Újdonsággal tér vissza a Kürtőskalács Vigalom

Két év kihagyás után május 13-15. között ismét megnyitja kapuit a Kürtőskalács Vigalom, aminek a Holnemvolt Vár, a Fővárosi Állat- és Növénykert játszóparkja ad otthont. A hagyományokhoz hűen kürtőskalácsból, változatos programokból, meglepetésekből és nagy leleplezésből most sem lesz hiány - tájékoztatták lapunkat a szervezők.

„2019-ben pattant ki a fejünkből a gondolat, hogy az őszi Kürtőskalács Fesztivál mellett szeretnénk, ha egy tavaszi hétvégén is a kürtőskalácsé lenne a főszerep. Így született meg a Kürtőskalács Vigalom gondolata, amelyet most két év után újra életre hívunk, méghozzá a Holnemvolt Vár és az Édes Mackó kürtőskalács-cukrászda négy éves születésnapján. Természetesen idén is elhozzuk a nagy kedvenceket: a kürtőskalács ízbombákat, a kürtőskalácsból készült desszerteket, a glutén-, tej-, és tojásmentes kalácsokat, valamint egy igazi kuriózum is bemutatkozik, az új formá(t)öltött kürtőskalács, ami biztos, mindenkit levesz a lábáról" – mesél a programokról András Tünde, a Kürtőskalács Vigalom megálmodója.



Az Állatkerttel közösen szervezett háromnapos Kürtőskalács Vigalmon kézműves foglalkozások, állatsimogató, arcfestés, egyéb családi-és gyermekprogramok, valamint akusztikus koncertek várják a látogatókat. Mindemellett visszatér a nagy népszerűségnek örvendő „Csináld magad!" kürtőskalács stand is, ahol bárki elkészítheti kedvenc erdélyi finomságát.

Az eseményen állatkerti belépőjeggyel lehet részt venni, amellyel a teljes Állatkert is látogatható, és amely mellé minden vendégnek ajándék Édesmaci Házicsoki jár.

További részletek: ITT.


Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket

Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket 

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton

Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton 

Ahol leülsz a barátokkal találkozni egy közös program előtt, aztán onnan nem indulsz tovább.
Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban

Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban 

Stockholmban mutatkozott be több fiatal magyar borász április 22-én, egy belvárosi, a fiatal közönség körében is népszerű étteremben.
Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje

Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje 

Április 26-tól új séf vezeti az Arany Kaviár Étterem konyháján a munkát.
Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?