Új tulajdonosnál a Grand Tokaj Zrt.

Alapítványi tulajdonba került a Tokaji borvidék legnagyobb borászata.

Befejeződött a Grand Tokaj Zrt. tulajdonosváltásának jogi folyamata, amelynek eredményeképpen megszűnt a magyar állam tulajdonosi szerepvállalása a Tokaji borvidéken és ezzel a teljes magyar bortermelésben.

A társaság új tulajdonosa az idei évben alapított Tokaj-Hegyalja Egyetemért Alapítvány. A Grand Tokaj Zrt. a Tokaj-Hegyalja Egyetemmel való együttműködés révén, versenypiaci alapokon folytatja tevékenységét, ugyanakkor korábbi régiós integrátori szerepét is megtartja.

Megtörtént a Grand Tokaj Zrt. tulajdonos-váltásának bejegyzése, amelynek értelmében az UNESCO világörökség részét is képező Tokaj-hegyaljai borvidék egyik legjelentősebb borászataként tevékenykedő társaság százszázalékos tulajdonrészét a Tokaj-Hegyalja Egyetemért Alapítvány vette át.

„A modellváltás eredményeképpen immár teljes egészében piaci alapokra helyezve tudjuk tovább folytatni a munkánkat, és építeni a vállalat pozícióit a minőségi borok termelése és értékesítése területén. Eközben a sárospataki székhelyű Tokaj-Hegyalja Egyetemmel induló közös munka megteremti a lehetőségét annak, hogy jól képzett, nemzetközi tapasztalatokkal is rendelkező fiatal szakembereket is a társasághoz tudjunk vonzani” – fejtette ki Goreczky Gergely, a Grand Tokaj Zrt. vezérigazgatója.

A cégvezető hozzátette: fontos, hogy az integrátori szerződéseken keresztül a vállalat továbbra is kiszámítható partnere tud lenni a helyi szőlőtermesztőknek. A minőségi alapanyagtermelésre képes termelők a jövőben is biztosan számíthatnak a Grand Tokaj Zrt. partnerségére. A legnagyobb tokaji borászat már évek óta állami forrás nélkül, stabil gazdálkodás mellett készít kiváló borokat a felvásárolt, ellenőrzött minőségű alapanyagból, Áts Károly főborász irányításával.

A Grand Tokaj Zrt.-ről:

A Grand Tokaj Zrt. a Tokaji Borvidék legnagyobb felvásárlója, borászata, kulcsszereplője. Tevékenysége elsősorban a szőlőalapanyag termelésére és felvásárlására, borkészítésre és borértékesítésre, valamint borkóstoltatásra épül. 67 hektáros saját szőlőterülettel rendelkezik több neves dűlőben, emellett közel 800 hektár területről, több mint 900 kistermelőtől vásárol fel szőlőt. 

Forrás: gwc.hu


Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.
Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben

Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben 

A Török Konyha Hetének ünnepe , amikor a kultúra egy este alkalmával a tányérra kerül.
 Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken

Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken 

Június 7-én és 8-án harmincegyedik alkalommal nyitja meg kapuit a Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék.
Gasztrohétvége Cserkeszőlőn

Gasztrohétvége Cserkeszőlőn 

A kunsági település ad otthont egy új gasztro-kulturális fesztiválnak. 
Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban

Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban 

Az év legnagyobb kéknyelű kóstolója Badacsonyban.
Hamburger – mindenek felett?

Hamburger – mindenek felett? 

Felmérés a hazai fogyasztói szokásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.