Új budapesti lazulós hely: strand + gasztro kombóval

Nyár, vízpart, gasztronómia, mindez csak néhány percre a belváros zajától. Új szabadidős tér nyílt Budapesten a BudaParton, aahogy erről már mi is beszámoltunk korábban, amely prémium kikapcsolódást ígér a nyárra a fővárosban maradtaknak.

Nappal akár fürdés az öbölben, este szórakozás, prémium gasztronómiával fűszerezve. Ez a SHO BEACH BudaPart, Budapest első szabadvízi strandja, amely rengeteg programlehetőséggel és szórakozással várja a látogatóit.

A hely elsősorban attól unikális, hogy Budapesten egyedüli helyként kínál fürdési lehetőséget az öböl természetes és tiszta vizében. A visszakanyarodó mellékágnak köszönhetően még a nagy sodrástól sem kell tartani a fürdőzőknek. Ráadásul, miután az öböl a folyásiránnyal ellentétes irányba ágazik le, így természetes szűrőként is működikl. Bizonyítja ezt az öböl magyarországi viszonylatban is párját ritkító halfaunája. A vízminőséget rendszeresen akkreditált laboratórium végzi, így biztosítva a biztonságos körülményeket.

Prémium ízek a strandon

Azok számára, akik a klasszikus strand ízekre vágynak, a SHO CHILL & GRILL beach bar a legjobb választás. Akik pedig a gasztronómiai különlegességeket keresik, azoknak a MÁK pop-up a tökéletes megoldás, ahol a Mizsei János séf által különleges készített fogásokat egy street food kocsiból kóstolhatják meg. 

 

 

Forrás: Turizmus Online


Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.
Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról

Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról 

A kutatás rámutatott, hogy a rendszeresség hatással van az elfogyasztott adagokra.
Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson

Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson 

A legjobb európai borturisztikai könyv díját nyerte el a TokajGuide ötödik kiadása a gasztronómiai kiadványok világversenyén, a Gourmand International Awardson.
Bazalt Napok Badacsonytördemicen

Bazalt Napok Badacsonytördemicen  

A július 4-től 6-ig zajló Bazalt Napok eseménysorozat három napra megtölti a falut zenével, irodalommal, gasztronómiával és művészettel.
Romániában terjeszkedik a lengyel Zabka

Romániában terjeszkedik a lengyel Zabka 

A Żabka eddig 89 üzletet nyitott Romániában, de a vállalat szerint akár 4000 üzletet is elbír a piac.
Magyar pezsgő a világ legjobbjai között

Magyar pezsgő a világ legjobbjai között 

A Kreinbacher Birtok Prestige Brut tétele aranyérmet vihetett haza a 2025-ös Decanter World Wine Awards-ról.
Ízek Kertje Nagyrédén

Ízek Kertje Nagyrédén 

Nagyréde nem csupán a mátrai borvidék egyik fontos központja, hanem egyre inkább kulturális és gasztronómiai élmények színtere is.
Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel

Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel 

Napi cukiság kimaxolva: a Gundel „család” tagja lett Samu, a kiselefánt.
Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén

Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén 

A Zelna Borászat Peregrina vörösbora aranyérmet nyert a Decanter World Wine Awards-on.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.