Több mint 60 ezer látogatót vonzott a FeHoVa

Több mint 60 ezren látogattak ki idén a vasárnap véget ért 23. FeHoVa (Fegyver, Horgászat, Vadászat) nemzetközi kiállításra a Hungexpo Budapesti Vásárközpontba, Kelet-Közép-Európa legnagyobb vadász- és horgászkiállítására - közölte a Hungexpo Zrt. hétfőn az MTI-vel.

A közlemény emlékeztet: az esemény megnyitóján Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöke bejelentette: Magyarország 50 év után 2021-ben ismét Vadászati Világkiállítást rendez.

A négynapos kiállításra 12 ország 270 kiállítója hozta el újdonságait, a legjelentősebb fegyver- és vadászati kiegészítő gyártók és forgalmazók termékei mellett a látogatók számos élménnyel is gazdagodhattak: a Dzsungelláz kiállításon 150 négyzetméternyi esőerdőt rendeztek be az A pavilonban, ahol afrikai trófeákban gyönyörködhettek a látogatók. A Híres vadászok - Jeles trófeák 1810-től napjainkig tárlaton pedig 37 magyar vadász, köztük gróf Széchenyi Zsigmond, Kittenberger Kálmán trófeáit szemlélhették meg.

Nagy siker volt a kiállításon idén először megrendezett élő trófea bírálat, a vadászkürt-, illetve szarvasbőgő-verseny, valamint a vadászkutya- és solymász bemutató.

A kiállítással egy időben rendezett V. FEHOVA-MEOE Winterdogshow - Nemzetközi kutyakiállításon a zsűri 1600 kutyát minősített.

Ugyancsak a FeHoVával egy időben megrendezett jubileumi, 25. Budapest Boat Show-n több mint 90 kiállító jelent meg, és összesen több mint száz vitorlás, motoros és elektromos hajót mutattak be az érdeklődőknek.

Ezúttal a magyar gasztronómia is megjelent a kiállításon, ugyanis itt rendezték meg csütörtökön a világ egyik legrangosabb szakácsversenyének, a Bocuse D'Ornak a magyarországi döntőjét. Hat kiváló séf izgalmas versenyének eredményeképp Széll Tamás és csapata (Onyx étterem) képviseli Magyarországot május 10-11-én a Bocuse D'Or Europe-on. A jeles gasztronómiai eseménynek pedig idén Budapest lesz a házigazdája, ahol élőben szurkolhatunk majd a magyar csapatnak. A második díjat a 23 éves Pohner Ádám és csapata (Olimpia étterem), míg a harmadik díjat Volenter István séf és csapata (67 Étterem és Bistro) nyerte.

Forrás: Élelmiszer Online

Forrás: Vendég&Hotel Online


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.