Újra várja a jelentkezőket a S.Pellegrino Young Chef Academy verseny

Hatodszorra irányítja a figyelmet a legkiválóbb kulináris tehetségekre a S.Pellegrino Young Chef Academy verseny, amely a legígéretesebb 30 év alatti séfek felfedezését és mentorálását tűzte ki céljául. A S.Pellegrino nemzetközi megmérettetésére 2024. február 21-től lehet jelentkezni.

Az ambiciózus projekthez csatlakozóknak lehetőségük nyílik ételeikkel jobbá tenni a világot. A prémium ásványvízmárka versenyén a résztvevők egy támogató és inspiráló nemzetközi kulináris közösséghez csatlakozhatnak, ahol tudásuk elmélyítésén túl kapcsolatépítés és karrierlehetőség várja őket.

 S.Pellegrino Young Chef Academy
S.Pellegrino Young Chef Academy

A megmérettetés során a fiatal versenyzőket világhírű séfek mentorálják, akik hozzásegítik őket ahhoz, hogy konyhaművészetüket a következő szintre emelve tálalhassák a jövőre vonatkozó elképzeléseiket.

"A S.Pellegrino Young Chef Academy globális közössége azért született, hogy olyan értékeken keresztül közvetítse a S.Pellegrino elkötelezettségét a gasztronómia jövőjének alakítása iránt, mint a fenntarthatóság, a felelősség, a befogadás, a rugalmasság és a szépség. Ehhez a közösséghez pedig a versenyen át vezet az út, amely a legutóbbi alkalommal rekordszámú versenyzővel büszkélkedhetett, hiszen a 15 részt vevő régióból több mint 166 séf jutott túl az előválogatáson. Nagyszerű érzés volt ennyi fiatal tehetséget látni, akik kemény munkával, szenvedélyesen törekedtek arra, hogy kihozzák magukból a legjobbat, és csatlakozzanak a küldetésünkhöz. Ez még inkább megerősített bennünket a projektünkben, és alig várjuk, hogy elkezdődjön az új évad"

- mondta Stefano Bolognese, a Sanpellegrino nemzetközi üzletágának igazgatója.

A 2024-25-ös S.Pellegrino Young Chef Academy versenyre olyan fiatal séfeket várnak, akik szeretnék megmérettetni magukat, miközben nemzetközi ismertségre tesznek szert.

A 30 év alatti séfek a http://sanpellegrinoyoungchefacademy.com/the-competition/application-form oldalon 2024. február 21-től június 19-ig jelentkezhetnek egy olyan jellegzetes étel receptjének beküldésével, amely egyszerre képes közvetíteni a személyes elképzeléseiket, egyedi képességeiket és kreativitásukat. A korábbi évekhez hasonlóan az első kiválasztási folyamatban az ALMA, az Olasz Konyhaművészet Nemzetközi Iskolája értékeli a jelentkezőket, és az általuk leszűkített listán szereplő fiatal séfek vesznek majd részt a regionális döntőkön, amelyeket 2024 második felében rendeznek meg.

 S.Pellegrino Young Chef Academy
S.Pellegrino Young Chef Academy

A versenyen a fődíj mellett három további tematikus díjért is versenyeznek a résztvevők, amelyek elismerik a fiatal séfek sokszínű hitvallását és elkötelezettségét aziránt, hogy az ételeken keresztül érjenek el pozitív változásokat a társadalomban:

  • S.Pellegrino Társadalmi Felelősség Díj: A vendéglátás fenntarthatóságát elősegítő legnagyobb élelmiszeripari fenntarthatósági programot és globális közösséget, a Food Made Goodot üzemeltető Fenntartható Éttermek Egyesülete által megszavazott fogás szociálisan felelős gyakorlat eredménye, beleértve a beszerzés, a társadalom és a környezetvédelem követelményeit.
  • Acqua Panna Gasztronómiai Kapcsolatok Díj: A díjat a mentorok annak a séfnek ítélik oda, akinek a tányérja leginkább tükrözi szülőföldjének kulináris örökségét. Az ételben hangsúlyosan kell jelen lennie a hagyományos konyhaművészeti gyakorlatoknak és a személyes modern látásmódnak, kapcsolatot teremtve a múlt és a jövő között.
  • Fine Dining Lovers Inspiráló Ételek Díj: Az elismerést a Fine Dining Lovers online közösségének szavazatai alapján ítélik oda annak a fiatal séfnek, akinek jellegzetes étele leginkább tükrözi saját személyes hitvallását.


Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.
Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme 

Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.