Borból ékszer - Új hungaricum született?

Eddig csak folyó állapotában kedveltük a magyar bort, de ezentúl ékszer formájában is sikert arathat. Több éves tudományos kutató munka eredményeként született meg a Vincells ékszercsalád alapanyaga, a szilárd bor, amely szombaton mutatkozott be a nagyközönség előtt.

A tegnapi  esemény célja két darab királynői nyakék bemutatása volt, melyen közel egy éve dolgoztak a cég tulajdonosai. A 3,5 millió forint értékű nyakékek szívében a Jammertal Borbirtok díjnyertes borából készült Vincells borkő tündököl. A nyakék egy, az építészetből átemelt technikával készült, a márka feltalálója, alapítója Csikósné Homolya Ágnes, aki eredeti szakmáját tekintve építőmérnök.

A nagyszabású, borkóstolóval egybekötött partin, megláthattuk, milyenek is ezek az ékszerek: nos, teljesen egyedi, kézműves alkotások, melyet a sorszám és a tanúsítvány igazol. Csak nemesfém anyaggal – ezüsttel vagy arannyal - párosítják a szilárd bort. Karkötőket, láncokat, fülbevalókat is bemutattak a szépséges manökenek a Mystery Hotelben rögtönzött kifutón.


Ahogy az ismertető prospektus fogalmaz, bármilyen fajtájú természetes borból, néhány segédanyag felhasználásával készül az ékszerek alapanyaga, sok lépcsős, összetett, kémiai eljárás során. A megszilárdulás technológiája közel 8-10 hetet vesz igénybe. Az ékszerek letisztult, geometrikus formájúak.


Egy Vincells szetthez akár egy üvegnyi bor is szükséges. Érdekesség, hogy a saját magunk által vásárolt vagy kiválasztott, netán külföldön emlékbe vásárolt borból is lehet ilyen ékszereket csináltatni.

Elek Lenke


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.