Új desszertkülönlegesség debütál a Kürtőskalács-ünnepen

Idén új formát(t)ölt a kürtőskalács őszi ünnepe, ugyanis október 14-16. között érkezik a KÜRTŐSBON Fesztivál a Fővárosi Állat- és Növénykert játszóparkjába, a Holnemvolt Várba. A háromnapos, színes esemény idei sztárja a változatos krémekkel töltött KÜRTŐSBON desszertkülönlegesség.

Hogyan lesz a kürtőskalácsból KÜRTŐSBON? Erre a kérdésre mindenképp választ kaphatunk majd az októberi KÜRTŐSBON Fesztiválon, amelyet az Édes Mackó kürtőskalács-cukrászdának is otthon adó Holnemvolt Várban szervezik meg. "Az idei legnagyobb szenzáció az új formát(t)öltött kürtőskalács, a KÜRTŐSBON lesz, amely azért egyedi, mert rendhagyó módon a kürtőskalács tésztáját töltjük meg csoki, szilva vagy barack krémmel, majd az elkészült kürtőskalácsot málnás, diós, fahéjas szórással tesszük még ellenállhatatlanabbá. Így születik meg a Málnás CSOKIBON, a Diós BARACKBON, és a Fahéjas SZILVABON fantázianévre hallgató kürtőskalács különlegességünk. A fesztiválon mindenki megálmodhatja a saját KÜRTŐSBON-ját és úgy mixelheti az ízeket, ahogy csak szeretné" – mesél a rendezvény főszereplőjéről András Tünde, a KÜRTŐSBON Fesztivál ötletgazdája.



A KÜRTŐSBON mellett, - amelyet több helyen is készít majd a Vitéz Kürtős csapata – természetesen a hagyományos ízesítésű kürtőskalácsok, valamint az Édes Mackó kürtőskalács-cukrászda kedvencei is helyet kapnak a fesztiválon, sőt az ételintoleranciával élőkre is gondolnak a szervezők. Készítenek glutén- tej- és tojásmentes kürtőskalácsot, valamint a népszerű Csináld magad! standnál mindenki elsajátíthatja a kürtőskalács-készítés rejtelmeit.

Az ízletes eseményt kisgyermekes családoknak szóló programok is színesítik: lesznek állatos attrakciók Hanga Zoltánnal (vadállatmentés, állatbemutatók, Cápasuli), gólyalábas vendégvárás, ingyenes arcfestés és csillámtetoválás, kézműves foglalkozások, bábszínház, Kürtipédia Kvízjáték nyereményekkel és mesemondók is a kisebbeknek, míg a nagyobbakat Szűcs Gabi, Király Linda és Vastag Tamás koncertje szórakoztatja majd.

A KÜRTŐSBON Fesztivál állatkerti belépővel látogatható.

A program további részletei hamarosan az alábbi oldalon érhetők el: https://fb.me/e/3D9jbY8ab


Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben

Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben 

Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség.
Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség

Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség 

Növelni kell a palackos borok exportját, amihez a magyar kormány minden segítséget megad, mondta a miniszter egy csütörtöki balatoni nyitóeseményen.
Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től

Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től 

A Bar Me Tender ingyenes bartenderképzés immár negyedik éve segíti a vendéglátós szakma új generációját.
Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk

Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk 

Többmilliárdos kárt okoznak évente Magyarországon a hamisított élelmiszerek és italok.
Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja

Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja 

Az Auchan Magyarország stratégiai partnerségre lép a Winelovers Wine Awards borversennyel.
Legjobbak közt a magyar speciality kávé

Legjobbak közt a magyar speciality kávé  

A döntőbe a világ több százezer kávéja közül, kategóriánkként a legjobb tízet választják ki.
Miskolc innovatív gasztronómiai kínálata Katowice-ben

Miskolc innovatív gasztronómiai kínálata Katowice-ben  

A Zadole parkban zajló kétnapos rendezvényen a látogatók Katowice testvérvárosainak kulináris és kulturális kínálatával ismerkedhettek meg.
Fagylaltozók, strandbüfék a nyári ellenőrzések célkeresztjében

Fagylaltozók, strandbüfék a nyári ellenőrzések célkeresztjében 

Országos ellenőrzés lesz a főszezonban bizonyos vendéglátóhelyeken.
Átadták a Gyulai Pálinkafesztivál versenydíjait

Átadták a Gyulai Pálinkafesztivál versenydíjait 

Az idei pálinkafesztiválon az év gyümölcse a cseresznye, így külön kategóriaként bírálta a szakmai zsűri a cseresznyepálinkával töltött 27 bonbont.
Nyári ízek újrahangolva  – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján

Nyári ízek újrahangolva – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján 

Feith Attila executive séf vezetésével a szálloda nyári étlapja idén is ízutazásra hívja a vendégeket.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.