A Szamosra mindig jellemző hagyománytisztelet és a helyi internetes fórumokon megjelent lakossági igény nyomán Esztergomi Központi Kávéház Szamos Cukrászda néven várja látogatóit. Az igényes Szamos miliőbe szépen illeszkedik a Babits sarok a Babits asztallal, így emlékeztetve arra, hogy nagy költőnk gyakran és szívesen időzött itt. Mától látható különlegesség még az Esztergomi Bazilika marcipánból készült 1:200 arányú makettje, amit 250 munkaóra alatt, 58 kilogramm marcipán felhasználásával készített el Kimmelné Izsák Tünde . A nyitó ünnepség házigazdája Süveges Gergő volt, aki a kávéház történetének ismertetése mellett Babits versekkel is megörvendeztette a város és a környék potentátjaiból álló népes vendégsereget, akik közül néhányan – nem mellékesen - a Duna túlsó oldaláról érkeztek.
Új Szamos Cukrászda nyílt Esztergomban
Hivatalosan is megnyílt a Szamos tizenkettedik cukrászdája Esztergom központjában, A Vörösmarty utcában 1841 óta vendéglátó helyként működő épületben.

Hétvégén Somlói Borgála
Borkultúra, hagyomány és élmény egyetlen hétvégén.

Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak
Közös célért – 6 millió forint adomány gyűlt össze.

Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben
Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség.

Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség
Növelni kell a palackos borok exportját, amihez a magyar kormány minden segítséget megad, mondta a miniszter egy csütörtöki balatoni nyitóeseményen.

Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től
A Bar Me Tender ingyenes bartenderképzés immár negyedik éve segíti a vendéglátós szakma új generációját.

Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk
Többmilliárdos kárt okoznak évente Magyarországon a hamisított élelmiszerek és italok.

Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja
Az Auchan Magyarország stratégiai partnerségre lép a Winelovers Wine Awards borversennyel.

Legjobbak közt a magyar speciality kávé
A döntőbe a világ több százezer kávéja közül, kategóriánkként a legjobb tízet választják ki.

Miskolc innovatív gasztronómiai kínálata Katowice-ben
A Zadole parkban zajló kétnapos rendezvényen a látogatók Katowice testvérvárosainak kulináris és kulturális kínálatával ismerkedhettek meg.

Fagylaltozók, strandbüfék a nyári ellenőrzések célkeresztjében
Országos ellenőrzés lesz a főszezonban bizonyos vendéglátóhelyeken.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.