Színes ételek mesterséges színezék nélkül

Unikornistészta, galaktikus tál, szivárványszínű szusi, kék matcha tea és narancssárga banánparfé – az élénk színű ételek és italok jelentik az új trendet. A svéd Rawnice mindezek elkészítését természetes és egészséges étrend-kiegészítő porok segítségével teszi lehetővé.

Az emberek szeretik az újdonságokat, és kedvelik, ha egy étel nem csupán finom és egészséges, de jól is néz ki. Nem csoda, hogy az Instagram-csatornák mostanában tele vannak élénk színekben pompázó ételekkel és italokkal. A banánkrém lehet kék, a sajttorta ordítóan narancssárga, a tészta rózsaszín, a szusiban a rizs pedig nem csak fehér, de akár lila is. Mindezt hagyományosan ételszínezékek segítségével szokás elérni, de ezzel a megoldással az a probléma, hogy az ételszínezékek jellemzően több komponensből álló anyagok, amelyek rendszerint mesterséges összetevőket is tartalmaznak. A svéd Rawnice termékei ezért különlegesek: mindegyik egyetlen természetes alapanyagból áll, amely ráadásul egészséges is. A rózsaszín Rawnice Pink Pitaya por a Dél-Amerikában őshonos oszlopkaktuszok terméséből, a sárkánygyümölcsből (pitaja) származik. A kék és lila között színváltós Butterfly Pea por a trópusi pillangóborsó virágaiból készül. A Rawnice Dunaliella Salina és Blue Spirulina egy-egy algapor. A Dunaliella Salina annál vibrálóbb narancssárga színű, minél sósabb vízben növekszik, a szín segítségével védi meg magát a nap sugaraitól. A Blue Spirulina pedig egy spirulina algából származó antioxidáns, amely a hagyományos algákra jellemző mellékíz nélkül biztosít egyedien kék színű megjelenést az ételeknek.

Forrás: Vendég & Hotel


Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.
Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában

Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában 

A gasztronómiai és kulturális piac felfedte első négy éttermét.
Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait 

Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.
Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról

Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról 

A kutatás rámutatott, hogy a rendszeresség hatással van az elfogyasztott adagokra.
Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson

Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson 

A legjobb európai borturisztikai könyv díját nyerte el a TokajGuide ötödik kiadása a gasztronómiai kiadványok világversenyén, a Gourmand International Awardson.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.