Új kávéízvilág a benzinkútnál

Új taggal bővült az OMV kávékínálata: a VIVA Single Origin Brazil egy kivételes, 100 százalék arabicából készült kávé, mely a brazíliai Minas Gerais régió családi farmjából származó, Direct Trade termék. A kávé a kakaó, a karamell és a mogyoró ízjegyeit adja, amelyet finoman jelenlévő citrusosság egészít ki, telt és édes ízt nyújtva.

A VIVA Single Origin Brazil közvetlenül Minas Gerais szívéből származik, és kizárólag a legmagasabb minőségű Arara kávéból készült, amelyet a Familia Peixoto saját családi farmján termeszt. A farm a festői Rio Grande völgyében fekszik, ahol a magasság, a csapadék, a domborzat és a hőmérséklet kombinációja a kávébabot egyedi karakterrel ruházza fel.


Fotó: OMV

A kávé a kakaó, a karamell és a mogyoró ízjegyeit adja, amelyet finoman jelenlévő citrusosság egészít ki, telt és édes ízt nyújtva.

„A termék nemcsak kivételes ízélményt nyújt, hanem tükrözi a fenntarthatóság és a tisztességes partnerkapcsolatok iránti elkötelezettségünket is, miközben Brazília esszenciáját kínálja egyetlen csészében. Büszkék vagyunk arra, hogy ezt az egyedülálló terméket elhozhatjuk a magyarországi kávérajongóknak.”

- mondta Kováts Botond, a vállalat marketingvezetője.

 

A kávé csomagolásán a brazil származású, Franciaországban élő művésznő, Hudesa Kaganow alkotásai láthatók.

Hudesa számos művészeti és grafikai pályázaton nyert díjakat, és többször is felkérték már helyspecifikus műalkotások elkészítésére. A mostani kampányban a művész a Single Origin kávéhoz tervezett kézzel festett brazil tájképei és az azokon szereplő emberek csodálatosan érzékeltetik Brazília energiával teli vibrálását. A kampányban szereplő alkotás, melyet a festőnő gyermekkora ihletett, egy, a Minas Gerais régióra emlékeztető, hagyományos brazil városi teret ábrázol, olyan vizuális mélységet adva ezzel, amely tökéletesen kiegészíti magának a kávénak a gazdagságát. Az alkotásokat megtalálhatjuk a kávét népszerűsítő plakátokon, egyéb promóciós anyagokon és a megvásárolható szemeskávé csomagolásán is.


A mogyoró- és diófélékre allergiás gyerekek szülei a következő tanévtől fellélegezhetnek

A mogyoró- és diófélékre allergiás gyerekek szülei a következő tanévtől fellélegezhetnek 

Ugyanis egy most megjelent rendelet értelmében száműzik a közétkeztetésből a földimogyorót, a dióféléket és a szezámmagot.
 Beindult a bejgli-turizmus

Beindult a bejgli-turizmus  

Évente több tízezer darab bejglit vásárolnak azok vendégek, akik csak azért utaznak a Balatonra, hogy az ünnepi asztalukra különleges alapanyagokból készülő karácsonyi sütemény kerüljön.
Hobbiborászatból borélményközpont

Hobbiborászatból borélményközpont  

A Rókusfalvy Etyek idén ünnepli 25 éves fennállását.
Kacsa- és libahúsfogyasztásunkkal nem büszkélkedhetünk

Kacsa- és libahúsfogyasztásunkkal nem büszkélkedhetünk 

Hazánkban a kacsa- és a libahús fogyasztása döntően a decemberi ünnepekre esik, amelynek kivételes előfutára a novemberi Márton-nap.
Rántott hús-királyság a Gozsdu udvarban

Rántott hús-királyság a Gozsdu udvarban 

A rántott húsok hazai koronázatlan királya, Bíró Lajos és az általa képviselt gasztronómiai irányzat ezúttal a legturistásabb pesti városrészt, a bulituristákról elhíresült Király utcát és környékét vette be.
Átadták a felújított kecskeméti nagykereskedelmi egységet

Átadták a felújított kecskeméti nagykereskedelmi egységet 

A kecskeméti METRO áruház átalakításával fejeződött be az idén 30 éves nagykereskedelem komplex, a teljes áruházlánc megújítását célzó projektje.
Ők kerültek be az Év Bortermelőjének döntőjébe

Ők kerültek be az Év Bortermelőjének döntőjébe 

Közülük egyikük nyeri el az előkelő szakmai címet.
Csúcsidőszak kacsából, libából

Csúcsidőszak kacsából, libából  

Nagyjából ilyenkor esszük meg az éves mennyiséget.
Ismét pályázhatnak egymillió forintos támogatásra a vidéki éttermek

Ismét pályázhatnak egymillió forintos támogatásra a vidéki éttermek 

Újra megjelentette Magyarország Kormánya a vidéki kis- és közepes vendéglátóipari vállalkozások versenyképességének növelését célzó támogatási programjának egész évben nyitva tartó, vidéki éttermeknek szóló felhívását.
Pörögnek az unicumok

Pörögnek az unicumok 

Nőtt az árbevétel és gyarapodott az export.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.