Legalábbis ez hangzott el azon a könyvbemutatón, amit november 16-án, szombat délben tartott imádott Belvárosi Piacán, 196 sajátos stílusú receptet összefogó, "A disznót'Ortól a Bocuse d'Orig" játékos című kiadványa kapcsán. A könyv lényege: Magyar konyha pimaszul, azaz igazi Bíró Lajos stílusban. Könyvében, mint a megjelenés kapcsán fogalmazott, nincsenek életmódtanácsok, sem fancy receptek, fogyókúrás tippeket is hiába keresgél benne a kedves olvasó. A bolygó fenntarthatóságát támogató, világmegváltó ötleteknek is híján van, ehelyett inkább 67 klasszikus felfogásban készíthető és 126 pimaszul kreatív ételreceptet tartalmaz.
"Én már nem akarom kicsavarni, meg újragondolni a recepteket, mondja, majd hozzáfűzi, ma már legfeljebb egy nagyon kicsi pofátlanságot akarok hozzátenni. Például lehet, hogy a parikás csirke mártása csak felerészt paprikás... és ma már csak azt szeretném, hogy azt mondja a vendég, hú, ez de jó!"
Második könyvének - az első "Sok vagyok" címmel jelent meg - elkészítéséhez ugyanazzal a csapattal dolgozott, mit a 9 évvel ezelőtt megjelent esetében: a szöveget ismét Liebermann Klára írta, az ételeket Bakcsy Árpád fotózta, a receptleírás Hargitai György munkája volt.
Forrás: turizmusonline.hu