TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

Egy különleges éttermi élmény nemcsak gasztronómiai örömökkel tölthet fel az évre, hanem inspirálóan is hathat ránk. Az alábbi öt budapesti helyszín tökéletes választás lehet a lassú, örömteli évkezdéshez.

A helyszín, ahol étkezés közben megáll az idő


Fotó: Virtu

A Budapest legmagasabb pontján elhelyezkedő VIRTU Restaurantban a Michelin által az Év ifjú séftehetségének választott Lendvai Levente és csapata olyan téli menüt álmodott meg, amely a magyar gasztronómiai hagyományokat idézi, miközben modern luxussal és újragondolt ízvilággal ötvözi azokat. 

Az étterem arra ösztönzi vendégeit, hogy hagyják maguk mögött a rohanást, és élvezzék a nyugodt kezdést.

Lendvai Levente séf ezért is ajánlja mindenkinek, hogy mielőtt kikérnék a főfogást, egy ráhangolódó crudités-vel, kaviárral, vagy a régió díjnyertes sonka,- és sajtválogatásával kezdjék az étkezést.

Hétvégi brunch vagy egy hosszú vacsora


Fotó: Zazie Bistro & Bar

A Michelin-ajánlott Zazie Bistro & Bar bensőséges, közvetlen hangulata tökéletes helyszín ahhoz, hogy megálljunk, és értékeljük az élet apró örömeit, amibe a Bíró Dani séf által kreált ikonikus Rossini burger is biztosan beletartozik. Akár egy különleges Sunday brunch, akár egy hosszú, finom vacsora mellett döntünk, a Zazie biztosan emlékezetes élményt nyújt a Duna megnyugtató közelsége mellett.

Januárban ráadásul remek programokkal is készülnek. 

Lesz  Mindful vacsora a testért és lélekért Réka Ibolya vezetésével és a legcsajosabb, legromantikusabb, és legikonikusabb filmek és sorozatok világába betekintést nyújtó népszerű RomKom est is megrendezésre kerül.  

Étterem és borbár a város szívében


Fotó: N28

A belvárosi forgatagban található Bib Gourmand és Michelin Év Szervize díjjal kitüntetett N28 Wine & Kitchen nemcsak egy étterem, hanem egy hangulatos borbár is, ahol a helyi és nemzetközi borok tökéletesen kiegészítik a szezonális alapanyagokból készülő fogásokat. A kényelmes, barátságos környezet ideális egy évindító vacsorához, ahol összegezhetjük a terveinket, miközben egy pohár kiváló bor mellett ülünk. Nagy Szabolcs séf téli étlapjának sztárjai a csontos velő parmezánnal és salátával, a libamáj brulée kaláccsal és birssel, valamint a kellemesen melengető marhapofa gulyás. De eshet a választásunk malac csülökre, bárányfartőre, vagy éppen tőkehalra is. Szombatonként ebédidőben pedig az igazi, nagypolgári ebédek hangulatát szeretnék visszahozni, ahol a daragaluskás húsleves és a borjú bécsi kihagyhatatlan fogás lesz.

Akik valami igazán egyedire vágynak


Fotó: Nobu

Az ikonikus, immár 30 éves Nobu étteremlánc budapesti egysége is különleges élményt nyújt azoknak, akik valami igazán egyedire vágynak az év első hónapjában. A nehéz ünnepi fogások után felüdülés az étlapjukat böngészni, hiszen itt a világhírű japán-perui ételek és Schreiner Gábor executive séf budapesti, egyedi kreációi is megtalálhatóak. A Nobu elegáns atmoszférája inspiráló környezetet biztosít, ahol igazán mély gondolatokba merülhetünk.

Tradíciók és luxus 


Fotó: Spago by Wolfgang Puck

Wolfgang Puck világhírű étteremláncának budapesti étterme, a Spago Budapest a nemzetközi színvonalú élményt ötvözi a helyi tradíciókkal. Az évkezdés itt nemcsak az ízekről, hanem a stílusról és a kényelmes luxusról is szól. Akár egy baráti vacsorára, akár egy üzleti ebédre látogatunk el, a Spago Budapest garantáltan emlékezetessé teszi az évindítást, hát még akkor, ha a vacsora előtt vagy után beszállunk a liftbe és ellátogatunk a szálloda tetején található The Duchess Rooftop Bárba, ahol az évet egy izgalmas, friss koktéllappal indították.

Az év első heteiben tehát érdemes teret engedni a gondolatoknak és az ízeknek egyaránt. Ezek a helyek nemcsak különleges gasztronómiai élményeket nyújtanak, hanem lehetőséget adnak arra is, hogy újult erővel vághassunk bele az előttünk álló kihívásokba. 

 


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.