Új desszertkülönlegesség debütál a Kürtőskalács-ünnepen

Idén új formát(t)ölt a kürtőskalács őszi ünnepe, ugyanis október 14-16. között érkezik a KÜRTŐSBON Fesztivál a Fővárosi Állat- és Növénykert játszóparkjába, a Holnemvolt Várba. A háromnapos, színes esemény idei sztárja a változatos krémekkel töltött KÜRTŐSBON desszertkülönlegesség.

Hogyan lesz a kürtőskalácsból KÜRTŐSBON? Erre a kérdésre mindenképp választ kaphatunk majd az októberi KÜRTŐSBON Fesztiválon, amelyet az Édes Mackó kürtőskalács-cukrászdának is otthon adó Holnemvolt Várban szervezik meg. "Az idei legnagyobb szenzáció az új formát(t)öltött kürtőskalács, a KÜRTŐSBON lesz, amely azért egyedi, mert rendhagyó módon a kürtőskalács tésztáját töltjük meg csoki, szilva vagy barack krémmel, majd az elkészült kürtőskalácsot málnás, diós, fahéjas szórással tesszük még ellenállhatatlanabbá. Így születik meg a Málnás CSOKIBON, a Diós BARACKBON, és a Fahéjas SZILVABON fantázianévre hallgató kürtőskalács különlegességünk. A fesztiválon mindenki megálmodhatja a saját KÜRTŐSBON-ját és úgy mixelheti az ízeket, ahogy csak szeretné" – mesél a rendezvény főszereplőjéről András Tünde, a KÜRTŐSBON Fesztivál ötletgazdája.



A KÜRTŐSBON mellett, - amelyet több helyen is készít majd a Vitéz Kürtős csapata – természetesen a hagyományos ízesítésű kürtőskalácsok, valamint az Édes Mackó kürtőskalács-cukrászda kedvencei is helyet kapnak a fesztiválon, sőt az ételintoleranciával élőkre is gondolnak a szervezők. Készítenek glutén- tej- és tojásmentes kürtőskalácsot, valamint a népszerű Csináld magad! standnál mindenki elsajátíthatja a kürtőskalács-készítés rejtelmeit.

Az ízletes eseményt kisgyermekes családoknak szóló programok is színesítik: lesznek állatos attrakciók Hanga Zoltánnal (vadállatmentés, állatbemutatók, Cápasuli), gólyalábas vendégvárás, ingyenes arcfestés és csillámtetoválás, kézműves foglalkozások, bábszínház, Kürtipédia Kvízjáték nyereményekkel és mesemondók is a kisebbeknek, míg a nagyobbakat Szűcs Gabi, Király Linda és Vastag Tamás koncertje szórakoztatja majd.

A KÜRTŐSBON Fesztivál állatkerti belépővel látogatható.

A program további részletei hamarosan az alábbi oldalon érhetők el: https://fb.me/e/3D9jbY8ab


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.