Újdonsággal tér vissza a Kürtőskalács Vigalom

Két év kihagyás után május 13-15. között ismét megnyitja kapuit a Kürtőskalács Vigalom, aminek a Holnemvolt Vár, a Fővárosi Állat- és Növénykert játszóparkja ad otthont. A hagyományokhoz hűen kürtőskalácsból, változatos programokból, meglepetésekből és nagy leleplezésből most sem lesz hiány - tájékoztatták lapunkat a szervezők.

„2019-ben pattant ki a fejünkből a gondolat, hogy az őszi Kürtőskalács Fesztivál mellett szeretnénk, ha egy tavaszi hétvégén is a kürtőskalácsé lenne a főszerep. Így született meg a Kürtőskalács Vigalom gondolata, amelyet most két év után újra életre hívunk, méghozzá a Holnemvolt Vár és az Édes Mackó kürtőskalács-cukrászda négy éves születésnapján. Természetesen idén is elhozzuk a nagy kedvenceket: a kürtőskalács ízbombákat, a kürtőskalácsból készült desszerteket, a glutén-, tej-, és tojásmentes kalácsokat, valamint egy igazi kuriózum is bemutatkozik, az új formá(t)öltött kürtőskalács, ami biztos, mindenkit levesz a lábáról" – mesél a programokról András Tünde, a Kürtőskalács Vigalom megálmodója.



Az Állatkerttel közösen szervezett háromnapos Kürtőskalács Vigalmon kézműves foglalkozások, állatsimogató, arcfestés, egyéb családi-és gyermekprogramok, valamint akusztikus koncertek várják a látogatókat. Mindemellett visszatér a nagy népszerűségnek örvendő „Csináld magad!" kürtőskalács stand is, ahol bárki elkészítheti kedvenc erdélyi finomságát.

Az eseményen állatkerti belépőjeggyel lehet részt venni, amellyel a teljes Állatkert is látogatható, és amely mellé minden vendégnek ajándék Édesmaci Házicsoki jár.

További részletek: ITT.


Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.
Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában

Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában 

A gasztronómiai és kulturális piac felfedte első négy éttermét.
Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait 

Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.