Újragondolt stílusban ismét nyitva Szeged egyik kedvelt helye

Fokozatosan, a vendégek igénye szerint teszi elérhetővé szolgáltatásait Szeged ikonikus és kultikus vendéglátóhelye, a kívül-belül teljes felújításon átesett Hajnóczy utcai Tiszavirág. Az egyedi koncepció szerint, a minőségi és élménygazdag vendéglátás jegyében újranyitott komplexum egyaránt kínál pezsgő, élettel teli kávézót, exkluzív gasztronómiai élményeket nyújtó éttermet, valamint különleges hangulattal ámulatba ejtő szálláshelyet.

Augusztus közepén először a kávézó nyitotta meg kapuit a korszerűsített és újjávarázsolt Tiszavirágban, de a héten már az étterem szolgáltatásai is elérhetőek, és a tervek szerint hamarosan a szálláshelyek is foglalhatóak lesznek.

 

„Legendás és egyedi épület nyitotta meg újra a kapuit, amelyben étteremmel, bárral, kávézóval és hamarosan szálláshellyel, korszerű spával, valamint bérelhető különteremmel is várjuk a vendégeinket”

– fogalmazott az újranyitás apropóján Asiamah Helena, a Tiszavirág tulajdonosa.

 

A kávézó és az étterem egy helyiségben, de időben megosztva várja a vendégeit. Az előbbi a hét minden napján reggel 7-től délután 16 óráig várja a betérőket; ebédidőben a konyha hétköznapi kreativitását dicsérő heti menüvel is készülnek. Az étterem keddtől szombatig este, 18 órától 22 óráig tart nyitva.

A kávézó és az étterem egy helyiségben, de időben megosztva várja a vendégeit
A kávézó és az étterem egy helyiségben, de időben megosztva várja a vendégeit
Fotó: Tiszavirág

A két vendéglátóipari egységet közös stáb működteti és vezényli, amelynek imponáló múltja és eddigi eredményei megkérdőjelezhetetlenek: az új Tiszavirágban ugyanis a Michelin-tányérral (2023, 2024) díjazott egykori Alábárdos Étterem séfje, Karakas Dávid és csapata felel a kivételesen magas színvonalú gasztronómiai kínálatért.

Így a vendégek az Alabárdosban megszokott kifogástalan nívóval találkozhatnak mind a kávézó, mind az étterem repertoárjában, vagy éppen akkor is, ha a bárban szemlézik a választékot.

A Michelin-tányérral (2023, 2024) díjazott egykori Alábárdos Étterem séfje, Karakas Dávid és csapata felel a kivételesen magas színvonalú gasztronómiai kínálatért
A Michelin-tányérral (2023, 2024) díjazott egykori Alábárdos Étterem séfje, Karakas Dávid és csapata felel a kivételesen magas színvonalú gasztronómiai kínálatért
Fotó: Tiszavirág

„Ételeink esetében a legmagasabb színvonalú elkészítésre törekszünk, és a maximalizmusból nem engedünk, mert soha nem kötünk kompromisszumot. Hiszünk abban, hogy egy tányér csak akkor lehet igazán kívánatos, ha tartalmilag és esztétikailag is a legjobbat hozzuk ki belőle. Bízunk benne, hogy a hazai gasztroszcéna kiválóságai is a vendégeink között lesznek, de nem titkolt célunk, hogy felkeltsük a nemzetközi szakma, a Michelin-inspektorok figyelmét is, hiszen mi is az ő általuk elvárt minőséget igyekszünk képviselni” – hangsúlyozza a tulajdonos.

A Tiszavirág az újranyitást követően ismét Szeged központi közösségi helyszínévé, szerethető és kihagyhatatlan találkozóhelyévé akar válni, ezért a szakmai stáb a lehető legnagyobb elkötelezettséggel, prémium termékekkel és vendégbarát/vendégcentrikus munkával gondoskodik a kiszolgálásról.

„Ez a ház megérdemli, hogy újra kiemelkedően magas színvonalú vendéglátást tapasztaljon az, aki eljön hozzánk. Ahogy az éttermünkre, úgy a kávézónkra is igaz az az elvárás, hogy mindenben a tökéletességre törekszünk. Mi csúcsminőségben készítjük el a fogásokat, mi mindig csúcsformában leszünk”

– szögezte le Asiamah Helena.

A Tiszavirág arra buzdít minden szegedi, hazai és külföldi egykori, jelenlegi és leendő vendégét, hogy kövesse a közösségi médiafelületeit, ahol aktuális információkkal, szolgálatkész tartalmakkal és közönségbarát digitális megoldásokkal igyekeznek a szűkebb-tágabb vendégkörük tagjainak kedvében járni.


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.