„Több mint kincstári optimizmus” – értékeli a Népszabadság azokat a híreket, melyek szerint tavasszal végre felkerülhet az első Michelin csillag (vagy csillagok?) a magyar vendéglátás dicsőségfalára. A tavaly év végén kapott Gault Millau elismerések (öt budapesti étterem, az Alabárdos, az Arany kaviár, a Múzeum, a Babel és az Arany Kaviár kapott egy-, illetve két „szakácssapkás” elismerést a kiadvány osztrák mutációjától – az utóbbi a virtuális össevetésben egy Michelin csillagnak fele meg) ráirányította a figyelmet hazánkra.
A Michelin Guide részéről sem a párizsi kiadvány szakértői, hanem a londoni mutáció munkatársai keresték fel a fővárosi éttermeket, minden bizonnyal azért is, mert egyre több brit utazik a térségbe – írta a Népszabadság, hozzátéve, hogy a szakmabéliek szerint a Costes az egyik esélyes arra, hogy tavasszal csillagot kapjon a Michelintől, amelynek minősítői az ősszel Budapesten jártak. A Costes mellett a lap információi szerint a Babel, a Fausto’s, a Tigris és a Bock Bistro is azon éttermek között volt, amelyekről jó tapasztalatokat szereztek. Utóbbi kettő tulajdonosai a Népszabadságnak meg is erősítették a látogatás tényét. Arról számoltak be, hogy a minősítők a számla rendezése után megkeresték az üzletvezetőt, felfedték magukat, majd néhány perces diskurzust folytattak vele az étterem koncepciójáról.
Jókuti András szakújságíró a Népszabadság Online-on kiemelte, hogy a minősítők csak olyan helyen leplezik le magukat, ahol jó tapasztalatokat szereztek. Ez persze még nem garancia arra, hogy csillagot is kap az adott étterem, de mindenképpen szakmai elismerés.
Tavaszra lesz Michelin csillagunk (?)
A Népszabadság információi szerint a világ egyik legelismertebb étterem minősítő kiadványa, a Michelin Guide szakemberei több fővárosi étteremben is jártak a közelmúltban, és – a hírek szerint – kedvező tapasztalatokkal távoztak.

Szigorítás az energiaitalok piacán
A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén
Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják
A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.

Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás
Május 9-én rendezik meg az idei Balaton Fagyija választást egy kompon, amely a Tihany és Szántód közötti távon közlekedik.

Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója
Brownsville-ben, Texasban készül megnyitni a világ első 3D nyomtatott kávézóját a Starbucks.

A világ tíz legjobb kávézója
Egy ausztráliai kávézó került a dobogó tetejére. Az olaszok labdába sem rúgnak.

Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre
Az 1000-2000 fő közötti települések italüzletei is pályázhatnak a 3 milliós támogatásra.

Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában
Fényfestés, zene, borok és gasztroélmények a Miskolci Soho-ban.

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat
A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.

Argentin borok Budapesten
Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.