„Több mint kincstári optimizmus” – értékeli a Népszabadság azokat a híreket, melyek szerint tavasszal végre felkerülhet az első Michelin csillag (vagy csillagok?) a magyar vendéglátás dicsőségfalára. A tavaly év végén kapott Gault Millau elismerések (öt budapesti étterem, az Alabárdos, az Arany kaviár, a Múzeum, a Babel és az Arany Kaviár kapott egy-, illetve két „szakácssapkás” elismerést a kiadvány osztrák mutációjától – az utóbbi a virtuális össevetésben egy Michelin csillagnak fele meg) ráirányította a figyelmet hazánkra.
A Michelin Guide részéről sem a párizsi kiadvány szakértői, hanem a londoni mutáció munkatársai keresték fel a fővárosi éttermeket, minden bizonnyal azért is, mert egyre több brit utazik a térségbe – írta a Népszabadság, hozzátéve, hogy a szakmabéliek szerint a Costes az egyik esélyes arra, hogy tavasszal csillagot kapjon a Michelintől, amelynek minősítői az ősszel Budapesten jártak. A Costes mellett a lap információi szerint a Babel, a Fausto’s, a Tigris és a Bock Bistro is azon éttermek között volt, amelyekről jó tapasztalatokat szereztek. Utóbbi kettő tulajdonosai a Népszabadságnak meg is erősítették a látogatás tényét. Arról számoltak be, hogy a minősítők a számla rendezése után megkeresték az üzletvezetőt, felfedték magukat, majd néhány perces diskurzust folytattak vele az étterem koncepciójáról.
Jókuti András szakújságíró a Népszabadság Online-on kiemelte, hogy a minősítők csak olyan helyen leplezik le magukat, ahol jó tapasztalatokat szereztek. Ez persze még nem garancia arra, hogy csillagot is kap az adott étterem, de mindenképpen szakmai elismerés.
Tavaszra lesz Michelin csillagunk (?)
A Népszabadság információi szerint a világ egyik legelismertebb étterem minősítő kiadványa, a Michelin Guide szakemberei több fővárosi étteremben is jártak a közelmúltban, és – a hírek szerint – kedvező tapasztalatokkal távoztak.
Újdonság: pizza és bor egy palackban
Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás
A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak
Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely
A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj
A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja
Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán
A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?
A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?
Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban
Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.
Interjú
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.