TUI: Prémium Nyár

Exkluzív vacsora keretében, a budapesti Le Meridien szállodában mutatta be kiemelt értékesítő partnereinek és a TUI Utazási Központok képviselőinek első alkalommal megjelent prémiumkatalógusát a Magyar TUI.

A minőségi kivitelű kiadványban a vastagabb pénztárcájú, igényesebb utasok számára kínálnak különféle üdüléseket. Az idén nyáron 700 prémium utasra számítanak, bár Csákány Csaba ügyvezető szerint ez a szám ideális esetben elérheti az 1000-et is. Ezt a termékcsaládot kizárólag a TUI Utazási Központok és a TUI-partnerek értékesítik, ezért limitált példányszámban készült el a katalógus. Nemes Marianna elmondta, hogy a magyar katalógusban 60 oldalon különleges helyszínek kaptak helyet. A hagyományos mediterrán üdülőhelyek (Spanyol-, Görög- és Törökország, Ciprus, Bulgária, Málta, Tunézia) exkluzív szállodái mellett olyan egzotikus, ennélfogva eddig csak télen kínált desztinációk is szerepelnek a kiadványban, mint Mauritius, a Maldív-szigetek, Jamaika vagy Kuba. Az utóbbiak megközelítése menetrend szerinti járatokkal történik. Az ajánlatok közös jellemzője, hogy egyéni igényeknek megfelelően alakíthatók a csomagok: rövidebb vagy hosszabb tartózkodás, extra szobatípusok kiválasztása és csak szállásfoglalás is lehetséges. Ajándékok, meglepetések is várják a prémium utasokat, akik fedett parkolási lehetőséget vagy reptéri transzfert is kapnak a TUI-tól. A Travel Service járatain továbbá 30 kilogrammos súlykeret, előzetes ülőhely-foglalási lehetőség és VIP catering jár nekik. Az ajánlatok többsége pároknak szól, de akad köztük családi üdülés is. Fontos tudni viszont, hogy két üdülőhelyen (Grecotel Eva Palace, Korfu, illetve Couples Swept Away Jamaika) egyáltalán nem fogadnak gyerekeket. A katalógus-bemutatón részt vett Gerlinde Wagner, a Starwood Hotels bécsi globális értékesítési irodájának munkatársa, aki a lendületes terjeszkedésben levő szállodavállalat nyolc márkáját mutatta be a közönségnek. A jelenleg 90 országban működő szállodavállalat hamarosan két új márkával debütál: Aloft néven új dizájnmárka indul hódító útjára világszerte, Európában elsőként Brüsszelben nyílik Aloft 2009 őszén. Elements márkanév alatt pedig hosszabb távú tartózkodást ajánló szállodák nyílnak az idei évtől kezdődően az USA-ban és Kanadában.

Példátlan károk a hazai gyümölcsösökben

Példátlan károk a hazai gyümölcsösökben 

Idén luxuscikk lehet a cseresznye és az őszibarack is.
Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.