A helyszín, ahol étkezés közben megáll az idő
Fotó: Virtu
A Budapest legmagasabb pontján elhelyezkedő VIRTU Restaurantban a Michelin által az Év ifjú séftehetségének választott Lendvai Levente és csapata olyan téli menüt álmodott meg, amely a magyar gasztronómiai hagyományokat idézi, miközben modern luxussal és újragondolt ízvilággal ötvözi azokat.
Az étterem arra ösztönzi vendégeit, hogy hagyják maguk mögött a rohanást, és élvezzék a nyugodt kezdést.
Lendvai Levente séf ezért is ajánlja mindenkinek, hogy mielőtt kikérnék a főfogást, egy ráhangolódó crudités-vel, kaviárral, vagy a régió díjnyertes sonka,- és sajtválogatásával kezdjék az étkezést.
Hétvégi brunch vagy egy hosszú vacsora
Fotó: Zazie Bistro & Bar
A Michelin-ajánlott Zazie Bistro & Bar bensőséges, közvetlen hangulata tökéletes helyszín ahhoz, hogy megálljunk, és értékeljük az élet apró örömeit, amibe a Bíró Dani séf által kreált ikonikus Rossini burger is biztosan beletartozik. Akár egy különleges Sunday brunch, akár egy hosszú, finom vacsora mellett döntünk, a Zazie biztosan emlékezetes élményt nyújt a Duna megnyugtató közelsége mellett.
Januárban ráadásul remek programokkal is készülnek.
Lesz Mindful vacsora a testért és lélekért Réka Ibolya vezetésével és a legcsajosabb, legromantikusabb, és legikonikusabb filmek és sorozatok világába betekintést nyújtó népszerű RomKom est is megrendezésre kerül.
Étterem és borbár a város szívében
Fotó: N28
A belvárosi forgatagban található Bib Gourmand és Michelin Év Szervize díjjal kitüntetett N28 Wine & Kitchen nemcsak egy étterem, hanem egy hangulatos borbár is, ahol a helyi és nemzetközi borok tökéletesen kiegészítik a szezonális alapanyagokból készülő fogásokat. A kényelmes, barátságos környezet ideális egy évindító vacsorához, ahol összegezhetjük a terveinket, miközben egy pohár kiváló bor mellett ülünk. Nagy Szabolcs séf téli étlapjának sztárjai a csontos velő parmezánnal és salátával, a libamáj brulée kaláccsal és birssel, valamint a kellemesen melengető marhapofa gulyás. De eshet a választásunk malac csülökre, bárányfartőre, vagy éppen tőkehalra is. Szombatonként ebédidőben pedig az igazi, nagypolgári ebédek hangulatát szeretnék visszahozni, ahol a daragaluskás húsleves és a borjú bécsi kihagyhatatlan fogás lesz.
Akik valami igazán egyedire vágynak
Fotó: Nobu
Az ikonikus, immár 30 éves Nobu étteremlánc budapesti egysége is különleges élményt nyújt azoknak, akik valami igazán egyedire vágynak az év első hónapjában. A nehéz ünnepi fogások után felüdülés az étlapjukat böngészni, hiszen itt a világhírű japán-perui ételek és Schreiner Gábor executive séf budapesti, egyedi kreációi is megtalálhatóak. A Nobu elegáns atmoszférája inspiráló környezetet biztosít, ahol igazán mély gondolatokba merülhetünk.
Tradíciók és luxus
Fotó: Spago by Wolfgang Puck
Wolfgang Puck világhírű étteremláncának budapesti étterme, a Spago Budapest a nemzetközi színvonalú élményt ötvözi a helyi tradíciókkal. Az évkezdés itt nemcsak az ízekről, hanem a stílusról és a kényelmes luxusról is szól. Akár egy baráti vacsorára, akár egy üzleti ebédre látogatunk el, a Spago Budapest garantáltan emlékezetessé teszi az évindítást, hát még akkor, ha a vacsora előtt vagy után beszállunk a liftbe és ellátogatunk a szálloda tetején található The Duchess Rooftop Bárba, ahol az évet egy izgalmas, friss koktéllappal indították.
Az év első heteiben tehát érdemes teret engedni a gondolatoknak és az ízeknek egyaránt. Ezek a helyek nemcsak különleges gasztronómiai élményeket nyújtanak, hanem lehetőséget adnak arra is, hogy újult erővel vághassunk bele az előttünk álló kihívásokba.