Tovább bővül a Kreinbacher Birtok

A Somlóvásárhely szívében fekvő, világversenyeken is számos alkalommal díjazott pezsgőiről ismert Kreinbacher Birtok tovább bővül. A tervek szerint 2025-ben záruló fejlesztést követően a jelenlegi szállodai kapacitás majdnem háromszorosára nő, új wellnessrészleggel, valamint konferenciaközponttal is várják majd a vendégeket.

A munkálatoknak teret adva, a Kreinbacher Birtok augusztus végén ideiglenesen bezárja kapuit, azonban a pezsgőpincészet továbbra is zavartalanul látogatható marad, illetve a vinotéka is nyitva áll a vásárlók előtt.

A Kreinbacher Birtok 2011 óta ad otthont az ország egyik legnépszerűbb borászatának és pezsgőpincészetnek. Célja kezdetektől az elérhető legmagasabb minőségű borok és palackos erjesztésű pezsgők előállítása, mára mintegy 60 hektáron gazdálkodnak, a pezsgő alapboraihoz pedig további 20-30 hektárról szüretelnek. A Kreinbacher pezsgők évről évre a legrangosabb nemzetközi díjak éremlistáin szerepelnek.

A Kreinbacher Birtok Ekler Dezső tervei alapján készült épületeinek formavilágát a vulkanikus hegy egykori lávafolyamai és bazaltsziklái ihlették. A komplexum 2015-ben 15 szobás szálláshellyel és étteremmel egészült ki, minden részletében visszatükrözi a Birtok filozófiáját, mely az épített környezet és a természet harmóniáján alapul.

A Birtok jelenlegi formájában augusztus 31-vel bezárja kapuit
A Birtok jelenlegi formájában augusztus 31-vel bezárja kapuit
Fotó: Kreinbacher Birtok

A Langer Gábor executive chef vezette bisztró évek óta a legjobb vidéki éttermek között szerepel, 2022-ben és 2023-ban is Michelin-ajánlást szerzett. A borászat és pezsgőpincészet területén a vendégek számára birtoklátogatásokat is szerveznek, ahol bemutatják a bor- és tradicionális pezsgőkészítés összetett folyamatát. A túra Kreinbacher-kóstolóval zárul a különleges kilátást biztosító kóstolóteremben.

A Birtok azonban ebben a formájában augusztus 31-ével bezárja kapuit, hogy teret adjon az átfogó fejlesztési koncepció megvalósításának. A jelenlegi 15 helyett 45 szoba kerül kialakításra, valamint wellness szolgáltatásokkal és szekcionálható konferencialétesítménnyel is bővül a kínálat. A munkálatok ideje alatt a pezsgőpincészetben zavartalanul folytatódnak a birtoklátogatások és a vinotéka is várja a vásárlókat, ugyanakkor annak, aki szeretne pár napot itt tölteni, nincs ideje halogatni a látogatást, mert ─ a 2025 szeptemberében várható újranyitásig – ezt már csak augusztus 31-ig teheti meg.


Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.
Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában

Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában 

A gasztronómiai és kulturális piac felfedte első négy éttermét.
Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait 

Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.
Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról

Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról 

A kutatás rámutatott, hogy a rendszeresség hatással van az elfogyasztott adagokra.
Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson

Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson 

A legjobb európai borturisztikai könyv díját nyerte el a TokajGuide ötödik kiadása a gasztronómiai kiadványok világversenyén, a Gourmand International Awardson.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.