Újra nyitva a Rózsadomb Étterem

A Buda szívében található Rózsadomb Étterem 1935-ben nyitotta meg első ízben kapuját, azóta több átalakításon ment keresztül, most viszont ismét régi fényében tündököl, a 2009-es trendnek megfelelően kialakítva.

A tulajdonosok szerettek volna szemet gyönyörködtető teret teremteni, ahol mindenki igazán jól és otthon érezheti magát. Az belsőépítészet Barta Béla, az Arteon lakberendezője munkáját dicséri, aki nagyszerűen oldotta meg a tradicionális étterem újragondolását. Az ezüst, pink, szürke és fekete színek kombinációját némi Swarowski kristállyal egészítette még ki, de a régi kristálycsillár is szerepet kapott. Manapság gyakran előfordul, hogy egy éttermet pusztán a látvánnyal kívánnak eladni, de a hely egyedisége nem csupán az elegáns hangulatban rejlik. Az étlap megtervezésénél a séf, Kiss Péter, a mai ízlésnek megfelelően modern, de mégis magyaros étlappal és menüsorral várja vendégeit. Az utóbbi évek trendhullámzása közepette kevés az olyan étterem, ahol nem keverednek a különböző nemzetek konyhái, és a hazai ízlés számára szokatlan kombinációk, hanem magyaros ízekkel szeretné megnyerni vendégeit. Így az ide betérők örömmel fedezhetik fel a menüsorban a kakaslevest, a tojáskrémet libazsírral, a harcsapaprikást túrógombóccal, de gondoltak a vegetáriánusokra és a gyerekekre is külön fogásokkal.

Új koktélok és pezsgőpremierek: indul a szezon a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek: indul a szezon a főváros tetején 

A téli szünet után ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.
Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme 

Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.
Szigorítás az energiaitalok piacán

Szigorítás az energiaitalok piacán 

A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.
Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén 

Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.
Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják 

A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.
Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás

Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás  

Május 9-én rendezik meg az idei Balaton Fagyija választást egy kompon, amely a Tihany és Szántód közötti távon közlekedik.
Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója

Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója 

Brownsville-ben, Texasban készül megnyitni a világ első 3D nyomtatott kávézóját a Starbucks.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.