Több mint 60 ezer látogatót vonzott a FeHoVa

Több mint 60 ezren látogattak ki idén a vasárnap véget ért 23. FeHoVa (Fegyver, Horgászat, Vadászat) nemzetközi kiállításra a Hungexpo Budapesti Vásárközpontba, Kelet-Közép-Európa legnagyobb vadász- és horgászkiállítására - közölte a Hungexpo Zrt. hétfőn az MTI-vel.

A közlemény emlékeztet: az esemény megnyitóján Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöke bejelentette: Magyarország 50 év után 2021-ben ismét Vadászati Világkiállítást rendez.

A négynapos kiállításra 12 ország 270 kiállítója hozta el újdonságait, a legjelentősebb fegyver- és vadászati kiegészítő gyártók és forgalmazók termékei mellett a látogatók számos élménnyel is gazdagodhattak: a Dzsungelláz kiállításon 150 négyzetméternyi esőerdőt rendeztek be az A pavilonban, ahol afrikai trófeákban gyönyörködhettek a látogatók. A Híres vadászok - Jeles trófeák 1810-től napjainkig tárlaton pedig 37 magyar vadász, köztük gróf Széchenyi Zsigmond, Kittenberger Kálmán trófeáit szemlélhették meg.

Nagy siker volt a kiállításon idén először megrendezett élő trófea bírálat, a vadászkürt-, illetve szarvasbőgő-verseny, valamint a vadászkutya- és solymász bemutató.

A kiállítással egy időben rendezett V. FEHOVA-MEOE Winterdogshow - Nemzetközi kutyakiállításon a zsűri 1600 kutyát minősített.

Ugyancsak a FeHoVával egy időben megrendezett jubileumi, 25. Budapest Boat Show-n több mint 90 kiállító jelent meg, és összesen több mint száz vitorlás, motoros és elektromos hajót mutattak be az érdeklődőknek.

Ezúttal a magyar gasztronómia is megjelent a kiállításon, ugyanis itt rendezték meg csütörtökön a világ egyik legrangosabb szakácsversenyének, a Bocuse D'Ornak a magyarországi döntőjét. Hat kiváló séf izgalmas versenyének eredményeképp Széll Tamás és csapata (Onyx étterem) képviseli Magyarországot május 10-11-én a Bocuse D'Or Europe-on. A jeles gasztronómiai eseménynek pedig idén Budapest lesz a házigazdája, ahol élőben szurkolhatunk majd a magyar csapatnak. A második díjat a 23 éves Pohner Ádám és csapata (Olimpia étterem), míg a harmadik díjat Volenter István séf és csapata (67 Étterem és Bistro) nyerte.

Forrás: Élelmiszer Online

Forrás: Vendég&Hotel Online


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.