Borból ékszer - Új hungaricum született?

Eddig csak folyó állapotában kedveltük a magyar bort, de ezentúl ékszer formájában is sikert arathat. Több éves tudományos kutató munka eredményeként született meg a Vincells ékszercsalád alapanyaga, a szilárd bor, amely szombaton mutatkozott be a nagyközönség előtt.

A tegnapi  esemény célja két darab királynői nyakék bemutatása volt, melyen közel egy éve dolgoztak a cég tulajdonosai. A 3,5 millió forint értékű nyakékek szívében a Jammertal Borbirtok díjnyertes borából készült Vincells borkő tündököl. A nyakék egy, az építészetből átemelt technikával készült, a márka feltalálója, alapítója Csikósné Homolya Ágnes, aki eredeti szakmáját tekintve építőmérnök.

A nagyszabású, borkóstolóval egybekötött partin, megláthattuk, milyenek is ezek az ékszerek: nos, teljesen egyedi, kézműves alkotások, melyet a sorszám és a tanúsítvány igazol. Csak nemesfém anyaggal – ezüsttel vagy arannyal - párosítják a szilárd bort. Karkötőket, láncokat, fülbevalókat is bemutattak a szépséges manökenek a Mystery Hotelben rögtönzött kifutón.


Ahogy az ismertető prospektus fogalmaz, bármilyen fajtájú természetes borból, néhány segédanyag felhasználásával készül az ékszerek alapanyaga, sok lépcsős, összetett, kémiai eljárás során. A megszilárdulás technológiája közel 8-10 hetet vesz igénybe. Az ékszerek letisztult, geometrikus formájúak.


Egy Vincells szetthez akár egy üvegnyi bor is szükséges. Érdekesség, hogy a saját magunk által vásárolt vagy kiválasztott, netán külföldön emlékbe vásárolt borból is lehet ilyen ékszereket csináltatni.

Elek Lenke


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.