Újult elemekkel gazdagítva rendezik idén a derecskei disznótort

Főleg az „új elemek” hangzik izgalmasnak ebben a hírben. Esetleg disznótor – disznóvágás nélkül? Kiderült, nem, nem erről van szó.

Idén 16. alkalommal rendezik meg a programot a hajú-bihari településen szombaton, közölte a város polgármestere szerdán, aki hozzátette:

A gasztronómiai élménynyújtáson túl fontos célja a rendezvénynek a helyi közösségek és Derecske ismertségének erősítése, a hagyományok bemutatása és a fiatalok edukációja is. Egy modern köntösbe öltöztetett hagyomány újra vonzóvá válhat azon fiatalok, családok és érdeklődők számára, akik már csak családi anekdotákból ismerik a régi disznótorokat, amit ezúttal aktív résztvevőként újra felfedezhetnek egy közösségi élményen keresztül.

Hagyományos disznótoros hústál
Hagyományos disznótoros hústál
Fotó: Depositphotos

Elhangzott még, hogy a disznótoros főzőverseny hazai résztvevői mellett érkeznek csapatok a határon túlról, egyebek között Székelykeresztúrról, Nagyszalontáról és Bánffyhunyadról is.

A disznótornak otthont adó téren felállított színpadon egész nap hagyományőrző körök, táncegyüttesek és énekesek adnak műsort, a szomszédos művelődési központban pedig a debreceni tímárház kiállítását, illetve a derecskei régészeti kincseket bemutató tárlatot tekinthetik meg az érdeklődők.


Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.
Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme 

Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.
Szigorítás az energiaitalok piacán

Szigorítás az energiaitalok piacán 

A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.