Világrekordra tör a KFC

A Kentucky Fried Chicken franchise-hálózat egy világrekord felállításával kívánja megünnepelni, a "Sanders ezredes" különleges eredeti receptje megszületésének hetvenedik évfordulóját.

Harald Sanders az Egyesült Államok hadseregének tisztjeként szolgált hosszú éveken keresztül, végül 65 éves korában visszavonult. Ezután alkotta meg a 11 féle fűszernövényből összeállított keverékét, amely a KFC-termékek jellegzetes ízét határozza meg.

A hetvenedik évforduló alkalmából, a KFC a legnagyobb valaha felszolgált sült csirke rekordját kívánja megdönteni (a jelenlegi rekordot egy tengerentúli KFC 2009-ben állította föl). Az eseményen egy óriási KFC vödörben hozzávetőlegesen 1000 kilogramm Sanders ezredes receptje alapján elkészített csirkehúst szolgálnak fel. A rekordkísérletre augusztus 17-én dél körül kerül sor, a Kentucky államban lévő Louisville városában. Azok a rajongók, akik ebédidejükben szemmel követik a kísérletet, bele is kóstolhatnak a KFC vödör tartalmába.

A képen látható illusztráció szerint készítik el az óriás vödröt, amely 8 láb magas és 9 láb széles lesz. Ugyanilyen "retro design" vödröket használt a Kentucky Fried Chicken évtizedekkel ezelőtt.

A rekordkísérlet részeként, a KFC több ezer csirkét adományoz Louisville városában élő rászorulók, menhelyek és ingyenkonyhák számára. (Franchiseportál)

 


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.