Van saját szilvafája, és itt az új receptkönyve is

Bíró Lajos, alias Lali, a chef szerint ennél több nem is kell egy férfiember életében.

Legalábbis ez hangzott el azon a könyvbemutatón, amit november 16-án, szombat délben tartott imádott Belvárosi Piacán, 196 sajátos stílusú receptet összefogó, "A disznót'Ortól a Bocuse d'Orig" játékos című kiadványa kapcsán. A könyv lényege: Magyar konyha pimaszul, azaz igazi Bíró Lajos stílusban. Könyvében, mint a megjelenés kapcsán fogalmazott, nincsenek életmódtanácsok, sem fancy receptek, fogyókúrás tippeket is hiába keresgél benne a kedves olvasó. A bolygó fenntarthatóságát támogató, világmegváltó ötleteknek is híján van, ehelyett inkább 67 klasszikus felfogásban készíthető és 126 pimaszul kreatív ételreceptet tartalmaz.

"Én már nem akarom kicsavarni, meg újragondolni a recepteket, mondja, majd hozzáfűzi, ma már legfeljebb egy nagyon kicsi pofátlanságot akarok hozzátenni. Például lehet, hogy a parikás csirke mártása csak felerészt paprikás... és ma már csak azt szeretném, hogy azt mondja a vendég, hú, ez de jó!"

Második könyvének - az első "Sok vagyok" címmel jelent meg - elkészítéséhez ugyanazzal a csapattal dolgozott, mit a 9 évvel ezelőtt megjelent esetében: a szöveget ismét Liebermann Klára írta, az ételeket Bakcsy Árpád fotózta, a receptleírás Hargitai György munkája volt.

Forrás: turizmusonline.hu


Tranzit volt - Zsiráf lesz

Tranzit volt - Zsiráf lesz 

2022 október elsején bezárt a Tranzit Art Café a Kosztolányi Dezső tér közelében, ahol most nagyszabású átépítési munkák zajlanak.
Megvan az idei Borászok Borásza győztese

Megvan az idei Borászok Borásza győztese 

A díj történetében először a Borászok Barátja „civil” díjat két arra érdemes személyiségnek is odaítélték. 
Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál

Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál 

2024. május 3-5. között kerül megrendezésre Kovács Lázár (Lázár Chef) szervezésében a harmadik magyar Piaggio Pizza Fesztivál & Verseny a Kincsem Parkban, a tavaszi Food Truck Show keretében. 
Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében

Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében 

A cukrászdák további sorsát illetően annyit tudni, hogy a Budavári Önkormányzat - a hely tulajdonosaként - nem üzemelteti majd tovább.
Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban

Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban 

Magyar agrár-és élelmiszeripari termékek mutatkoztak be Ázsia legjelentősebb nemzetközi kiállításán.
Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket

Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket 

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton

Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton 

Ahol leülsz a barátokkal találkozni egy közös program előtt, aztán onnan nem indulsz tovább.
Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban

Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban 

Stockholmban mutatkozott be több fiatal magyar borász április 22-én, egy belvárosi, a fiatal közönség körében is népszerű étteremben.
Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje

Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje 

Április 26-tól új séf vezeti az Arany Kaviár Étterem konyháján a munkát.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?