Az esemény évek óta olyan nagy népszerűségnek örvend, hogy a négy napból a tavalyi egy helyett, idén már két napot a szakmai látogatóknak tartottak fenn, a kiállítók a világ negyvenhat országából érkeztek, számuk pedig meghaladta a hétszázat. A résztvevők közt olyan különleges helyeket is meg lehetett találni, mint a Fülöp-szigetek, Banglades, Sri Lanka, vagy Costa Rica. A Tour Salon történetében először az egészséghez kapcsolódó kiállítók egy elkülönített részt kaptak, így segítve a partnerek hatékonyabb elérését. Évek óta két „társrendezvénnyel” is bővíti kínálatát a poznani idegenforgalmi kiállítás. Ezek közül az egyik a Gastro-Invest-Hotel, itt a Hotel és Catering szakmához kapcsolódó termékeket, szolgáltatásokat kínáló kiállítók kapnak helyet, számuk idén több mint száz volt. A szakmai előadásokon kívül a Gastro-Invest-Hotel egyik legfontosabb eseménye az V. Kulináris Kupa, a lengyel konyhamesterek bajnoksága volt. A Tour Salon másik vendége Lengyelország egyetlen utazási filmfesztiválja, a Tour Film 2005 volt. A tévétársaságok és különböző filmipari cégek meghívásos versenye, idén egy új kategóriával, a multimédiás előadással bővült, az ez évi fesztiválra rekordszámú pályázat érkezett.
Tour Salon 2005
Október 19-22. között rendezték meg Poznanban Lengyelország legnagyobb idegenforgalmi szakkiállítását, a 16.Tour Salont.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás
A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban
Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak
Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely
A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj
A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja
Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán
A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?
A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?
Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban
Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.
Interjú
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.