A pénzt a felsősoktatási intézmény mint az Észak-magyarországi Térségi Integrált Szakképző Központ tagja a hevesi Eötvös József Gimnáziummal és egy jászberényi középiskolával közösen nyerte el. A program megvalósítását februárban kezdik el és a beruházás a tervek szerint 2010 végére fejeződik be. Az új létesítmény a szakképzésben résztvevő diákok gyakorlati oktatását szolgálja majd. Egyébként a Károly Róbert Főiskola működő tankonyháján jelenleg is képeznek középiskolásokat, akik a szakács, a cukrász és pincér szakmát választották. Az intézmény vezetői a jövőben is fontosnak tartják a vendéglátóipari szakemberek képzését, mert úgy vélik, hogy gazdaságunk egyik kitörési pontja lesz a szolgáltató ágazat további fejlesztése. (Turizmus Online)
Új tankonyha és cukrászműhely a gyöngyösi főiskolán
Kiemelkedő fejlesztésbe kezdenek a gyöngyösi Károly Róbert Főiskolán, a Turizmus Online értesülései szerint csaknem 670 millió forintos költséggel új tankonyhát és cukrászdát építenek.

Szőlő alapú gintermékek hazai szakemberektől
Közel 430 millió forint támogatással valósította meg a fejlesztést.

Híres csehországi sörfőzdék a nagy elődök nyomában
Több, mint négy százalékkal többet készítette tavaly, mint 2023-ban.

A Botaniq Bár és a Bibo is ott a Gourmet Fesztiválon
Michelin-csillagos éttermek, népszerű street food helyek, borászatok, cukrászdák és kézműves finomságok egy helyen.

Jég veled – búcsú az idei cseresznyetermés jórészétől
Idén luxuscikk lehet a cseresznye és az őszibarack is.

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris
A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának
Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem
Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját
Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten
Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.

A lengyel sörgyártás új trendjei
A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.