott szívmelengető szerénységgel hozzátette: „Senki ne aggódjon, sokkal jobb borokat is fogok még csinálni életemben.”

A 2010-es Prestige Reserve Grand Award nyertesei:

Achaval Ferrer Bodega Quimera Cuéve 2007

Andrássy Pincészet Tokaji Aszú 6 puttonyos 2006

Bock Borászat Bock Libra 2007

Bock Borászat Bock Capella 2007

Bott Frigyes Vinculum 2008

Borpalota Fríz Mátrai Hárslevelű 2008

Dobogó Pincészet Mylitta 2008

Günzer Zoltán Günzer Ördögárok 2007

Koch és Társai Szőlőbirtok és Pincészet Villányi Cabernet Sauvignon Prémium 2007

Majoros Birtok Tokaji "Deák" Furmint 2007

Pannon Tokaj Tokaji Aszú 5 puttonyos 2005

Royal Borház 6 puttonyos Aszú, Betsek dűlő 2003

Royal Tokaji Borászat Szt. Tamás 6 puttonyos aszú 2003

Tiffán Ede és Zsolt Grande Sélection 2007

Tiffán Ede és Zsolt Elysium (Merlot) 2007

Vylyan Vylyan Duennium 2006

Wekler Pincészet Szekszárdi Cabernet Franc Extra 2008

Wekler Pincészet Aphrodite Nectar 2007

(forrás: boraszportalok.hu)


NGM: decemberben a magyar lakosság inkább külföldön vásárolt, mintsem itthon

NGM: decemberben a magyar lakosság inkább külföldön vásárolt, mintsem itthon 

A Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján a kiskereskedelmi forgalom 2024-ben a megelőző évhez viszonyítva összességében 2,6 százalékkal növekedett.
Guinness-rekord: megsütötték Magyarország legtöbb szeletből álló Dobostortáját

Guinness-rekord: megsütötték Magyarország legtöbb szeletből álló Dobostortáját 

A kísérletre Dobos C. József cukrász halálának 100. évfordulójának tiszteletére került sor.
Nápolyi pizza a pesti Michelin-ajánlott olasz étteremtől

Nápolyi pizza a pesti Michelin-ajánlott olasz étteremtől 

Közös pizzázással támogatja a Virtuózok fiatal tehetségeit az Alelí Budapest étterem.
Végéhez közeledik a koreai influenszer budapesti gasztrotúrája

Végéhez közeledik a koreai influenszer budapesti gasztrotúrája 

A fináléban hat darab lángost fogyasztott el a korai mokpang influenszer.
Letisztult designnal Burger King-nyitás az Omszki-tónál

Letisztult designnal Burger King-nyitás az Omszki-tónál 

Budakalászon nyitotta meg 59. magyarországi egységét a gyorsétteremlánc.
Zöld lámpa a  szupermarketlánc első bolti kocsmájának

Zöld lámpa a szupermarketlánc első bolti kocsmájának 

A tervek szerint a kocsma a dundonaldi üzletben kap helyet, amely a Lidl reményei szerint új vásárlókat vonz majd az üzletbe.
Michelin-ajánlás Szatmár-Bereg egyik éttermének

Michelin-ajánlás Szatmár-Bereg egyik éttermének 

A két ikonikus piros tábla mellett a harmadik is ott „tündököl” a Stílusos Vidéki Éttermiségivel (SVÉT-tel) együtt.
Megvan, ki kapta 2024-ben az Év Vendéglőse címet

Megvan, ki kapta 2024-ben az Év Vendéglőse címet 

A díjat 2001-ben alapította az MVI, a győztes kiválasztásakor az általa végzett munka minősége, szakmai magatartása és közéleti tevékenysége számít.
Újult elemekkel gazdagítva rendezik idén a derecskei disznótort

Újult elemekkel gazdagítva rendezik idén a derecskei disznótort 

Főleg az „új elemek” hangzik izgalmasnak ebben a hírben.
Beszáll a Coca-Cola a személyzet nélküli boltnyitásos üzletágba

Beszáll a Coca-Cola a személyzet nélküli boltnyitásos üzletágba 

Mintegy 250 millió forintot fordítanak erre Magyarországon. A bolt működésében az MI kiemelt szerephez jut.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.