Tovább bővül a Kreinbacher Birtok

A Somlóvásárhely szívében fekvő, világversenyeken is számos alkalommal díjazott pezsgőiről ismert Kreinbacher Birtok tovább bővül. A tervek szerint 2025-ben záruló fejlesztést követően a jelenlegi szállodai kapacitás majdnem háromszorosára nő, új wellnessrészleggel, valamint konferenciaközponttal is várják majd a vendégeket.

A munkálatoknak teret adva, a Kreinbacher Birtok augusztus végén ideiglenesen bezárja kapuit, azonban a pezsgőpincészet továbbra is zavartalanul látogatható marad, illetve a vinotéka is nyitva áll a vásárlók előtt.

A Kreinbacher Birtok 2011 óta ad otthont az ország egyik legnépszerűbb borászatának és pezsgőpincészetnek. Célja kezdetektől az elérhető legmagasabb minőségű borok és palackos erjesztésű pezsgők előállítása, mára mintegy 60 hektáron gazdálkodnak, a pezsgő alapboraihoz pedig további 20-30 hektárról szüretelnek. A Kreinbacher pezsgők évről évre a legrangosabb nemzetközi díjak éremlistáin szerepelnek.

A Kreinbacher Birtok Ekler Dezső tervei alapján készült épületeinek formavilágát a vulkanikus hegy egykori lávafolyamai és bazaltsziklái ihlették. A komplexum 2015-ben 15 szobás szálláshellyel és étteremmel egészült ki, minden részletében visszatükrözi a Birtok filozófiáját, mely az épített környezet és a természet harmóniáján alapul.

A Birtok jelenlegi formájában augusztus 31-vel bezárja kapuit
A Birtok jelenlegi formájában augusztus 31-vel bezárja kapuit
Fotó: Kreinbacher Birtok

A Langer Gábor executive chef vezette bisztró évek óta a legjobb vidéki éttermek között szerepel, 2022-ben és 2023-ban is Michelin-ajánlást szerzett. A borászat és pezsgőpincészet területén a vendégek számára birtoklátogatásokat is szerveznek, ahol bemutatják a bor- és tradicionális pezsgőkészítés összetett folyamatát. A túra Kreinbacher-kóstolóval zárul a különleges kilátást biztosító kóstolóteremben.

A Birtok azonban ebben a formájában augusztus 31-ével bezárja kapuit, hogy teret adjon az átfogó fejlesztési koncepció megvalósításának. A jelenlegi 15 helyett 45 szoba kerül kialakításra, valamint wellness szolgáltatásokkal és szekcionálható konferencialétesítménnyel is bővül a kínálat. A munkálatok ideje alatt a pezsgőpincészetben zavartalanul folytatódnak a birtoklátogatások és a vinotéka is várja a vásárlókat, ugyanakkor annak, aki szeretne pár napot itt tölteni, nincs ideje halogatni a látogatást, mert ─ a 2025 szeptemberében várható újranyitásig – ezt már csak augusztus 31-ig teheti meg.


Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat 

A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.
Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.
Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták

Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták 

A legjellemzőbb gombabetegségekkel szemben ellenálló szőlőfajtákat, valamint magas hozzáadott értékkel rendelkező borászati termékeket fejlesztett ki a Varga Pincészet Kft. és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) konzorciuma. 
Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról

Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról 

A fiatalabb felnőttek számára a borfogyasztás már nem csupán hagyomány vagy gasztronómiai kiegészítő, hanem értékválasztás is.
Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market

Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market 

A gin nemcsak az egyik legnépszerűbb ital és longdrink alapanyag a fővárosban, hanem az egyik legnagyobb ginfesztivál főszereplője is.
Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot!

Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot! 

A Tej Terméktanács országos marketingkampányt indított a hazai előállítású trappista sajt fogyasztásának ösztönzésére.
Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek

Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek 

Hajnali 1-ig nyitva tarthatnak a pubok a brit győzelem 80. évfordulóján.
Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon

Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon 

Tízéves az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok értékeit továbbgondoló, 2015-ben az Eiffel Palace épületében megnyitott St. Andrea Restaurant.
A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.