Újragondolt stílusban ismét nyitva Szeged egyik kedvelt helye

Fokozatosan, a vendégek igénye szerint teszi elérhetővé szolgáltatásait Szeged ikonikus és kultikus vendéglátóhelye, a kívül-belül teljes felújításon átesett Hajnóczy utcai Tiszavirág. Az egyedi koncepció szerint, a minőségi és élménygazdag vendéglátás jegyében újranyitott komplexum egyaránt kínál pezsgő, élettel teli kávézót, exkluzív gasztronómiai élményeket nyújtó éttermet, valamint különleges hangulattal ámulatba ejtő szálláshelyet.

Augusztus közepén először a kávézó nyitotta meg kapuit a korszerűsített és újjávarázsolt Tiszavirágban, de a héten már az étterem szolgáltatásai is elérhetőek, és a tervek szerint hamarosan a szálláshelyek is foglalhatóak lesznek.

 

„Legendás és egyedi épület nyitotta meg újra a kapuit, amelyben étteremmel, bárral, kávézóval és hamarosan szálláshellyel, korszerű spával, valamint bérelhető különteremmel is várjuk a vendégeinket”

– fogalmazott az újranyitás apropóján Asiamah Helena, a Tiszavirág tulajdonosa.

 

A kávézó és az étterem egy helyiségben, de időben megosztva várja a vendégeit. Az előbbi a hét minden napján reggel 7-től délután 16 óráig várja a betérőket; ebédidőben a konyha hétköznapi kreativitását dicsérő heti menüvel is készülnek. Az étterem keddtől szombatig este, 18 órától 22 óráig tart nyitva.

A kávézó és az étterem egy helyiségben, de időben megosztva várja a vendégeit
A kávézó és az étterem egy helyiségben, de időben megosztva várja a vendégeit
Fotó: Tiszavirág

A két vendéglátóipari egységet közös stáb működteti és vezényli, amelynek imponáló múltja és eddigi eredményei megkérdőjelezhetetlenek: az új Tiszavirágban ugyanis a Michelin-tányérral (2023, 2024) díjazott egykori Alábárdos Étterem séfje, Karakas Dávid és csapata felel a kivételesen magas színvonalú gasztronómiai kínálatért.

Így a vendégek az Alabárdosban megszokott kifogástalan nívóval találkozhatnak mind a kávézó, mind az étterem repertoárjában, vagy éppen akkor is, ha a bárban szemlézik a választékot.

A Michelin-tányérral (2023, 2024) díjazott egykori Alábárdos Étterem séfje, Karakas Dávid és csapata felel a kivételesen magas színvonalú gasztronómiai kínálatért
A Michelin-tányérral (2023, 2024) díjazott egykori Alábárdos Étterem séfje, Karakas Dávid és csapata felel a kivételesen magas színvonalú gasztronómiai kínálatért
Fotó: Tiszavirág

„Ételeink esetében a legmagasabb színvonalú elkészítésre törekszünk, és a maximalizmusból nem engedünk, mert soha nem kötünk kompromisszumot. Hiszünk abban, hogy egy tányér csak akkor lehet igazán kívánatos, ha tartalmilag és esztétikailag is a legjobbat hozzuk ki belőle. Bízunk benne, hogy a hazai gasztroszcéna kiválóságai is a vendégeink között lesznek, de nem titkolt célunk, hogy felkeltsük a nemzetközi szakma, a Michelin-inspektorok figyelmét is, hiszen mi is az ő általuk elvárt minőséget igyekszünk képviselni” – hangsúlyozza a tulajdonos.

A Tiszavirág az újranyitást követően ismét Szeged központi közösségi helyszínévé, szerethető és kihagyhatatlan találkozóhelyévé akar válni, ezért a szakmai stáb a lehető legnagyobb elkötelezettséggel, prémium termékekkel és vendégbarát/vendégcentrikus munkával gondoskodik a kiszolgálásról.

„Ez a ház megérdemli, hogy újra kiemelkedően magas színvonalú vendéglátást tapasztaljon az, aki eljön hozzánk. Ahogy az éttermünkre, úgy a kávézónkra is igaz az az elvárás, hogy mindenben a tökéletességre törekszünk. Mi csúcsminőségben készítjük el a fogásokat, mi mindig csúcsformában leszünk”

– szögezte le Asiamah Helena.

A Tiszavirág arra buzdít minden szegedi, hazai és külföldi egykori, jelenlegi és leendő vendégét, hogy kövesse a közösségi médiafelületeit, ahol aktuális információkkal, szolgálatkész tartalmakkal és közönségbarát digitális megoldásokkal igyekeznek a szűkebb-tágabb vendégkörük tagjainak kedvében járni.


Tojásválság az USA-ban

Tojásválság az USA-ban 

Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériumának adatai alapján a tojás ára soha nem látott magasságokba emelkedett az elmúlt hónapokban.
Idén is megtartják a Budafoki Pincejárat borral, pezsgővel bélelt programjait

Idén is megtartják a Budafoki Pincejárat borral, pezsgővel bélelt programjait 

Idén bemutatják Budapest Bornegyedének gazdag hagyományait, művészeti értékeit és a pezsgő- és borkultúra új irányvonalait.
Leáldozóban a fine dining népszerűsége, feljövőben a cukrászdák rangja

Leáldozóban a fine dining népszerűsége, feljövőben a cukrászdák rangja 

Sok minden kiderült az egyik vendéglátással, rendezvényszervezéssel és hotelüzemeltetéssel foglalkozó cég megbízására  2024 őszén elkészült kutatásból.
Kávé, költészet, képzőművészet

Kávé, költészet, képzőművészet 

Rendhagyó italbemutató a pesti Dorottya utcai Edison & Jupiter speciality kávézóban.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.
Százféle fánk a Fánkfesztiválon

Százféle fánk a Fánkfesztiválon 

Karneváli programokkal várják idén is a résztvevőket.
Közel száz borászat a Furmint Február Nagy Kóstolón

Közel száz borászat a Furmint Február Nagy Kóstolón 

Több mint nyolcvan pincészet kétszáznál is több, furmintból készült borával találkozhat a közönség a 15. Furmint Február Nagy Kóstolón csütörtökön Budapesten, a Hagyományok Házában.
Bepillantás egy kétszáz éves olasz malom trénerképzésébe

Bepillantás egy kétszáz éves olasz malom trénerképzésébe 

Egy 193 éves olasz malom, hagyományok, innováció és egy jó adag magyar szenvedély.
Amerikai importőrök: alaposan betáraztak proseccóból a védővámok réme miatt

Amerikai importőrök: alaposan betáraztak proseccóból a védővámok réme miatt 

Az a biztos, ami már a tárolókban van.
Valentin-nap a város felett

Valentin-nap a város felett 

Valentin-napi élmények a Matild Palotában.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.