Tour Salon 2005

Október 19-22. között rendezték meg Poznanban Lengyelország legnagyobb idegenforgalmi szakkiállítását, a 16.Tour Salont.

Az esemény évek óta olyan nagy népszerűségnek örvend, hogy a négy napból a tavalyi egy helyett, idén már két napot a szakmai látogatóknak tartottak fenn, a kiállítók a világ negyvenhat országából érkeztek, számuk pedig meghaladta a hétszázat. A résztvevők közt olyan különleges helyeket is meg lehetett találni, mint a Fülöp-szigetek, Banglades, Sri Lanka, vagy Costa Rica. A Tour Salon történetében először az egészséghez kapcsolódó kiállítók egy elkülönített részt kaptak, így segítve a partnerek hatékonyabb elérését. Évek óta két „társrendezvénnyel” is bővíti kínálatát a poznani idegenforgalmi kiállítás. Ezek közül az egyik a Gastro-Invest-Hotel, itt a Hotel és Catering szakmához kapcsolódó termékeket, szolgáltatásokat kínáló kiállítók kapnak helyet, számuk idén több mint száz volt. A szakmai előadásokon kívül a Gastro-Invest-Hotel egyik legfontosabb eseménye az V. Kulináris Kupa, a lengyel konyhamesterek bajnoksága volt. A Tour Salon másik vendége Lengyelország egyetlen utazási filmfesztiválja, a Tour Film 2005 volt. A tévétársaságok és különböző filmipari cégek meghívásos versenye, idén egy új kategóriával, a multimédiás előadással bővült, az ez évi fesztiválra rekordszámú pályázat érkezett.

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.
Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.