Tavaszi zsongás az Up&Down-ban

Van az úgy, hogy mire elkészül az új tavaszi étlap egy étteremben - akik a konyhán készítették, egyikük már messze jár...

Úgy volt, hogy a Szabadság-híd lábánál lévő Up&Down étteremben a nemrégiben odakerült új séfpáros,  Magyar Dániel és Farkas Lóránd tavaszi bemutatkozó menüsorát kóstoljuk, ám az élet közbeszólt Huszár Krisztián képében, aki a páros egyik tagját elhívta a volt Tanti helyén alakuló új konyhájára, ezért most Farkas Lóránd séf degusztációs menüjét kóstolhattuk, és konyháját megízlelve ezt egyáltalán nem bántuk, sőt...

 

Először málnás tengeri alga ital paradicsommal és vietnami pamelo kíséretében került elénk a séf üdvözletetként - ez már jelezte a főszakács magas szintű szakmai tudását, és az is kiderült, hogy a magyar konyha mellett imádja az ázsiai gasztronómiát.

Majd előételként saját kreációja került elénk - szuvidált kacsamáj paté oremus zselével, pekándiós morzsával, kardamon és marinált rebarbara kíséretében, szecsuáni borsos majonézzal megbolondítva - ez szintén fenséges ízorgia volt, nagy odafigyelést, és rengeteg időráfordítást igényelt a konyhán.

Kóstolócsapatunknál szinte mindent vitt Lóránd gulyáslevese, amelyben marhafartőből készült megpirított hús volt a főszereplő, mesterlevesssel felöntve, különféle répafélék kíséretében, és a szokásos csipetke helyett snidlinges sercli került a tányérba betétként.

A főételek következtek: 

A házi csirke kolbász a csirke combjából készült, koreai paprika paszta ízesítéssel, tejfölhabbal, francia csemege (cornichon) uborka, shitake gomba és házilag készült spatzel tészta körettel - tökéletes étel, örömmel ajánlható.

A szuvidált kacsamell állagán lehet még javítani, a mellé kínált francia burgonya nudli viszont jelezte, hogy a séf nemcsak a magyar és az ázsiai, hanem a francia gasztronómia területén is otthon van, és profi módon jeleníti meg konyháján.

Végül argentín steak kóstoló érkezett sherryecettel, konfitált vajjal, kápiaparikával, paradicsommal, julienre vágott kacsamájjal, zöldborsóval - mennyei főfogásként.

Különleges desszert zárta a degisztációs menü ételsorát, amely tulajdonképpen egy friss gyömbérrel megbolondított meggy consomné, meggyszorbéval - nagyon leveses, nagyon friss ízvilággal, a levestányéros szervírozás a sok lé okán érthető volt.

 

 

 

 

 

 

 

Forrás: Vendég


Tranzit volt - Zsiráf lesz

Tranzit volt - Zsiráf lesz 

2022 október elsején bezárt a Tranzit Art Café a Kosztolányi Dezső tér közelében, ahol most nagyszabású átépítési munkák zajlanak.
Megvan az idei Borászok Borásza győztese

Megvan az idei Borászok Borásza győztese 

A díj történetében először a Borászok Barátja „civil” díjat két arra érdemes személyiségnek is odaítélték. 
Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál

Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál 

2024. május 3-5. között kerül megrendezésre Kovács Lázár (Lázár Chef) szervezésében a harmadik magyar Piaggio Pizza Fesztivál & Verseny a Kincsem Parkban, a tavaszi Food Truck Show keretében. 
Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében

Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében 

A cukrászdák további sorsát illetően annyit tudni, hogy a Budavári Önkormányzat - a hely tulajdonosaként - nem üzemelteti majd tovább.
Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban

Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban 

Magyar agrár-és élelmiszeripari termékek mutatkoztak be Ázsia legjelentősebb nemzetközi kiállításán.
Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket

Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket 

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton

Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton 

Ahol leülsz a barátokkal találkozni egy közös program előtt, aztán onnan nem indulsz tovább.
Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban

Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban 

Stockholmban mutatkozott be több fiatal magyar borász április 22-én, egy belvárosi, a fiatal közönség körében is népszerű étteremben.
Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje

Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje 

Április 26-tól új séf vezeti az Arany Kaviár Étterem konyháján a munkát.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?