Tovább bővül a Kreinbacher Birtok

A Somlóvásárhely szívében fekvő, világversenyeken is számos alkalommal díjazott pezsgőiről ismert Kreinbacher Birtok tovább bővül. A tervek szerint 2025-ben záruló fejlesztést követően a jelenlegi szállodai kapacitás majdnem háromszorosára nő, új wellnessrészleggel, valamint konferenciaközponttal is várják majd a vendégeket.

A munkálatoknak teret adva, a Kreinbacher Birtok augusztus végén ideiglenesen bezárja kapuit, azonban a pezsgőpincészet továbbra is zavartalanul látogatható marad, illetve a vinotéka is nyitva áll a vásárlók előtt.

A Kreinbacher Birtok 2011 óta ad otthont az ország egyik legnépszerűbb borászatának és pezsgőpincészetnek. Célja kezdetektől az elérhető legmagasabb minőségű borok és palackos erjesztésű pezsgők előállítása, mára mintegy 60 hektáron gazdálkodnak, a pezsgő alapboraihoz pedig további 20-30 hektárról szüretelnek. A Kreinbacher pezsgők évről évre a legrangosabb nemzetközi díjak éremlistáin szerepelnek.

A Kreinbacher Birtok Ekler Dezső tervei alapján készült épületeinek formavilágát a vulkanikus hegy egykori lávafolyamai és bazaltsziklái ihlették. A komplexum 2015-ben 15 szobás szálláshellyel és étteremmel egészült ki, minden részletében visszatükrözi a Birtok filozófiáját, mely az épített környezet és a természet harmóniáján alapul.

A Birtok jelenlegi formájában augusztus 31-vel bezárja kapuit
A Birtok jelenlegi formájában augusztus 31-vel bezárja kapuit
Fotó: Kreinbacher Birtok

A Langer Gábor executive chef vezette bisztró évek óta a legjobb vidéki éttermek között szerepel, 2022-ben és 2023-ban is Michelin-ajánlást szerzett. A borászat és pezsgőpincészet területén a vendégek számára birtoklátogatásokat is szerveznek, ahol bemutatják a bor- és tradicionális pezsgőkészítés összetett folyamatát. A túra Kreinbacher-kóstolóval zárul a különleges kilátást biztosító kóstolóteremben.

A Birtok azonban ebben a formájában augusztus 31-ével bezárja kapuit, hogy teret adjon az átfogó fejlesztési koncepció megvalósításának. A jelenlegi 15 helyett 45 szoba kerül kialakításra, valamint wellness szolgáltatásokkal és szekcionálható konferencialétesítménnyel is bővül a kínálat. A munkálatok ideje alatt a pezsgőpincészetben zavartalanul folytatódnak a birtoklátogatások és a vinotéka is várja a vásárlókat, ugyanakkor annak, aki szeretne pár napot itt tölteni, nincs ideje halogatni a látogatást, mert ─ a 2025 szeptemberében várható újranyitásig – ezt már csak augusztus 31-ig teheti meg.


Hódít az új szupergabonából készült likőr

Hódít az új szupergabonából készült likőr 

Igazán különleges gabona a cirok, mert amellett, hogy tápláló, a termesztése rendkívül környezetbarát.
Összeállt a Gasztrohegy színes menüje

Összeállt a Gasztrohegy színes menüje 

Idén minden eddiginél több, 13 helyszín csatlakozott, így a fő helyszínek mellett még több kiegészítő helyszín és program biztosítja, hogy egy percre se unatkozzunk ezen a hétvégén.
Mikor érkezik Richard Gere a villányi Gere-birtokra?

Mikor érkezik Richard Gere a villányi Gere-birtokra? 

Richard Gere filmszínész, bár már 75 éves, de a visszavonulás nem szerepel a tervei közt, ma is aktív. A Gere-birtokot a család hetedik generációs tagjaként vezető Gere Andreával arról is beszélgetünk, hogy jó lenne egyszer meghívni hozzájuk a világsztárt.
Ezek a legnagyobb kávéfogyasztó országok az EU-ban

Ezek a legnagyobb kávéfogyasztó országok az EU-ban 

A teljes termelés meghaladta a 2 millió tonnát.
Szamár carpacciót és szarvasgerincet is kóstolhat a zarándoklaton

Szamár carpacciót és szarvasgerincet is kóstolhat a zarándoklaton 

Az év utolsó zarándoklatán az ősi erdők titkos ízei kerülnek az asztalra.
Lassan luxuscikk lesz a vaj Európában

Lassan luxuscikk lesz a vaj Európában 

Az áremelkedésért a magas kereslet, a szűkös készletek tehetők felelőssé, illetve az, hogy egyre több tejfeldolgozó fordul a sajtgyártás felé.
Pályázati lehetőség egész évben nyitva tartó vidéki büfék számára

Pályázati lehetőség egész évben nyitva tartó vidéki büfék számára 

2,8 milliárd forint értékű, vissza nem térítendő forrásra pályázhatnak október 15-étől vidéki, egész évben nyitva tartó büfék.
Nemzetközi borászati kongresszus Tokaj-Hegyalján

Nemzetközi borászati kongresszus Tokaj-Hegyalján 

Nemzetközi kongresszus a fenntartható szőlészetről és borászatról.
21 év, 21 kilométer és egy nemes cél

21 év, 21 kilométer és egy nemes cél 

Jótékonysági félmaratonnal ünnepelt a Semsei Gastronomy.
Bio-kisokos: miről ismerhető fel az ökolgazdálkodásból nyert termék?

Bio-kisokos: miről ismerhető fel az ökolgazdálkodásból nyert termék? 

Elvben előfordulhat, hogy valaki biotermelő, és „hozzácsap” a terményeihez más forrásból származókat is, de ez nagyon valószínűtlen.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.