Tavaszra lesz Michelin csillagunk (?)

A Népszabadság információi szerint a világ egyik legelismertebb étterem minősítő kiadványa, a Michelin Guide szakemberei több fővárosi étteremben is jártak a közelmúltban, és – a hírek szerint – kedvező tapasztalatokkal távoztak.

„Több mint kincstári optimizmus” – értékeli a Népszabadság azokat a híreket, melyek szerint tavasszal végre felkerülhet az első Michelin csillag (vagy csillagok?) a magyar vendéglátás dicsőségfalára. A tavaly év végén kapott Gault Millau elismerések (öt budapesti étterem, az Alabárdos, az Arany kaviár, a Múzeum, a Babel és az Arany Kaviár kapott egy-, illetve két „szakácssapkás” elismerést a kiadvány osztrák mutációjától – az utóbbi a virtuális össevetésben egy Michelin csillagnak fele meg) ráirányította a figyelmet hazánkra. A Michelin Guide részéről sem a párizsi kiadvány szakértői, hanem a londoni mutáció munkatársai keresték fel a fővárosi éttermeket, minden bizonnyal azért is, mert egyre több brit utazik a térségbe – írta a Népszabadság, hozzátéve, hogy a szakmabéliek szerint a Costes az egyik esélyes arra, hogy tavasszal csillagot kapjon a Michelintől, amelynek minősítői az ősszel Budapesten jártak. A Costes mellett a lap információi szerint a Babel, a Fausto’s, a Tigris és a Bock Bistro is azon éttermek között volt, amelyekről jó tapasztalatokat szereztek. Utóbbi kettő tulajdonosai a Népszabadságnak meg is erősítették a látogatás tényét. Arról számoltak be, hogy a minősítők a számla rendezése után megkeresték az üzletvezetőt, felfedték magukat, majd néhány perces diskurzust folytattak vele az étterem koncepciójáról. Jókuti András szakújságíró a Népszabadság Online-on kiemelte, hogy a minősítők csak olyan helyen leplezik le magukat, ahol jó tapasztalatokat szereztek. Ez persze még nem garancia arra, hogy csillagot is kap az adott étterem, de mindenképpen szakmai elismerés.

Szigorítás az energiaitalok piacán

Szigorítás az energiaitalok piacán 

A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.
Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén 

Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.
Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják 

A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.
Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás

Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás  

Május 9-én rendezik meg az idei Balaton Fagyija választást egy kompon, amely a Tihany és Szántód közötti távon közlekedik.
Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója

Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója 

Brownsville-ben, Texasban készül megnyitni a világ első 3D nyomtatott kávézóját a Starbucks.
A világ tíz legjobb kávézója

A világ tíz legjobb kávézója 

Egy ausztráliai kávézó került a dobogó tetejére. Az olaszok labdába sem rúgnak.
Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre

Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre 

Az 1000-2000 fő közötti települések italüzletei is pályázhatnak a 3 milliós támogatásra.
Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában

Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában 

Fényfestés, zene, borok és gasztroélmények a Miskolci Soho-ban.
Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat 

A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.
Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.