Zöld beruházások Mádon

Zöld fejlesztések, interaktív látogatóközpont, csodaszép butikhotel, csapadékot összegyűjtő mélyedések a tetőn napelemmel - Mád összes új beruházása a fenntarthatóság jegyében készült.

Az Első Mádi Borház és Bisztróban a helyi borok világához komponálták meg a ház ételkínálatát, Horváth Gábor chéf irányításával. Vannak itt mádi kecskéből, saját csirkéből, disznóból készült fogások, napi menü, különféle limonádék, házi készítésű, kenyérre kenhető hús- és zöldségkrémek, zsírok, ásványoktól duzzadó helyi borokkal. 

Egy csodaszép, apró ékszerhez hasnonlítható a Botrytis is, mely nem más, mint egy 6 szobával rendelkező butikhotel, ahol csupa természetes, tájba illő anyagokat használtak az építés során. Mád egy másik új büszkesége, az Aszúház még nem nyílt meg, egyedülálló interaktív élménnyel ajándékozza majd meg a látogatót. Lehet Mád felett elrepülni, éppúgy, amiként szőlőt metszeni, seregélyt hajkurászni, gyomlálni vagy éppen szüretelni a botrytis-es fürtöket.

A Szent Tamás Pincészet szőlőfeldolgozója is zöld alapelven működik, a napelemek mellett a  tetőszerkezeen vízgyűjtó mélyedések is vannak, melyek a csapadékot is összegyűjtik, s ezt követően hűtésére és fűtésére lehet felhasználni. 

Forrás: Vendég & Hotel Online


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.