Új étlap a Hilton Budapest ICON éttermében

Júliusától új étlappal és borlappal fogadja vendégeit a Hilton Budapest ICON étterme, melynek különleges fogásait csütörtökön kötetlen, jó hangulatú ebéd keretében újságíróknak is alkalmuk nyílt megízlelni.

Konfitált kacsamellfilé diós narancszselével és marinált céklával, gesztenyés vargánya krémleves currys habbal és szezámos ostyával, bárányborda édesköményes rakott burgonyával, csokoládé trüffel paprikás málnazselével ilyen és ehhez hasonló izgalmas, fantáziadús fogásokkal találkozhatnak a vendégek az új étlapon, melyeket Dél-Franciaország, Olaszország és hazánk különleges ízei ihlettek. Juhász István, a Hilton Budapest mesterszakácsa a tudatos és egészséges táplálkozást is szem előtt tartotta az új ételsor megtervezésekor, így az étlapon széles választékban kaptak helyet a könnyű, kímélő, sok zöldséggel, olívaolajjal és friss zöldfűszerekkel ízesített finomságok, tengeri halételek, valamint zamatos gyümölcsökkel fűszerezett édességek.

Az ICON séfjei a hús szerelmeseinek is kedvében szeretnének járni az új étlappal. Olyan üdítően könnyű fogásokkal, mint például az édesköményes rakottburgonyával, mentás zöldborsópürével és rozmaring juice-zal tálalt bárányborda, vagy a különleges zamatú, paradicsomos szilvamártással és roppanós zöldségekkel tálalt bélszínjava.

Az étlapon klasszikus magyar ételek is szerepelnek, újra értelmezve: sertésszűzsült burgonyás házitésztával és paprikaraguval, csirkemellel töltött palacsinta, paprikás krémmártással, és meleg kerti salátával.

A halételek kedvelőit az óriás garnélával és mangómártással pikánssá varázsolt halibut filé nyűgözheti le, vagy a tormakrémmel sült lazacsteak parajjal és ínycsiklandó mustármártással.

Ellenállhatatlan finomság az étkezés befejezéséhez a a paprikás málnazselével és madártej öntettel kínált csokoládé Trüffel, amely csak egy az ICON új étlapján szereplő csábító édességek közül.

Akik a „Hilton Classics” ételeket keresik, rendelhetnek Hilton Burger-t sajttal vagy bacon-nel, óriás Club szendvicset és Cézár salátát csirkével vagy rákkal.

Nem csak az étlap tartogat meglepetéseket, a szálloda borszakértője, Szikszai István, széles választékkal rendelkező, nemzetközi borokat is kínáló itallapot állított össze a különleges fogások kiegészítésére.


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.