Szilveszteri menüsorok Németországból

A legkülönbözőbb ínycsiklandozó ételeket kínálják szilveszterre a német éttermek. Alábbiakban néhány menüsort olvashatnak a kínálatból.

A Baden-Baden Geroldsau-ban lévő Auerhahn Gasthaus például az „Üdvözlet a konyhából” nevű fogással fogadja vendégeit, ami narancslazac kaviárral és burgonya-szarvasgomba-habbal. A második fogás fogolykocsonya libamáj-parféval és téli salátával csipkebogyó-vinaigrette-ben. Ezt követi az ököruszályleves sajtos gombóccal, majd a sáfrány-karotta-ragun tálalt óriás lepényhal fekete gyökeres tésztával. Lesz sorbet passiógyümölcsből pezsgővel és chilivel, valamint fűszerekbe göngyölt marhafilé kis zöldségtornyocskákkal és millefeuille háromfajta csokoládéból, grillezett törpeananász és zöldalma-sorbet. A menü ára egy főre 72 euró.
A Golden Tulip Berlin és a Hotel Hamburg Berlin a következő: carpaccio pácolt lazacból, limettel és olívaolajjal marinálva. Ezután vargányaleves jön homáros-mogyorós tortácskákkal, majd tengeri márna langyos tökpürén parasztsalátával. A következő fogás pot au feu malacból burgonya-borsó-mousse-on, vörös káposztával és burgundis vaníliás szósszal. A desszert fehér panna cotta egy leheletnyi brazil arabika kávéval, desszertcseresznyével és csokoládé-cédrusfa mousse-szal. A menü ára: 48 euró. (www.ahgz.de)

Újult elemekkel gazdagítva rendezik idén a derecskei disznótort

Újult elemekkel gazdagítva rendezik idén a derecskei disznótort 

Főleg az „új elemek” hangzik izgalmasnak ebben a hírben.
Beszáll a Coca-Cola a személyzet nélküli boltnyitásos üzletágba

Beszáll a Coca-Cola a személyzet nélküli boltnyitásos üzletágba 

Mintegy 250 millió forintot fordítanak erre Magyarországon. A bolt működésében az MI kiemelt szerephez jut.
Ha február, akkor Kávébár Bazár

Ha február, akkor Kávébár Bazár 

A jubileumi, tizenötödik KávéBár Bazár rendezvénynek a Millenáris B épülete, a nagycsarnok ad otthont.
Üdítőket hív vissza a multicég Európában

Üdítőket hív vissza a multicég Európában 

Európa néhány országában visszahívott bizonyos üdítőitalokat a Coca-Cola, mert „magasabb szintű” klórátot tartalmaznak.
A Lidl csökkenti a tojás árát

A Lidl csökkenti a tojás árát 

A lépés nem meglepő.
Gasztrorendezvény Szlovákiában

Gasztrorendezvény Szlovákiában 

Új ételek, élő főzés és technológiák a HoReCa szegmens számára – ételek és italok széles választéka Szlovákiából és külföldről, technológiák és konyhai berendezések.
Van az az étel, ami még a koreai influenszeren is kifog

Van az az étel, ami még a koreai influenszeren is kifog 

A dél-koreai mokpang influenszer, aki napjainkban Budapesten hódít hatalmas étvágyával, úgy tűnik, legyőzőre talált néhány kolbász és hurka képében.
Magyar siker a Bocuse d'Or-on

Magyar siker a Bocuse d'Or-on 

Ismét bizonyított a magyar csapat a gasztronómiai világbajnokságon.
 Nagy Szabolcs: Egy szalontüdő és egy töltött káposzta is lehet izgalmas

Nagy Szabolcs: Egy szalontüdő és egy töltött káposzta is lehet izgalmas 

A tradíciók tisztelete és a kreativitás ötvözése áll Nagy Szabolcs séf konyhájának középpontjában.
Halleluja! – ilyen a szentév fagylaltja

Halleluja! – ilyen a szentév fagylaltja 

A 2025-ös szentév fagylaltjának alapját a gianduja, a mogyoró és a csokoládé adja.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.