1500 kiló sertéslapocka, 300 kiló hagyma, 150 kiló paprika, valamint 40 kiló különleges rábaközi fűszernövény. A többi között ezek voltak a hozzávalói a szombaton délelőtt Kapuváron, a település várossá nyilvánításának 40. évfordulója alkalmából elkészített "Hanyistók" aprópecsenyének – írta a nyugathir.hu. A 16 szakács és a két kisegítő reggel 6 órakor, egy 18 négyzetméteres speciális főzőlapon kezdte el készíteni a tízezer tálnyi aprópecsenyét. Az óriási adag étel nem hagyományos recept alapján készült."Ez az aprópecsenye azért kapta a Hany Istók nevet, mert a benne lévő, szinte kizárólag a Rábaközre jellemző fűszernövények sajátos ízt adnak az ételnek" - mondta el Füzi József, a szabadtéri látványfőzés főszervezője.A "Hanyistók" aprópecsenyével a résztvevők a Guinness-rekordok könyvébe is szeretnének bekerülni. Ezért a főzési folyamat minden mozzanatáról részletes beszámolót készítettek, amit napokon belül elküldenek a nemzetközi bíráló bizottságnak."Tudomásunk szerint 2005-ben Dél-Afrikában 1052 kilónyi alapanyagból főztek hasonló ételt, ezt a teljesítményt mi mindenképpen túlszárnyaljuk" - mondta el Füzi József. A kora délutánra elkészült aprópecsenyét adagonként 200 forintért bárki megkóstolhatta. A főzésből származó bevételt a szervezők a rábaközi város óvodáinak ajánlották fel.
Újabb magyar gasztro-Guiness rekord
Rekord-mennyiségű aprópecsenyét főztek Kapuváron, a település várossá nyilvánításának 40. évfordulója alkalmából. A tízezer tálnyi ételhez 1,5 tonna sertéslapockát, 3 mázsa hagymát, 150 kiló paprikát, valamint 40 kiló speciális rábaközi fűszernövényt használtak. A különleges aprópecsenyével a település szeretne bekerülni a Guinness-rekordok könyvébe is.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka
A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?
Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok
Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep
A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown
Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe
Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon
A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért
Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo
Kannabiszt találtak bennük.

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján
Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.