Tavaszi zsongás az Up&Down-ban

Van az úgy, hogy mire elkészül az új tavaszi étlap egy étteremben - akik a konyhán készítették, egyikük már messze jár...

Úgy volt, hogy a Szabadság-híd lábánál lévő Up&Down étteremben a nemrégiben odakerült új séfpáros,  Magyar Dániel és Farkas Lóránd tavaszi bemutatkozó menüsorát kóstoljuk, ám az élet közbeszólt Huszár Krisztián képében, aki a páros egyik tagját elhívta a volt Tanti helyén alakuló új konyhájára, ezért most Farkas Lóránd séf degusztációs menüjét kóstolhattuk, és konyháját megízlelve ezt egyáltalán nem bántuk, sőt...

 

Először málnás tengeri alga ital paradicsommal és vietnami pamelo kíséretében került elénk a séf üdvözletetként - ez már jelezte a főszakács magas szintű szakmai tudását, és az is kiderült, hogy a magyar konyha mellett imádja az ázsiai gasztronómiát.

Majd előételként saját kreációja került elénk - szuvidált kacsamáj paté oremus zselével, pekándiós morzsával, kardamon és marinált rebarbara kíséretében, szecsuáni borsos majonézzal megbolondítva - ez szintén fenséges ízorgia volt, nagy odafigyelést, és rengeteg időráfordítást igényelt a konyhán.

Kóstolócsapatunknál szinte mindent vitt Lóránd gulyáslevese, amelyben marhafartőből készült megpirított hús volt a főszereplő, mesterlevesssel felöntve, különféle répafélék kíséretében, és a szokásos csipetke helyett snidlinges sercli került a tányérba betétként.

A főételek következtek: 

A házi csirke kolbász a csirke combjából készült, koreai paprika paszta ízesítéssel, tejfölhabbal, francia csemege (cornichon) uborka, shitake gomba és házilag készült spatzel tészta körettel - tökéletes étel, örömmel ajánlható.

A szuvidált kacsamell állagán lehet még javítani, a mellé kínált francia burgonya nudli viszont jelezte, hogy a séf nemcsak a magyar és az ázsiai, hanem a francia gasztronómia területén is otthon van, és profi módon jeleníti meg konyháján.

Végül argentín steak kóstoló érkezett sherryecettel, konfitált vajjal, kápiaparikával, paradicsommal, julienre vágott kacsamájjal, zöldborsóval - mennyei főfogásként.

Különleges desszert zárta a degisztációs menü ételsorát, amely tulajdonképpen egy friss gyömbérrel megbolondított meggy consomné, meggyszorbéval - nagyon leveses, nagyon friss ízvilággal, a levestányéros szervírozás a sok lé okán érthető volt.

 

 

 

 

 

 

 

Forrás: Vendég


Nyári ízek újrahangolva  – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján

Nyári ízek újrahangolva – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján 

Feith Attila executive séf vezetésével a szálloda nyári étlapja idén is ízutazásra hívja a vendégeket.
Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc

Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc 

A most induló Women in Coffee program célkitűzései között szerepel a női baristák szakmai fejlesztése.
Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes?

Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes? 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.