A tulajdonosok szerettek volna szemet gyönyörködtető teret teremteni, ahol mindenki igazán jól és otthon érezheti magát. Az belsőépítészet Barta Béla, az Arteon lakberendezője munkáját dicséri, aki nagyszerűen oldotta meg a tradicionális étterem újragondolását. Az ezüst, pink, szürke és fekete színek kombinációját némi Swarowski kristállyal egészítette még ki, de a régi kristálycsillár is szerepet kapott.
Manapság gyakran előfordul, hogy egy éttermet pusztán a látvánnyal kívánnak eladni, de a hely egyedisége nem csupán az elegáns hangulatban rejlik. Az étlap megtervezésénél a séf, Kiss Péter, a mai ízlésnek megfelelően modern, de mégis magyaros étlappal és menüsorral várja vendégeit. Az utóbbi évek trendhullámzása közepette kevés az olyan étterem, ahol nem keverednek a különböző nemzetek konyhái, és a hazai ízlés számára szokatlan kombinációk, hanem magyaros ízekkel szeretné megnyerni vendégeit. Így az ide betérők örömmel fedezhetik fel a menüsorban a kakaslevest, a tojáskrémet libazsírral, a harcsapaprikást túrógombóccal, de gondoltak a vegetáriánusokra és a gyerekekre is külön fogásokkal.
Újra nyitva a Rózsadomb Étterem
A Buda szívében található Rózsadomb Étterem 1935-ben nyitotta meg első ízben kapuját, azóta több átalakításon ment keresztül, most viszont ismét régi fényében tündököl, a 2009-es trendnek megfelelően kialakítva.

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben
Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.

Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes?
2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak
A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál
Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka
A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?
Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok
Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep
A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown
Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe
Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.