TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

Egy különleges éttermi élmény nemcsak gasztronómiai örömökkel tölthet fel az évre, hanem inspirálóan is hathat ránk. Az alábbi öt budapesti helyszín tökéletes választás lehet a lassú, örömteli évkezdéshez.

A helyszín, ahol étkezés közben megáll az idő


Fotó: Virtu

A Budapest legmagasabb pontján elhelyezkedő VIRTU Restaurantban a Michelin által az Év ifjú séftehetségének választott Lendvai Levente és csapata olyan téli menüt álmodott meg, amely a magyar gasztronómiai hagyományokat idézi, miközben modern luxussal és újragondolt ízvilággal ötvözi azokat. 

Az étterem arra ösztönzi vendégeit, hogy hagyják maguk mögött a rohanást, és élvezzék a nyugodt kezdést.

Lendvai Levente séf ezért is ajánlja mindenkinek, hogy mielőtt kikérnék a főfogást, egy ráhangolódó crudités-vel, kaviárral, vagy a régió díjnyertes sonka,- és sajtválogatásával kezdjék az étkezést.

Hétvégi brunch vagy egy hosszú vacsora


Fotó: Zazie Bistro & Bar

A Michelin-ajánlott Zazie Bistro & Bar bensőséges, közvetlen hangulata tökéletes helyszín ahhoz, hogy megálljunk, és értékeljük az élet apró örömeit, amibe a Bíró Dani séf által kreált ikonikus Rossini burger is biztosan beletartozik. Akár egy különleges Sunday brunch, akár egy hosszú, finom vacsora mellett döntünk, a Zazie biztosan emlékezetes élményt nyújt a Duna megnyugtató közelsége mellett.

Januárban ráadásul remek programokkal is készülnek. 

Lesz  Mindful vacsora a testért és lélekért Réka Ibolya vezetésével és a legcsajosabb, legromantikusabb, és legikonikusabb filmek és sorozatok világába betekintést nyújtó népszerű RomKom est is megrendezésre kerül.  

Étterem és borbár a város szívében


Fotó: N28

A belvárosi forgatagban található Bib Gourmand és Michelin Év Szervize díjjal kitüntetett N28 Wine & Kitchen nemcsak egy étterem, hanem egy hangulatos borbár is, ahol a helyi és nemzetközi borok tökéletesen kiegészítik a szezonális alapanyagokból készülő fogásokat. A kényelmes, barátságos környezet ideális egy évindító vacsorához, ahol összegezhetjük a terveinket, miközben egy pohár kiváló bor mellett ülünk. Nagy Szabolcs séf téli étlapjának sztárjai a csontos velő parmezánnal és salátával, a libamáj brulée kaláccsal és birssel, valamint a kellemesen melengető marhapofa gulyás. De eshet a választásunk malac csülökre, bárányfartőre, vagy éppen tőkehalra is. Szombatonként ebédidőben pedig az igazi, nagypolgári ebédek hangulatát szeretnék visszahozni, ahol a daragaluskás húsleves és a borjú bécsi kihagyhatatlan fogás lesz.

Akik valami igazán egyedire vágynak


Fotó: Nobu

Az ikonikus, immár 30 éves Nobu étteremlánc budapesti egysége is különleges élményt nyújt azoknak, akik valami igazán egyedire vágynak az év első hónapjában. A nehéz ünnepi fogások után felüdülés az étlapjukat böngészni, hiszen itt a világhírű japán-perui ételek és Schreiner Gábor executive séf budapesti, egyedi kreációi is megtalálhatóak. A Nobu elegáns atmoszférája inspiráló környezetet biztosít, ahol igazán mély gondolatokba merülhetünk.

Tradíciók és luxus 


Fotó: Spago by Wolfgang Puck

Wolfgang Puck világhírű étteremláncának budapesti étterme, a Spago Budapest a nemzetközi színvonalú élményt ötvözi a helyi tradíciókkal. Az évkezdés itt nemcsak az ízekről, hanem a stílusról és a kényelmes luxusról is szól. Akár egy baráti vacsorára, akár egy üzleti ebédre látogatunk el, a Spago Budapest garantáltan emlékezetessé teszi az évindítást, hát még akkor, ha a vacsora előtt vagy után beszállunk a liftbe és ellátogatunk a szálloda tetején található The Duchess Rooftop Bárba, ahol az évet egy izgalmas, friss koktéllappal indították.

Az év első heteiben tehát érdemes teret engedni a gondolatoknak és az ízeknek egyaránt. Ezek a helyek nemcsak különleges gasztronómiai élményeket nyújtanak, hanem lehetőséget adnak arra is, hogy újult erővel vághassunk bele az előttünk álló kihívásokba. 

 


Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel

Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel 

Három magyar résztvevő a mikulovi Nemzetközi Borturizmus Konferencián.
Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére

Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére 

Az Etyeki Pezsgő hivatalosan eredetvédett státuszt kapott.
Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban

Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban 

Hagyományteremtő„Balaton Expo”-n jelent meg a régió kínálata a Balaton asztalán.
Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek

Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek 

Új névvel és telephelyen, kibővített termékportfólióval és nemzetközi terjeszkedéssel folytatja működését Magyarország vezető újrahasználati rendszere, a Cup Revolution.
Felvásárolták az albán Spar-hálózatot

Felvásárolták az albán Spar-hálózatot 

Koszovó legnagyobb kiskereskedelmi hálózata, a Viva Fresh Store felvásárolta a Spar Albánia üzleteit a helyi Balfin befektetési csoporttól.
Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben

Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben 

Ki mondta, hogy a balatonfüredi borvidék kizárólag fehérborok készítéséhez kiváló terület?
Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás

Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás 

Az első tünetek kedden jelentkeztek a Levél településen található, 3000 egyedet számláló szarvasmarha-állományban.
Jön egy stílusos villásreggeli

Jön egy stílusos villásreggeli 

Stílusos Vidéki Villásreggeli Fesztivál és majális- egy igazán ragyogó program a gasztronómia és az utazás szerelmeseinek.
Megújult étlappal vár az etyeki birtok

Megújult étlappal vár az etyeki birtok 

Defend Márk séf és csapata tálalásában mutatják be a friss ötletekre és szezonális alapanyagokra épülő megújult étlapot.
Zenés-táncos estek a Gundelben

Zenés-táncos estek a Gundelben 

Hagyományélesztés modern köntösben: áprilistól zenés-táncos estek a Gundelben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.