184 szobás szállodát nyit Budapesten a Meininger Hotels

A belváros közvetlen közelében, a Fővám téri Központi Vásárcsarnok melletti Csarnok téren nyitja meg 184 szobás és 751 ágyas budapesti szállodáját a MEININGER Hotels a tervek szerint 2018 tavaszán. Az új építésű hotelt a szállodalánc egy 20 évre szóló bérleti szerződés keretében működteti.

A belvárosi elhelyezkedésnek köszönhetően bárok, éttermek, vásárlási és szórakozási lehetőségek széles választéka várja majd a hotel vendégeit, a Központi Vásárcsarnok, Budapest legnagyobb és legrégebbi fedett piaca pedig közvetlenül a hotel szomszédságában fekszik. A tömegközlekedéssel kiválóan megközelíthető hotel tökéletes kiindulási pontot kínál Budapest feltérképezéséhez.

A MEININGER partnere a beruházásban a Bedori Investment Kft., amely az egyik legjelentősebb magyarországi építőipari cég. A tervek szerint az építkezés idén év végén kezdődik el. Az újonnan épített hotel 6.600 négyzetméterén 751 ágy található majd 184 jól felszerelt szobában, hét emeleten, színvonalas televízióval, wifivel és fürdőszobával felszerelve. A MEININGER rugalmas szobakínálati koncepciójának megfelelően a kínált szálláslehetőségek között a klasszikus kétágyas szobák mellett privát többágyas szobák és többágyas hálótermek is szerepelnek. A földszint és a félemelet közös helyiségeiben a lobbyn, társalgón, reggelizőn és a báron kívül a hotelekben kivételesnek számító, de a MEININGER esetében jellemző szolgáltatások, a vendégkonyha és játékzóna is otthont kapnak majd. A kiválóan felszerelt konyhában a vendégek a nap bármely időszakában elkészíthetik a saját ételeiket, továbbá mosógép és szárító is a rendelkezésükre áll.

“Egy új és fontos piacra lépünk be e megállapodás az aláírásával. Az utóbbi években a Budapestre érkező turisták száma dinamikusan növekszik. 2014-ben 3 millió fő 7,4 millió vendégéjszakát töltött el a magyar fővárosban” – mondta el Navneet Bali, a MEININGER Hotels vezérigazgatója.

A megállapodás létrejöttében a MEININGER és a Bedori Investment Kft. mellett nemzetközi tanácsadó cégek budapesti irodái is közreműködtek: a BDO Magyarország Hotel és Ingatlan Szolgáltató Kft. és a CMS Cameron McKenna a bérbeadó, a Dentons pedig a MEININGER Hotels tanácsadóiként járultak hozzá a megállapodáshoz.

A MEININGER jelenleg 16 hotelt működtet 10 európai városban. Ambiciózus növekedési tervei között szerepel, hogy minden kulcsfontosságú európai városban piacra lépjen a következő 4 évben. Egyedülálló, hibrid koncepciójának alapja a hotelekre jellemző szolgáltatások és kényelem vegyítése a hostelek olyan erősségeivel, mint például a kiváló elhelyezkedés, a minőségi felszerelés, a rugalmas szobakínálat és a megfizethető árak.A MEININGER-ről

A MEININGER a Holidaybreak Ltd leányvállalata, amely egy európai oktatási és szabadidős utaztató csoport. A Holidaybreak Ltd az egyesült királyságbeli Prometheon Holdings Ltd leányvállalata, utóbbi pedig a Cox & Kings Ltd csoport része, amelyet az angol nemzeti tőzsdén, a BSE Ltd-en és a luxemburgi tőzsdén is jegyeznek.

A MEININGER egyszerre kínálja vendégeinek a nemzetközi turistahotelek szolgáltatásait és kényelmét, valamint a hostelekre jellemző privát és többágyas szobákat, vendégkonyhákat és játékzónákat.

A piacok helyi igényeire szabott szobák között a hagyományos kétágyas szobák, a többágyas privát szobák és hálótermek egyaránt megtalálhatók.

A MEININGER jelenleg Európában 16 hotelt működtet, összesen 7025 ággyal, 10 európai nagyvárosban, így Amszterdamban, Berlinben, Brüsszelben, Frankfurtban, Hamburgban, Kölnben, Londonban, Münchenben, Salzburgban és Bécsben. Növekedési tervei között szerepel, hogy minden kulcsfontosságú európai városban piacra lépjen a következő 4 évben, és már bejelentette terveit arra vonatkozóan, hogy 4250 új ággyal várja majd vendégeit 6 új hotelében Párizsban, Münchenben, Amszterdamban, Rómában és Berlinben.

A 2013-as Treugast Beruházási Besoroláson a MEININGER Csoport AA minősítést kapott. A csoport székhelye Berlinben található.


Hosszabb nyitva tartás és délutáni jegy a szántódi Family Parkban

Hosszabb nyitva tartás és délutáni jegy a szántódi Family Parkban  

A nyári vakáció beköszöntével a szántódi Mövenpick BalaLand Resort Lake hosszabb nyitva tartást és különböző kedvezményeket vezet be.
Az Accor újabb TRIBE-nyitásai - itt az idei házavatók listája

Az Accor újabb TRIBE-nyitásai - itt az idei házavatók listája 

Az Accor jelentősen bővíti a TRIBE márka jelenlétét Európában.
A mádi Hotel Botrytis fiatal igazgatójától búcsúzunk

A mádi Hotel Botrytis fiatal igazgatójától búcsúzunk 

Hétfőn egy kisteherautó halálra gázolta lakhelyén, Rakamazon Bányai Gábort, a mádi Hotel Botrytis fiatal, tehetséges igazgatóját. Mindössze 37 éves volt.
Visszatért Európába a világ legismertebb economy szállodamárkájának zenei programja

Visszatért Európába a világ legismertebb economy szállodamárkájának zenei programja  

Az ibis MUSIC és az ALL erős kínálattal tér vissza Európa nyári fesztiváljaira.
Gottwald Szilárd: „Azért dolgozunk, hogy a vendég jól érezze magát”

Gottwald Szilárd: „Azért dolgozunk, hogy a vendég jól érezze magát” 

Legújabb fejlesztéseikről és a hotel bővítéséről Gottwald Szilárddal beszélgettünk.
Klasszis TopDesign 2023 győztesünk:  Dizájn hotel a tó közepén

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: Dizájn hotel a tó közepén 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023.évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Mérföldkő a román szálláshelypiacon

Mérföldkő a román szálláshelypiacon 

Csaknem a teljes román tengerparti hotel kínálat elérhető lesz a magyaroknak 2025 nyarára.
Üzemeltetőváltás a sikondai szálláshelynél

Üzemeltetőváltás a sikondai szálláshelynél 

A Mecsek völgyében, Sikondán található Ambient Hotel & AromaSPA június 1-től a Hilaris Hotels szállodalánc tagjaként üzemel tovább.
Prémium szobákkal újult meg a hévízi Ensana Thermal Aqua - fotók

Prémium szobákkal újult meg a hévízi Ensana Thermal Aqua - fotók 

Az idei évben 40. születésnapját ünneplő Ensana Thermal Aqua szálloda életébe a 2024-es év megújulást hoz.
Hamarosan kezdődik az ikonikus budapesti hotel felújítása

Hamarosan kezdődik az ikonikus budapesti hotel felújítása 

Nem csak teljeskörű felújítást, de új nevet is kap majd a legendás szálloda.