Tavaszi zsongás az Up&Down-ban

Van az úgy, hogy mire elkészül az új tavaszi étlap egy étteremben - akik a konyhán készítették, egyikük már messze jár...

Úgy volt, hogy a Szabadság-híd lábánál lévő Up&Down étteremben a nemrégiben odakerült új séfpáros,  Magyar Dániel és Farkas Lóránd tavaszi bemutatkozó menüsorát kóstoljuk, ám az élet közbeszólt Huszár Krisztián képében, aki a páros egyik tagját elhívta a volt Tanti helyén alakuló új konyhájára, ezért most Farkas Lóránd séf degusztációs menüjét kóstolhattuk, és konyháját megízlelve ezt egyáltalán nem bántuk, sőt...

 

Először málnás tengeri alga ital paradicsommal és vietnami pamelo kíséretében került elénk a séf üdvözletetként - ez már jelezte a főszakács magas szintű szakmai tudását, és az is kiderült, hogy a magyar konyha mellett imádja az ázsiai gasztronómiát.

Majd előételként saját kreációja került elénk - szuvidált kacsamáj paté oremus zselével, pekándiós morzsával, kardamon és marinált rebarbara kíséretében, szecsuáni borsos majonézzal megbolondítva - ez szintén fenséges ízorgia volt, nagy odafigyelést, és rengeteg időráfordítást igényelt a konyhán.

Kóstolócsapatunknál szinte mindent vitt Lóránd gulyáslevese, amelyben marhafartőből készült megpirított hús volt a főszereplő, mesterlevesssel felöntve, különféle répafélék kíséretében, és a szokásos csipetke helyett snidlinges sercli került a tányérba betétként.

A főételek következtek: 

A házi csirke kolbász a csirke combjából készült, koreai paprika paszta ízesítéssel, tejfölhabbal, francia csemege (cornichon) uborka, shitake gomba és házilag készült spatzel tészta körettel - tökéletes étel, örömmel ajánlható.

A szuvidált kacsamell állagán lehet még javítani, a mellé kínált francia burgonya nudli viszont jelezte, hogy a séf nemcsak a magyar és az ázsiai, hanem a francia gasztronómia területén is otthon van, és profi módon jeleníti meg konyháján.

Végül argentín steak kóstoló érkezett sherryecettel, konfitált vajjal, kápiaparikával, paradicsommal, julienre vágott kacsamájjal, zöldborsóval - mennyei főfogásként.

Különleges desszert zárta a degisztációs menü ételsorát, amely tulajdonképpen egy friss gyömbérrel megbolondított meggy consomné, meggyszorbéval - nagyon leveses, nagyon friss ízvilággal, a levestányéros szervírozás a sok lé okán érthető volt.

 

 

 

 

 

 

 

Forrás: Vendég


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.