Az esemény évek óta olyan nagy népszerűségnek örvend, hogy a négy napból a tavalyi egy helyett, idén már két napot a szakmai látogatóknak tartottak fenn, a kiállítók a világ negyvenhat országából érkeztek, számuk pedig meghaladta a hétszázat. A résztvevők közt olyan különleges helyeket is meg lehetett találni, mint a Fülöp-szigetek, Banglades, Sri Lanka, vagy Costa Rica. A Tour Salon történetében először az egészséghez kapcsolódó kiállítók egy elkülönített részt kaptak, így segítve a partnerek hatékonyabb elérését. Évek óta két „társrendezvénnyel” is bővíti kínálatát a poznani idegenforgalmi kiállítás. Ezek közül az egyik a Gastro-Invest-Hotel, itt a Hotel és Catering szakmához kapcsolódó termékeket, szolgáltatásokat kínáló kiállítók kapnak helyet, számuk idén több mint száz volt. A szakmai előadásokon kívül a Gastro-Invest-Hotel egyik legfontosabb eseménye az V. Kulináris Kupa, a lengyel konyhamesterek bajnoksága volt. A Tour Salon másik vendége Lengyelország egyetlen utazási filmfesztiválja, a Tour Film 2005 volt. A tévétársaságok és különböző filmipari cégek meghívásos versenye, idén egy új kategóriával, a multimédiás előadással bővült, az ez évi fesztiválra rekordszámú pályázat érkezett.
Tour Salon 2005
Október 19-22. között rendezték meg Poznanban Lengyelország legnagyobb idegenforgalmi szakkiállítását, a 16.Tour Salont.

Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen
A tokaji Minaro Hotel bármenedzsere két koktéllal aratott győzelmet a Magyarország Itala 2025 versenyen.

Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról
Rizs a magyar alföldről, a Körösök völgyéből.

Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép
Egy friss felmérésből kiderült, ahol van lehetőség digitális borravalóadásra, ott a vendégek szívesebben honorálják a színvonalas kiszolgálást.

Nem lesz idén akácméz?
Rekordgyenge termés – drágulás és hiány várható.

Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer kijelentése kiverte a biztosítékot
A borásztársadalom nem nézi jó szemmel az alkoholmentességre buzdító kampányt – szerintük ezzel a hazai borkultúra hitelessége is sérül.

Időutazás a Folly Arborétumban
A badacsonyörsi arborétum a nyári hónapokban is ideális úti cél.

Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista
Június 16-án, hétfőn este rendezték a hazai gasztronómiai élet legrangosabb eseményét, a Dining Guide Év Étterme Gálát.

Hétvégén Somlói Borgála
Borkultúra, hagyomány és élmény egyetlen hétvégén.

Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak
Közös célért – 6 millió forint adomány gyűlt össze.

Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben
Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.