Borból ékszer - Új hungaricum született?

Eddig csak folyó állapotában kedveltük a magyar bort, de ezentúl ékszer formájában is sikert arathat. Több éves tudományos kutató munka eredményeként született meg a Vincells ékszercsalád alapanyaga, a szilárd bor, amely szombaton mutatkozott be a nagyközönség előtt.

A tegnapi  esemény célja két darab királynői nyakék bemutatása volt, melyen közel egy éve dolgoztak a cég tulajdonosai. A 3,5 millió forint értékű nyakékek szívében a Jammertal Borbirtok díjnyertes borából készült Vincells borkő tündököl. A nyakék egy, az építészetből átemelt technikával készült, a márka feltalálója, alapítója Csikósné Homolya Ágnes, aki eredeti szakmáját tekintve építőmérnök.

A nagyszabású, borkóstolóval egybekötött partin, megláthattuk, milyenek is ezek az ékszerek: nos, teljesen egyedi, kézműves alkotások, melyet a sorszám és a tanúsítvány igazol. Csak nemesfém anyaggal – ezüsttel vagy arannyal - párosítják a szilárd bort. Karkötőket, láncokat, fülbevalókat is bemutattak a szépséges manökenek a Mystery Hotelben rögtönzött kifutón.


Ahogy az ismertető prospektus fogalmaz, bármilyen fajtájú természetes borból, néhány segédanyag felhasználásával készül az ékszerek alapanyaga, sok lépcsős, összetett, kémiai eljárás során. A megszilárdulás technológiája közel 8-10 hetet vesz igénybe. Az ékszerek letisztult, geometrikus formájúak.


Egy Vincells szetthez akár egy üvegnyi bor is szükséges. Érdekesség, hogy a saját magunk által vásárolt vagy kiválasztott, netán külföldön emlékbe vásárolt borból is lehet ilyen ékszereket csináltatni.

Elek Lenke


Új Executive Chef a Kempinskiben

Új Executive Chef a Kempinskiben 

Bárdos Péter az ötcsillagos szálloda új Executive Chéfje, aki Lévay Ádámot váltja ebben a pozícióban.
Szlovákiába is betört a száj- és körömfájásjárvány – leölik a teljes érintett állományt

Szlovákiába is betört a száj- és körömfájásjárvány – leölik a teljes érintett állományt 

Ráadásul a járványos eseteket a magyar határhoz közeli déli területeken találták.
A kormány betiltaná a műhúst?

A kormány betiltaná a műhúst? 

Elkezdődött a vita.
Tudta? Március 21-én a gasztrovilág a tiramisut ünnepli

Tudta? Március 21-én a gasztrovilág a tiramisut ünnepli 

Egy hazai profi séftől egy tökéletes receptet mi is közreadunk.
A kormány betiltja a műhúst?

A kormány betiltja a műhúst? 

Elkezdődött a vita.
Visszatér egy legendás üdítőital

Visszatér egy legendás üdítőital  

A magyar üdítőital-piac egy ikonikus szereplővel bővül: a Traubisoda ismét elérhetővé válik a hazai fogyasztók számára.
Indul a fagylaltszezon: íme, a 2025-ös trendek és árak

Indul a fagylaltszezon: íme, a 2025-ös trendek és árak 

Az idei év egyik slágere a „Dubai csoki” lehet, amely már 2024 végén is nagy sikert aratott.
Ez a spanyol város az európai gasztronómia fővárosa 2025-ben

Ez a spanyol város az európai gasztronómia fővárosa 2025-ben 

Legyőzte Portót, Párizst és Nápolyt, legalábbis a Time Out által megkérdezett gasztroszakértők és több ezer helyi szerint.
Kettő az egyben: hazai kézműves márkák bemutatkozása brunch közben

Kettő az egyben: hazai kézműves márkák bemutatkozása brunch közben 

Egyedülálló környezetben a hazai kézműves márkák.
Rangos elismerés egy gyulai prémium terméknek

Rangos elismerés egy gyulai prémium terméknek 

Aranyérmet kapott a Gyulai Kávélikőr.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.