Szepsy István próféta a saját hazájában is

Egy újabb díj a Szepsyek, Magyarország legnagyobb tekintélyű, legjobb hírnévvel rendelkező, leghitelesebb borászatának. A Prestige Award 2010-et a Prestige Reserve Club alapította, amely a prémiumtermékek és prémiumszolgáltatások kedvezményes igénybevételét teszi lehetővé tagjai számára - írja a boraszportalok.hu.

Bár a Karácsony előtt tartott díjátadón az ünnepelt egészségügyi okok miatt nem tudott megjelenni, és nevében fia, ifj. Szepsy István vette át az elismerést és az azzal járó díjakat,azért kihasználva a modern technika nyújtotta lehetőséget, Skype-on, videokamerás kapcsolat segítségével köszönetet mondhatott a megtiszteltetésért Szepsy István, s a tőle már megszokott szívmelengető szerénységgel hozzátette: „Senki ne aggódjon, sokkal jobb borokat is fogok még csinálni életemben.”

A 2010-es Prestige Reserve Grand Award nyertesei:

Achaval Ferrer Bodega Quimera Cuéve 2007

Andrássy Pincészet Tokaji Aszú 6 puttonyos 2006

Bock Borászat Bock Libra 2007

Bock Borászat Bock Capella 2007

Bott Frigyes Vinculum 2008

Borpalota Fríz Mátrai Hárslevelű 2008

Dobogó Pincészet Mylitta 2008

Günzer Zoltán Günzer Ördögárok 2007

Koch és Társai Szőlőbirtok és Pincészet Villányi Cabernet Sauvignon Prémium 2007

Majoros Birtok Tokaji "Deák" Furmint 2007

Pannon Tokaj Tokaji Aszú 5 puttonyos 2005

Royal Borház 6 puttonyos Aszú, Betsek dűlő 2003

Royal Tokaji Borászat Szt. Tamás 6 puttonyos aszú 2003

Tiffán Ede és Zsolt Grande Sélection 2007

Tiffán Ede és Zsolt Elysium (Merlot) 2007

Vylyan Vylyan Duennium 2006

Wekler Pincészet Szekszárdi Cabernet Franc Extra 2008

Wekler Pincészet Aphrodite Nectar 2007

(forrás: boraszportalok.hu)


Sztárséffel nyit éttermet Gerendai az alsóörsi vitorláskikötőben

Sztárséffel nyit éttermet Gerendai az alsóörsi vitorláskikötőben 

Megkezdte első szezonját az Ypsilon Yacht Club Alsóörsön.
Bezár a Michelin Guide által ajánlott budapesti étterem

Bezár a Michelin Guide által ajánlott budapesti étterem 

A közkedvelt Kertész utcai étterem öt év után búcsúzik.
 Rangos ceremónián mutatták be a Michelin Guide Dubai új kiadását

Rangos ceremónián mutatták be a Michelin Guide Dubai új kiadását 

A MICHELIN 2024. július 4-én este egy rangos ceremónián mutatta be az idei MICHELIN Guide Dubai harmadik kiadását a nemrég megnyílt One&Only One Za'abeel hotelben.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Ez a McDonald's burger lekerül az étlapról – íme, miért

Ez a McDonald's burger lekerül az étlapról – íme, miért 

Rossz hír azok számára, akik több vegetáriánus lehetőséget keresnének a McDonald's-ban.
Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat?

Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat? 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) már várja a jelöléseket.
Vidéken van cukrászdája? Akkor ez érdekelheti

Vidéken van cukrászdája? Akkor ez érdekelheti 

Július 2-től, keddtől indul az összesen 13 milliárd forint értékű turisztikai támogatási konstrukció második üteme vidéki cukrászdák részére.
 Kaliforniai életérzés Budapesten

Kaliforniai életérzés Budapesten 

Magyarországon szinte egyedülálló módon Kalifornia által inspirált ételekkel várja vendégeit az étterem.
Nincs itthon ehhez hasonló!

Nincs itthon ehhez hasonló! 

Bemutatjuk Maul Zsolt többszörös díjnyertes villányi borászt - alapításának negyedszázados évfordulóját tavaly ünneplő pincészetén keresztül.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is. 

Interjú

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is. 
Gottwald Szilárd: „Azért dolgozunk, hogy a vendég jól érezze magát”

Gottwald Szilárd: „Azért dolgozunk, hogy a vendég jól érezze magát” 

Legújabb fejlesztéseikről és a hotel bővítéséről Gottwald Szilárddal beszélgettünk.