Topgasztro-koncepció érkezik Budapestre

Wolfgang Puck, az osztrák származású hollywoodi sztárséf Budapesten, a hamarosan nyíló Matild Palota gasztronómiáját irányítja.

A stratégiai együttműködés keretében a Michelin-csillagos séf a Matild Palotában nyitja meg első európai Spago éttermét, valamint vezetésével születik újjá a Belváros történelmi kávéháza, és nyitja meg kapuit egy különleges tetőtéri bár is az ikonikus épületben.

Wolfgang Puck bejelentette megállapodását a nyár elején megnyíló budapesti Matild Palotával, amelynek keretében a világhírű mesterszakács veszi át a Belvárosi palota teljes gasztronómiai irányítását.

Az osztrák származású Puck fiatal szakácsként Franciaország legnevesebb éttermeiben helyezkedett el, beleértve a párizsi Maxim's-t, a monacói Hotel de Paris-t és a Provence-i 3 Michelin-csillagos L'Oustau de Baumanière-t. 24 évesen Wolfgang megfogadta egy barátja tanácsát, és Európát elhagyva az Egyesült Államokba költözött.

Mára Wolfgang Puck neve szinonimája lett a merész, innovatív konyhaművészeti stílusnak, amely Amerika és végül az egész világ fine dining iparágát újradefiniálta. Saját, különleges fogásai, páratlan személyisége és magabiztossága forradalmasította a gasztronómiai iparágat.

Sok év elteltével Wolfgang most három különleges helyszínnel és gasztrokoncepcióval tér vissza új közép-európai otthonába, a Matild Palotába, ahol a konyhai csapatát a legtehetségesebb magyar séfek erősítik.

Spago by Wolfgang Puck Európában elsőként a Matild Palota ad otthont Wolfgang Puck híres, Beverly Hills-i Spago éttermének, mely a sztárséf gasztronómiai kínálatának legjavát vonultatja fel. Az 1982-ben a kaliforniai West Hollywoodban megnyitott első Spago azonnal hatalmas sikert aratott. A kaliforniai konyhájáról nevezetes étterem 1997-ben a Beverly Hills-i Canon Drive-hoz költözött, tovább emelve gasztronómiai jelentőségét. A Spago számos elismerésben részesült: megkapta az AAA Négy Gyémánt Díjat és további két Michelin-csillagot is elnyert a Michelin Guide-Los Angeles jóvoltából.

A Váci utca és a Duna utca sarkán, a Váci utca 36. szám alatt, a Matild Palotában található Spago by Wolfgang Puck modern dizájnnal, lenyűgöző lounge résszel, és a Duna utcára nyíló óriási terasszal várja majd a vendégeit. A Spago a gasztronómiai világ úttörőjeként a konyhaművészetet, a gasztro szolgáltatásokat és trendeket formálva, egy merőben új gasztronómiai kultúrával gazdagítja a magyar fővárost, ötvözve a világhírű séf kaliforniai konyhaművészetét, a tehetséges hazai séfek tudását, a magyar hagyományokat és helyi alapanyagokat.

Forrás: Urbancomm / Turizmus Online


Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.
Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában

Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában 

A gasztronómiai és kulturális piac felfedte első négy éttermét.
Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait 

Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.
Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról

Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról 

A kutatás rámutatott, hogy a rendszeresség hatással van az elfogyasztott adagokra.
Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson

Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson 

A legjobb európai borturisztikai könyv díját nyerte el a TokajGuide ötödik kiadása a gasztronómiai kiadványok világversenyén, a Gourmand International Awardson.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.