Tovább bővül a Kreinbacher Birtok

A Somlóvásárhely szívében fekvő, világversenyeken is számos alkalommal díjazott pezsgőiről ismert Kreinbacher Birtok tovább bővül. A tervek szerint 2025-ben záruló fejlesztést követően a jelenlegi szállodai kapacitás majdnem háromszorosára nő, új wellnessrészleggel, valamint konferenciaközponttal is várják majd a vendégeket.

A munkálatoknak teret adva, a Kreinbacher Birtok augusztus végén ideiglenesen bezárja kapuit, azonban a pezsgőpincészet továbbra is zavartalanul látogatható marad, illetve a vinotéka is nyitva áll a vásárlók előtt.

A Kreinbacher Birtok 2011 óta ad otthont az ország egyik legnépszerűbb borászatának és pezsgőpincészetnek. Célja kezdetektől az elérhető legmagasabb minőségű borok és palackos erjesztésű pezsgők előállítása, mára mintegy 60 hektáron gazdálkodnak, a pezsgő alapboraihoz pedig további 20-30 hektárról szüretelnek. A Kreinbacher pezsgők évről évre a legrangosabb nemzetközi díjak éremlistáin szerepelnek.

A Kreinbacher Birtok Ekler Dezső tervei alapján készült épületeinek formavilágát a vulkanikus hegy egykori lávafolyamai és bazaltsziklái ihlették. A komplexum 2015-ben 15 szobás szálláshellyel és étteremmel egészült ki, minden részletében visszatükrözi a Birtok filozófiáját, mely az épített környezet és a természet harmóniáján alapul.

A Birtok jelenlegi formájában augusztus 31-vel bezárja kapuit
A Birtok jelenlegi formájában augusztus 31-vel bezárja kapuit
Fotó: Kreinbacher Birtok

A Langer Gábor executive chef vezette bisztró évek óta a legjobb vidéki éttermek között szerepel, 2022-ben és 2023-ban is Michelin-ajánlást szerzett. A borászat és pezsgőpincészet területén a vendégek számára birtoklátogatásokat is szerveznek, ahol bemutatják a bor- és tradicionális pezsgőkészítés összetett folyamatát. A túra Kreinbacher-kóstolóval zárul a különleges kilátást biztosító kóstolóteremben.

A Birtok azonban ebben a formájában augusztus 31-ével bezárja kapuit, hogy teret adjon az átfogó fejlesztési koncepció megvalósításának. A jelenlegi 15 helyett 45 szoba kerül kialakításra, valamint wellness szolgáltatásokkal és szekcionálható konferencialétesítménnyel is bővül a kínálat. A munkálatok ideje alatt a pezsgőpincészetben zavartalanul folytatódnak a birtoklátogatások és a vinotéka is várja a vásárlókat, ugyanakkor annak, aki szeretne pár napot itt tölteni, nincs ideje halogatni a látogatást, mert ─ a 2025 szeptemberében várható újranyitásig – ezt már csak augusztus 31-ig teheti meg.


Jég veled – búcsú az idei cseresznyetermés jórészétől

Jég veled – búcsú az idei cseresznyetermés jórészétől 

Idén luxuscikk lehet a cseresznye és az őszibarack is.
Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.