Újabb extrém ízű fagylalt készült a Balatonnál

Akár az ország túlsú feléből is útra kelnek, hogy megkóstolják a Balatonmáriafürdőn található cukrászda legújabb fagylaltját.

"Sokan vannak akik azért utaznak el Balatonmáriafürdőig, hogy megkóstolják ezeket az ízeket. Balatoni ízeket szerettem volna a fagyiba és mivel szerettem volna újat kitalálni, jött az ötlet, hogy legyen lángos, hekk és főtt kukorica ízű fagyim. Elvihettem volna a vásárlók által nagyon kedvelt sajttortát versenyre, de valami egészen újat akartam."

– mondta a Vitorlás Fagyizó tulajdonosa, ifj. Pálfi Attila.

Vitorlás Fagyizó
Vitorlás Fagyizó
Fotó: Vitorlás Fagyizó Facebook oldala

A 10-ik Balaton Fagyija versenyre készült egy másik extrém íz a kínálatban. A sajtos tejfölös lángos ízű fagyit különdíjjal jutalmazta a zsűri amelyről a készítő elmondta, hogy szakmai kihívás volt, mert szakmai zsűri jutalmazta, így biztos volt benne, hogy szakmailag is rendben van. Aztán született meg a gondolat, hogy még mi lehet ennél is extrémebb, ezért idén a 11-ik Balaton Fagyija versenyre csinált egy hekk fagylaltot is - de mint utóbb kiderült, ez nagyon megosztó lett.

A főtt kukoricás fagylalt ellenben olyan jól sikerült, hogy ifjabb Pálfi Attila kreációinak a csodájára járnak az ország minden tájáról. Így a település imázsához is hozzájárult és még novemberben is jeges finomságot fogyasztanak nála az őszi Balatont megcsodáló turisták – írja a sonline.hu. 


Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat 

A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.
Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.
Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták

Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták 

A legjellemzőbb gombabetegségekkel szemben ellenálló szőlőfajtákat, valamint magas hozzáadott értékkel rendelkező borászati termékeket fejlesztett ki a Varga Pincészet Kft. és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) konzorciuma. 
Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról

Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról 

A fiatalabb felnőttek számára a borfogyasztás már nem csupán hagyomány vagy gasztronómiai kiegészítő, hanem értékválasztás is.
Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market

Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market 

A gin nemcsak az egyik legnépszerűbb ital és longdrink alapanyag a fővárosban, hanem az egyik legnagyobb ginfesztivál főszereplője is.
Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot!

Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot! 

A Tej Terméktanács országos marketingkampányt indított a hazai előállítású trappista sajt fogyasztásának ösztönzésére.
Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek

Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek 

Hajnali 1-ig nyitva tarthatnak a pubok a brit győzelem 80. évfordulóján.
Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon

Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon 

Tízéves az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok értékeit továbbgondoló, 2015-ben az Eiffel Palace épületében megnyitott St. Andrea Restaurant.
A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.