Újabb extrém ízű fagylalt készült a Balatonnál

Akár az ország túlsú feléből is útra kelnek, hogy megkóstolják a Balatonmáriafürdőn található cukrászda legújabb fagylaltját.

"Sokan vannak akik azért utaznak el Balatonmáriafürdőig, hogy megkóstolják ezeket az ízeket. Balatoni ízeket szerettem volna a fagyiba és mivel szerettem volna újat kitalálni, jött az ötlet, hogy legyen lángos, hekk és főtt kukorica ízű fagyim. Elvihettem volna a vásárlók által nagyon kedvelt sajttortát versenyre, de valami egészen újat akartam."

– mondta a Vitorlás Fagyizó tulajdonosa, ifj. Pálfi Attila.

Vitorlás Fagyizó
Vitorlás Fagyizó
Fotó: Vitorlás Fagyizó Facebook oldala

A 10-ik Balaton Fagyija versenyre készült egy másik extrém íz a kínálatban. A sajtos tejfölös lángos ízű fagyit különdíjjal jutalmazta a zsűri amelyről a készítő elmondta, hogy szakmai kihívás volt, mert szakmai zsűri jutalmazta, így biztos volt benne, hogy szakmailag is rendben van. Aztán született meg a gondolat, hogy még mi lehet ennél is extrémebb, ezért idén a 11-ik Balaton Fagyija versenyre csinált egy hekk fagylaltot is - de mint utóbb kiderült, ez nagyon megosztó lett.

A főtt kukoricás fagylalt ellenben olyan jól sikerült, hogy ifjabb Pálfi Attila kreációinak a csodájára járnak az ország minden tájáról. Így a település imázsához is hozzájárult és még novemberben is jeges finomságot fogyasztanak nála az őszi Balatont megcsodáló turisták – írja a sonline.hu. 


Így kapcsolódik össze az alkoholtrendek változása és a turizmus

Így kapcsolódik össze az alkoholtrendek változása és a turizmus 

A Spirit Tourism egy gyorsan fejlődő ágazat, ami lehetőséget kínál a helyi turizmus növekedésére, ezáltal munkahelyek teremtésére és a helyi gazdaságok fellendítésére.
Stratégiai partnerség egy rummal?

Stratégiai partnerség egy rummal? 

Bizony, a mai világban ez nagyon is megtörténhet. Hiszen az imént jelentették be, hogy a FLAVA Kitchen & More lett az Eminente rum márka első hazai képviselője.
Luxuscikk lett a körte

Luxuscikk lett a körte 

A legfeltűnőbb jelenség hosszú távon a terméspotenciál csökkenése. 
Idén is megrendezik az egyik legkedveltebb őszi eseményt

Idén is megrendezik az egyik legkedveltebb őszi eseményt 

A Mecseknádasdi Szőlő- és Bortermelők Egyesülete és a Pécs-Mecseki Borút Egyesület idén is megrendezi a Pécsi Borvidék egyik legkedveltebb őszi rendezvényét, a Mecseknádasdi Bor-Barangolót .
Világszínvonalú csokoládé készül Budapesten

Világszínvonalú csokoládé készül Budapesten 

Egyesével válogatott, tökéletes kakaóbabok Venezuela, Nicaragua, Tanzánia és Madagaszkár egzotikus termőterületeiről, ritka és egyedülálló ízvilág, high-tech, mégis manufakturális eljárások, és a mindezt megalapozó, sok évnyi kutatás.
Bezár a Várkert Bisztró

Bezár a Várkert Bisztró 

Nem a budai topvendéglátóegységről van szó, hanem a gyulai Várfürdőnél lévő bisztró zár be napokon belül.
Hamarosan Food Truck Show

Hamarosan Food Truck Show 

A Vámház körúton ünnepelnek a mozgó éttermek.
Olasz csúcsgasztronómia, szuperprémium italok, hamisítatlan itáliai hangulat

Olasz csúcsgasztronómia, szuperprémium italok, hamisítatlan itáliai hangulat 

Ilyen volt a a Balaton Wine&Gourmet fesztivál Veszprémben, a nyárt búcsúztató utolsó hétvégén.
Indul a pályázat vidéki kávéházaknak és speciális vendéglátóhelyeknek

Indul a pályázat vidéki kávéházaknak és speciális vendéglátóhelyeknek 

Egymilliárd forint értékű támogatást hívhatnak le vidéki kávéházak és alkoholmentes italokra specializálódott vendéglátóhelyek.
Itt az új magyar szőlőfajta?

Itt az új magyar szőlőfajta? 

Elismerést kapott a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) Georgikon Campusán nemesített szőlőfajta.

Interjú

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.
Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén

Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén 

A Klasszis TopDesign 2024 verseny egyik zsűritagja, Ariana Grüll a tavalyi versennyel kapcsolatos tapasztalatairól mesélt, és arról, hogy mit vár az idei pályaművektől.