Teljesen megújult a Mercure borválogatás

Az immár több mint 30 éves múltra visszatekintő borválogatás, mely eddig a Grands Vins Mercure nevet viselte, mind tartalmában, mind megjelenésében megújult. Ezentúl a „Flavours from the cellar” „Ízek, illatok egyenesen a pincékből” név fémjelzi a borszelekciót. Az új megjelenés hűen tükrözi a Mercure brand identitását, szem előtt tartva a helyi értékeket is: a kiválasztásra került borok hitelesen reprezentálják hazánk borkínálatát, borkultúráját.

A Mercure szállodák borválasztékát minden évben egy szakértőkből, borászokból és borkedvelő szállodai partnerekből álló zsűri állítja össze többfordulós vakteszteléssel. A szállodákban dolgozó szakemberek és tekintélyes borászok az év elején választották ki több száz bor közül azt a közel százat, amelyek majd érdemesek lehetnek a 2014/2015-ös borlapra való felkerülésre.

A szakértői, első forduló után a Mercure ismét a partnerek segítségét kérte a legjobb borok kiválasztásához. A nyolcfogásos borvacsorával egybekötött esemény március 27-én került megrendezésre a Mercure Budapest Korona szállodában. Az esemény a szálloda újonnan felújított „Mybar”-jában tartott fogadással vette kezdetét, majd egy speciálisan a kóstolt borokhoz megkomponált borvacsorával folytatódott a szálloda éttermében. Az idei borválogatás iránt hatalmas volt az érdeklődés: a rendezvényre közel 135 vendég érkezett. Az est házigazdája Horváth Gábor, a magyarországi és szlovákiai Mercure szállodák üzemeltetési igazgatója, a Mercure Korona szálloda igazgatója volt.

A borok értékelésében neves borszakértők segítették a meghívott vendégeket. Többek között Romsics László, Majoros László, Laczkó Gábor, Baranyai Péter, Merfelsz Gábor és Frittmann János is a vendégek segítségére volt a borok pontozásában. A végül kiválasztott borokból áll majd össze a magyarországi Mercure szállodák egyedi borválasztéka, amit várhatóan május végétől lehet majd fogyasztani és megvásárolni a szállodák éttermeiben.

Forrás: Vendég & Hotel


Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel

Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel 

Három magyar résztvevő a mikulovi Nemzetközi Borturizmus Konferencián.
Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére

Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére 

Az Etyeki Pezsgő hivatalosan eredetvédett státuszt kapott.
Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban

Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban 

Hagyományteremtő„Balaton Expo”-n jelent meg a régió kínálata a Balaton asztalán.
Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek

Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek 

Új névvel és telephelyen, kibővített termékportfólióval és nemzetközi terjeszkedéssel folytatja működését Magyarország vezető újrahasználati rendszere, a Cup Revolution.
Felvásárolták az albán Spar-hálózatot

Felvásárolták az albán Spar-hálózatot 

Koszovó legnagyobb kiskereskedelmi hálózata, a Viva Fresh Store felvásárolta a Spar Albánia üzleteit a helyi Balfin befektetési csoporttól.
Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben

Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben 

Ki mondta, hogy a balatonfüredi borvidék kizárólag fehérborok készítéséhez kiváló terület?
Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás

Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás 

Az első tünetek kedden jelentkeztek a Levél településen található, 3000 egyedet számláló szarvasmarha-állományban.
Jön egy stílusos villásreggeli

Jön egy stílusos villásreggeli 

Stílusos Vidéki Villásreggeli Fesztivál és majális- egy igazán ragyogó program a gasztronómia és az utazás szerelmeseinek.
Megújult étlappal vár az etyeki birtok

Megújult étlappal vár az etyeki birtok 

Defend Márk séf és csapata tálalásában mutatják be a friss ötletekre és szezonális alapanyagokra épülő megújult étlapot.
Zenés-táncos estek a Gundelben

Zenés-táncos estek a Gundelben 

Hagyományélesztés modern köntösben: áprilistól zenés-táncos estek a Gundelben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.