A Washington D.C. International Wine and Food Festival-on tavalyi évhez képest nőtt a magyar választék: idén már két asztalon jelentek meg borok Tokaj-Hegyalja színes borpalettáját bemutatva. Washington után pedig első alkalommal a New York Wine Expo-n is kóstolhattak furmintot, hárslevelűt valamint aszút a kereskedők és a fogyasztók.
A kiállításokat a washingtoni nagykövetségen szervezett, kifejezetten a szakmának szóló Tokaji Trade Show egészítette ki, melyről nagyon sok kedvező visszajelzés érkezett a résztvevőktől. A rendezvénysorozat egyik fénypontjaként Szombati Béla nagykövet rezidenciáján látott vendégül 15 borszakírót, bloggert és bor-oktatót, akik Zwack Izabella (Dobogó Pincészet), Mészáros László (Disznókő Pincészet) és Rakaczki Rita (Tokaj Reneszánsz Egyesület) tolmácsolásában kaphattak ízelítőt a tokaji borokból, melyet Merényi Viktor nagykövetségi séf által készített ételkölteményekkel párosíthattak. (forrás: FVM)
Tokaji borok az Egyesült Államokban
A Tokaj Reneszánsz Egyesület és a washingtoni nagykövetség szervezésében tokaji borok eddig soha nem látott választékával találkozhatott a szakma és a nagyközönség 2010. február 13. és 28. között Washingtonban és New Yorkban.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás
A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban
Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak
Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely
A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj
A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja
Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán
A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?
A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?
Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban
Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.
Interjú
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.