A gazdasági és pénzügyi válság első hatásai már a vendéglátásban is érezhetőek, ezért vegyes érzelmekkel várják a karácsonyt a német vendéglátósok. Több, mint 42 százalékuk számára eleve rosszabbul indult, mint a tavalyi szezon – közölte a német vendéglátók szervezete, a Dehoga (Deutsche Hotellerie und Gastronomie) legfrissebb körkérdésének eredményeit. Sok okot az sem ad az optimizmusra, hogy 22 százalékuknál törölték a karácsonyi céges foglalásokat. Másrészről 40 százalék arról számolt be, hogy nem esett vissza a foglalások száma, sőt 17,3 százalékuk növekedést említett. (www.ahgz.de)
Vegyes érzelmekkel várják a karácsonyt a német vendéglősök
A német éttermek több, mint 42 százaléka számára az idei karácsonyi szezon rosszabbul indult a tavalyinál, de sokuknál nem esetek vissza a foglalások – derül ki a Dehoga legújabb körkérdéséből.
A pesti Andrássy út egy új izgalmas hellyel gazdagodott
A hely, ahol még az egyszerű zsírosdeszka is igazi gasztro műalkotás.
Elindult a fiatalokat megcélzó nyári boros kampány
Június 1-jén a Magyar Bormarketing Ügynökség elindította a fiatalokat célzó országos Buborékok nyara kampányát.
Megkóstoltuk az olaszok kedvenc fagylaltját
Gianni Annoni bemutatta nekünk legújabb fagylaltkínálatát, amelyeket a legjobb alapanyagokból, hagyományos receptek alapján készítenek és a Candy hűtőinek köszönhetően a legtökéletesebb hőfokon kínálnak.
Durrantottak a somlói pezsgőkészítők a világ legrangosabb versenyén
A Kreinbacher Birtok Brut Classic és Prestige Brut pezsgői aranyérmet vihettek haza a 2024-es Decanter World Wine Awards-ról, Londonból.
Életműdíj a villányi borásznak
A most díjazott villányi szakembert a 2017-ben alapított Életmű Díj átadásán családtagjai, a Magyar Bor Akadémia tagjai és barátai köszöntötték.
Szalonnás fagylalt és többezer dolláros nuggets: amerikai mekikben tesztelték az AI-t
A technológia már a kezdetek kezdetén ellentmondásos volt, bár eleinte csak azért aggódott mindenki, hogy a mesterséges intelligencia elveszi majd az emberek munkáját.
Görögnek már a vevők felé a magyar görög dinnyék
Jövő hétvégétől érkeznek a Lidl Magyarország raktáraiba a kizárólag magyar termelőktől és beszállítóktól származó görögdinnyék.
Kiderült, ki a legjobb fagylaltkészítő mester
Fazekas Ádám kétszázhuszonhét ponttal és három koronával ugrott a nemzetközi dobogó legfelső fokára.
Újabb világsztár reklámoz egy HELL-terméket
Először Bruce Willis, majd az olasz szívtipró, Michele Morrone után újabb világsztárt mondott igent a HELL felkérésére.
Cipőt a cipőboltból, BalatonBort a Balatontól!
Június 16-án a tihanyi Balaton Pikniken tartotta a Balatoni Kör a BalatonBor, Hegybor premier rendezvényét. Itt megtudhattuk idén melyik tó körüli pincészetek adják majd a legjobb fröccsbort?
Interjú
Gottwald Szilárd: „Azért dolgozunk, hogy a vendég jól érezze magát”
Legújabb fejlesztéseikről és a hotel bővítéséről Gottwald Szilárddal beszélgettünk.
Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: Dizájn hotel a tó közepén
Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023.évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”
Interjú a Klasszis TopDesign 2023 verseny egyik díjazottjával.