Vakok tüntettek a Pizza Hut ellen Kínában

(MTI) - Bocsánatkérésre kényszerült az amerikai Pizza Hut gyorséttermi hálózat kínai vezetése egy balul elsült reklám miatt, miután az ország legalább öt városában tüntettek ellene vak emberek - jelentette a kínai média pénteken.

A problémát egy animációs filmben szereplő szóvicc okozta. A Pizza Hut új termékét, garnélarákos golyóit reklámozta benne, ám a töltelék nevének kiejtése és a "vak" szó a kínai nyelvben azonos, csupán az írása más.
A klipben az egyik szereplő azt kérdezi: te tudod, hogy miért gurulnak össze-vissza ezek a golyók? Mire a másik: hát mert vakok. Az online hirdetés felbőszítette a nem látó embereket, akikből több mint 8 millió van a kelet-ázsiai országban. Az érzékeny fehérbotosok a népszerű éttermek elé vonultak, és hangos demonstrációkkal fejezték ki nemtetszésüket.
A fővárosban, a dél-kínai Kantonban, az északi Sicsiacsuangban és Csengcsouban, valamint a kelet-kínai Csingtaóban voltak kisebb-nagyobb demonstrációk, amelyek résztvevői a gyorséttermek bojkottjára szólítottak fel.
A Pizza Hut vezetése nyilvános közleményeiben és mikroblogján nem győz bocsánatot kérni minden fogyatékossággal élőtől és a közvéleménytől, s mindenki megértését kérve. Egyúttal természetesen intézkedtek az április óta a főbb kínai videoportálokon fent lévő hirdetések levételéről.
Az interneten ugyanakkor volt, aki úgy vélte, hogy a Pizza Hut nem járt el körültekintően, mivel gondoskodnia kellett volna arról, hogy bocsánatkérése e réteghez valóban eljusson, hiszen az érintettek nem tudják elolvasni a világhálón közzétett üzeneteiket.
A Yum Brands, a Pizza Hut és a KFC tulajdonosa Kínában összesen körülbelül 5 és félezer éttermet működtet, tavaly 800-at épített, míg 2013-ban 700 újnak a nyitását tervezte.
A cégnek - ígéretes piacán - komoly gondot okozott, amikor januárban kiderült, hogy a KFC üzleteiben antibiotikumok felhasználásával táplált csirkéket értékesítettek. A madárinfluenza új vírusa ugyancsak jelentősen visszavetette üzleteinek forgalmát.

Forrás: MTI


Bezár a Balaton térségének első vegán étterme

Bezár a Balaton térségének első vegán étterme 

Hét év után bezár az ikonikus étterem.
Vége a strandidénynek - a balatoni fagylaltosok összegezték az idei szezont

Vége a strandidénynek - a balatoni fagylaltosok összegezték az idei szezont 

Legtöbbjüknél az idei forró nyáron jelentősen megnőtt a forgalom.
Fedezzük fel újra a zöldségeket!

Fedezzük fel újra a zöldségeket! 

Napjainkban mind többen hagyják el a húst, és köteleződnek el a vegetáriánus vagy a vegán táplálkozás mellett, akár átmeneti jelleggel (pl. a veganuár alatt), akár véglegesen.
Betiltanák a vendéglátóhelyek teraszain a dohányzást

Betiltanák a vendéglátóhelyek teraszain a dohányzást 

Az új szabályozást azzal magyarázzák, hogy a korábbi, 2009-es szabályozás óta sokat változott a dohánypiac.
Újabb étteremben húzzák le a rolót - ezúttal Szolnokon

Újabb étteremben húzzák le a rolót - ezúttal Szolnokon 

A megemelkedett költségek, a sok bizonytalanság és nehézség arra késztette őket, hogy meghozzák ezt a fájdalmas döntést.
Athén a világ egyik legmenőbb gasztronómiai úti célja

Athén a világ egyik legmenőbb gasztronómiai úti célja 

Annak ellenére, hogy mindössze 627 ötcsillagos étteremmel és 31 Michelin-besorolású helyszínnel rendelkezik, úgy tűnik, Athén megnyerte magának a felmérés résztvevőit.
Jön a Nápolyi Pizzériák Éjszakája

Jön a Nápolyi Pizzériák Éjszakája 

 A kezdeményezés idén még több pizzériával/étteremmel folytatódik - az ország számos pontján. 
Tokaji borok sikerét hozta az idei borverseny

Tokaji borok sikerét hozta az idei borverseny 

Tokaji borok bizonyultak a legjobbnak a 3. Winelovers Wine Awards nemzetközi borversenyen, amelynek eredményeit szombaton hirdették ki a budapesti Corinthia Hotelben megtartott Winelovers 100 Nagykóstolón.
Így kapcsolódik össze az alkoholtrendek változása és a turizmus

Így kapcsolódik össze az alkoholtrendek változása és a turizmus 

A Spirit Tourism egy gyorsan fejlődő ágazat, ami lehetőséget kínál a helyi turizmus növekedésére, ezáltal munkahelyek teremtésére és a helyi gazdaságok fellendítésére.
Stratégiai partnerség egy rummal?

Stratégiai partnerség egy rummal? 

Bizony, a mai világban ez nagyon is megtörténhet. Hiszen az imént jelentették be, hogy a FLAVA Kitchen & More lett az Eminente rum márka első hazai képviselője.

Interjú

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.
Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén

Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén 

A Klasszis TopDesign 2024 verseny egyik zsűritagja, Ariana Grüll a tavalyi versennyel kapcsolatos tapasztalatairól mesélt, és arról, hogy mit vár az idei pályaművektől.