Új desszertkülönlegesség debütál a Kürtőskalács-ünnepen

Idén új formát(t)ölt a kürtőskalács őszi ünnepe, ugyanis október 14-16. között érkezik a KÜRTŐSBON Fesztivál a Fővárosi Állat- és Növénykert játszóparkjába, a Holnemvolt Várba. A háromnapos, színes esemény idei sztárja a változatos krémekkel töltött KÜRTŐSBON desszertkülönlegesség.

Hogyan lesz a kürtőskalácsból KÜRTŐSBON? Erre a kérdésre mindenképp választ kaphatunk majd az októberi KÜRTŐSBON Fesztiválon, amelyet az Édes Mackó kürtőskalács-cukrászdának is otthon adó Holnemvolt Várban szervezik meg. "Az idei legnagyobb szenzáció az új formát(t)öltött kürtőskalács, a KÜRTŐSBON lesz, amely azért egyedi, mert rendhagyó módon a kürtőskalács tésztáját töltjük meg csoki, szilva vagy barack krémmel, majd az elkészült kürtőskalácsot málnás, diós, fahéjas szórással tesszük még ellenállhatatlanabbá. Így születik meg a Málnás CSOKIBON, a Diós BARACKBON, és a Fahéjas SZILVABON fantázianévre hallgató kürtőskalács különlegességünk. A fesztiválon mindenki megálmodhatja a saját KÜRTŐSBON-ját és úgy mixelheti az ízeket, ahogy csak szeretné" – mesél a rendezvény főszereplőjéről András Tünde, a KÜRTŐSBON Fesztivál ötletgazdája.



A KÜRTŐSBON mellett, - amelyet több helyen is készít majd a Vitéz Kürtős csapata – természetesen a hagyományos ízesítésű kürtőskalácsok, valamint az Édes Mackó kürtőskalács-cukrászda kedvencei is helyet kapnak a fesztiválon, sőt az ételintoleranciával élőkre is gondolnak a szervezők. Készítenek glutén- tej- és tojásmentes kürtőskalácsot, valamint a népszerű Csináld magad! standnál mindenki elsajátíthatja a kürtőskalács-készítés rejtelmeit.

Az ízletes eseményt kisgyermekes családoknak szóló programok is színesítik: lesznek állatos attrakciók Hanga Zoltánnal (vadállatmentés, állatbemutatók, Cápasuli), gólyalábas vendégvárás, ingyenes arcfestés és csillámtetoválás, kézműves foglalkozások, bábszínház, Kürtipédia Kvízjáték nyereményekkel és mesemondók is a kisebbeknek, míg a nagyobbakat Szűcs Gabi, Király Linda és Vastag Tamás koncertje szórakoztatja majd.

A KÜRTŐSBON Fesztivál állatkerti belépővel látogatható.

A program további részletei hamarosan az alábbi oldalon érhetők el: https://fb.me/e/3D9jbY8ab


Szigorítás az energiaitalok piacán

Szigorítás az energiaitalok piacán 

A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.
Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén 

Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.
Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják 

A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.
Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás

Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás  

Május 9-én rendezik meg az idei Balaton Fagyija választást egy kompon, amely a Tihany és Szántód közötti távon közlekedik.
Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója

Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója 

Brownsville-ben, Texasban készül megnyitni a világ első 3D nyomtatott kávézóját a Starbucks.
A világ tíz legjobb kávézója

A világ tíz legjobb kávézója 

Egy ausztráliai kávézó került a dobogó tetejére. Az olaszok labdába sem rúgnak.
Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre

Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre 

Az 1000-2000 fő közötti települések italüzletei is pályázhatnak a 3 milliós támogatásra.
Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában

Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában 

Fényfestés, zene, borok és gasztroélmények a Miskolci Soho-ban.
Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat 

A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.
Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.