A több alkalommal is a 100 legjobb hazai étterem, egyszer pedig a10 legjobb vidéki étterem közé beválasztott Oliva Étterem és Grillkert nem pusztán egy kiváló étterem.
A gasztronómia mellett már 12 éve mediterrán hangulatú, barátságos, családias panzió is működik 11 szobával. Ez a szolgáltatás bővült most 2 apartmannal, 7 négycsillagos színvonalú szobával, egy 45fős rendezvényteremmel és egy megkapó hangulatú wellnessrészleggel.
Utóbbi masszázst, szaunát, élményzuhanyt és egy tetőteraszra épített pergolás jakuzzit, valamint relaxrészt tartalmaz. Az Oliva a fejlesztéssel 20 lakóegységes, akár 50 főt is magas színvonalon elszállásolni képes komplexummá vált Veszprém történelmi belvárosának kellős közepén.
A bővítéssel az Oliva elsősorban a vállalati vendégkört célozza, tréningek és társasági rendezvények felé nyitja ki gyönyörű, fából készített kapuit, mediterrán hangulatú teraszait és pációit. E rendezvények számára az új szárny exkluzívan, zárt körben is igénybe vehető, wellnesshasználattal, valamint az Oliva éttermének és bárjának all inclusive használatával. (Napló)
Wellness- és rendezvényrészleggel bővül a veszprémi Oliva
Wellness- és rendezvényrészleggel, új hotelszárnynyal bővülve várja vendégeit az Oliva Veszprémben. A 150 millió forintos beruházást, amelyet az Európai Unió 48 millióval támogatott, március végén adták át - írja a Napló.

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris
A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának
Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem
Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját
Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten
Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.

A lengyel sörgyártás új trendjei
A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.

Új Michelin-csillagos menü az égben
Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen
Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.

Borünnep Szegeden
A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból
Műanyag fóliadarab lehet benne.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.