Szilveszteri menüsorok Németországból

A legkülönbözőbb ínycsiklandozó ételeket kínálják szilveszterre a német éttermek. Alábbiakban néhány menüsort olvashatnak a kínálatból.

A Baden-Baden Geroldsau-ban lévő Auerhahn Gasthaus például az „Üdvözlet a konyhából” nevű fogással fogadja vendégeit, ami narancslazac kaviárral és burgonya-szarvasgomba-habbal. A második fogás fogolykocsonya libamáj-parféval és téli salátával csipkebogyó-vinaigrette-ben. Ezt követi az ököruszályleves sajtos gombóccal, majd a sáfrány-karotta-ragun tálalt óriás lepényhal fekete gyökeres tésztával. Lesz sorbet passiógyümölcsből pezsgővel és chilivel, valamint fűszerekbe göngyölt marhafilé kis zöldségtornyocskákkal és millefeuille háromfajta csokoládéból, grillezett törpeananász és zöldalma-sorbet. A menü ára egy főre 72 euró.
A Golden Tulip Berlin és a Hotel Hamburg Berlin a következő: carpaccio pácolt lazacból, limettel és olívaolajjal marinálva. Ezután vargányaleves jön homáros-mogyorós tortácskákkal, majd tengeri márna langyos tökpürén parasztsalátával. A következő fogás pot au feu malacból burgonya-borsó-mousse-on, vörös káposztával és burgundis vaníliás szósszal. A desszert fehér panna cotta egy leheletnyi brazil arabika kávéval, desszertcseresznyével és csokoládé-cédrusfa mousse-szal. A menü ára: 48 euró. (www.ahgz.de)

A pesti Andrássy út egy új izgalmas hellyel gazdagodott

A pesti Andrássy út egy új izgalmas hellyel gazdagodott 

A hely, ahol még az egyszerű zsírosdeszka is igazi gasztro műalkotás.
Elindult a fiatalokat megcélzó nyári boros kampány

Elindult a fiatalokat megcélzó nyári boros kampány 

Június 1-jén a Magyar Bormarketing Ügynökség elindította a fiatalokat célzó országos Buborékok nyara kampányát.
Megkóstoltuk az olaszok kedvenc fagylaltját

Megkóstoltuk az olaszok kedvenc fagylaltját 

Gianni Annoni bemutatta nekünk legújabb fagylaltkínálatát, amelyeket a legjobb alapanyagokból, hagyományos receptek alapján készítenek és a Candy hűtőinek köszönhetően a legtökéletesebb hőfokon kínálnak.
Durrantottak a somlói pezsgőkészítők a világ legrangosabb versenyén

Durrantottak a somlói pezsgőkészítők a világ legrangosabb versenyén 

A Kreinbacher Birtok Brut Classic és Prestige Brut pezsgői aranyérmet vihettek haza a 2024-es Decanter World Wine Awards-ról, Londonból.
Életműdíj a villányi borásznak

Életműdíj a villányi borásznak 

A most díjazott villányi szakembert a 2017-ben alapított Életmű Díj átadásán családtagjai, a Magyar Bor Akadémia tagjai és barátai köszöntötték.
Szalonnás fagylalt és többezer dolláros nuggets: amerikai mekikben tesztelték az AI-t

Szalonnás fagylalt és többezer dolláros nuggets: amerikai mekikben tesztelték az AI-t 

A technológia már a kezdetek kezdetén ellentmondásos volt, bár eleinte csak azért aggódott mindenki, hogy a mesterséges intelligencia elveszi majd az emberek munkáját.
Görögnek már a vevők felé a magyar görög dinnyék

Görögnek már a vevők felé a magyar görög dinnyék 

Jövő hétvégétől érkeznek a Lidl Magyarország raktáraiba a kizárólag magyar termelőktől és beszállítóktól származó görögdinnyék.
Kiderült, ki a legjobb fagylaltkészítő mester

Kiderült, ki a legjobb fagylaltkészítő mester 

Fazekas Ádám kétszázhuszonhét ponttal és három koronával ugrott a nemzetközi dobogó legfelső fokára.
Újabb világsztár reklámoz egy HELL-terméket

Újabb világsztár reklámoz egy HELL-terméket 

Először Bruce Willis, majd az olasz szívtipró, Michele Morrone után újabb világsztárt mondott igent a HELL felkérésére.
Cipőt a cipőboltból, BalatonBort a Balatontól!

Cipőt a cipőboltból, BalatonBort a Balatontól! 

Június 16-án a tihanyi Balaton Pikniken tartotta a Balatoni Kör a BalatonBor, Hegybor premier rendezvényét. Itt megtudhattuk idén melyik tó körüli pincészetek adják majd a legjobb fröccsbort?