Új kulináris fesztivál sztárséfekkel

Szeptember 9-én és 10-én kétnapos Pan’oGusto névre keresztelt gasztrofesztivállal egészül ki a HERBSTGOLD zenei fesztivál.

Kismartonban szeptember 6-16. között rendezik meg a hagyományosan Joseph Haydn életművére épülő zenei fesztivált, a Herbstgoldot, amely most először kiegészül egy gasztronómiai eseménnyel. A kastély parkjában található üvegház, az Orangerie, először ad otthont a pannon régió sztárséfjeinek és borászainak a Gault Millau védnöksége alatt megrendezett Pan'oGusto fesztiválon.

Ausztriát két étterem képviseli a helyi specialitásokat kínáló standok mellett: a Fertő-tó Weideni kikötője mellett található a Szigeti házaspár tulajdonában lévő Zur Blaunen Gans, ahol Martin Kugler chef és csapata a pannon és mediterrán konyha ötvözetét valósítja meg ételeiben. A kismartoni Esterházy-kastéllyal szemben található Henrici Étteremben Jacqueline Pfeiffer és csapata prezentálja nap mint nap az osztrák konyha klasszikusai mellett a környék erdeinek és tavainak kincseit.

Szlovéniát három sztárséf képviseli. Miso Krojsl a maribori Rozmarin Étteremben a hagyományos szlovén konyha közkedvelt ételei mellett, mint pl. a Fuzi isztriai szarvasgombával vagy az almásrétes bőven jut hely a tenger gyümölcseinek valamint a környék erdeinek vad- és gomba kínálatából készült ételeknek és a bárányspecialitásoknak is. A ljubljana történelmi központjában található Spajza Étteremből érkezik, Grega Kurni, akit az adriai ételek és a szlovén hagyományos konyha közötti ellentétek inspirálnak a konyhában. A ház specialitásai közé tartoznak a környék erdeiből származó gombákkal, vadhússal illetve a tenger gyümölcsivel tálalt saját készítésű tészta ételek. A szintén ljubljanai Strelec étterem egyik része a középkori védőbástya belsejében található a terasz viszont a modern építészetet kézjegyeit is hordozza magán. Ez a kettősség jellemzi Igor Jagodic konyháját is, aki bár a középkori ételekre alapoz, de kreatívan újragondolva készíti el azokat.

Magyarországot az Olimpia Étterem chéfje, Garai Ádám és „padtársa” Kövesdi Márk, a Laci!Konyha! sous-chefje képviseli. Az Orangerie előtt különböző foodtruck-ok várják a kiváncsi érdeklődőket. A Gugumuck bécsi éticsigamanufaktúra csigaspecialitásokat kínál, de ott lesz még a Meet Luv, a Bauer az Emődy és Henrici és Stelázsi streetfoodja is. Mindhárom ország boraiból is széles választékot vonultat fel a fesztivál.

Jelen lesznek a Leithaberg DAC égisze alatt szerveződő borászatok: Heinrich, Hartl, Jagschitz, Kreiler, Liegenfeld, MAD, Mariell, Nehrer, Nittnaus A &H, Pasler Martin, Pasler Franz, Prieler, Raiprecht, Sommer, Tinhof Erwin, Wagntristl és Zehetbauer. Az Esterházy Borászat, és a Selektion Vinotéka, Burgenland boraival. Magyarországot a Gilvesy Pincészet, a Vylyan, az Etyeki Kúrai Borgazdaság és a Vida Családi Borbirtok képviseli. Szlovénia kiállítói a P&F Puklaves &Friends, Vina Stekar valamint Dveri-Pax.

Forrás: Vendég & Hotel


Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.
Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme 

Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.