Az esemény évek óta olyan nagy népszerűségnek örvend, hogy a négy napból a tavalyi egy helyett, idén már két napot a szakmai látogatóknak tartottak fenn, a kiállítók a világ negyvenhat országából érkeztek, számuk pedig meghaladta a hétszázat. A résztvevők közt olyan különleges helyeket is meg lehetett találni, mint a Fülöp-szigetek, Banglades, Sri Lanka, vagy Costa Rica. A Tour Salon történetében először az egészséghez kapcsolódó kiállítók egy elkülönített részt kaptak, így segítve a partnerek hatékonyabb elérését. Évek óta két „társrendezvénnyel” is bővíti kínálatát a poznani idegenforgalmi kiállítás. Ezek közül az egyik a Gastro-Invest-Hotel, itt a Hotel és Catering szakmához kapcsolódó termékeket, szolgáltatásokat kínáló kiállítók kapnak helyet, számuk idén több mint száz volt. A szakmai előadásokon kívül a Gastro-Invest-Hotel egyik legfontosabb eseménye az V. Kulináris Kupa, a lengyel konyhamesterek bajnoksága volt. A Tour Salon másik vendége Lengyelország egyetlen utazási filmfesztiválja, a Tour Film 2005 volt. A tévétársaságok és különböző filmipari cégek meghívásos versenye, idén egy új kategóriával, a multimédiás előadással bővült, az ez évi fesztiválra rekordszámú pályázat érkezett.
Tour Salon 2005
Október 19-22. között rendezték meg Poznanban Lengyelország legnagyobb idegenforgalmi szakkiállítását, a 16.Tour Salont.

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját
Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten
Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.

A lengyel sörgyártás új trendjei
A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.

Új Michelin-csillagos menü az égben
Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen
Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.

Borünnep Szegeden
A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból
Műanyag fóliadarab lehet benne.

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese
Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen
Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival
Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.