3,5 milliárd forintból újult meg a Hilton Budapest

A beruházás első ütemében kialakították többek között a vendégcsoportok érkezését segítő fogadóteret és a Budai Várhegy sziklájába süllyesztett panorámaliftet. A második ütem befejeztével a szállodakapacitás kétharmada kapott szebb formát, az új  Bálteremben pedig egy nagyszabású átadóesten mutatták be a gasztronómiai reformokat.

„Az elmúlt 200 napban, közel 5.000 négyzetméter alapterületen és 15.000 négyzetméter felületen zajlottak a felújítások” – összegezte Árvai Zoltán, a Hilton Budapest igazgatója. Új formában láthatjuk a Báltermet és az ahhoz kapcsolódó négy különtermet, valamint kialakítottak négy boardroom jellegű kisebb különtermet is. „A Bálteremben akadt olyan időszak, amikor a munkaterületen egyszerre 320-an is dolgoztak. A technikai fejlesztések következtében további 200 kilométer kábel került beépítésre, 3800 darab új lámpa és 9 csillár díszíti a helyiséget, amely magyar iparművész csapat munkája, körülbelül 2000 darab üvegfalevéllel” – tette hozzá Árvai Zoltán.

A szállodakapacitás kétharmada már megújulva várja vendégeit. Akár a családok, akár a hosszabb távon tartózkodó vendégek igényeit kielégítő termékek jöttek létre. A rekonstrukciók ezt követően is folytatódnak, a következő ütemben a fennmaradó 99 szobát fogják korszerűsíteni.

Az átadóesten a Budapest Bár világszinten elismert zenészei léptek színpadra. A változatos ételbárok mögött maguk a chefek kínálták a sajt- és kolbászkülönlegességeket, a Green Bar egészséges összeállításait, az izgalmas formában tálalt leveseket, és a legkülönbözőbb gourmet fogásokat. A vendégek külön teremben kóstolhatták a desszerteket, köztük a bonbonok széles kínálatát.

A megújult külsőhöz méltó belbecs társul

Kovács Balázs, a Hilton Budapestet üzemeltető Danubius Zrt.vezérigazgatója, a Great Hilton Party köszöntőbeszédében ígéretet tett arra, hogy a változások nemcsak a külsőségekben fognak megmutatkozni, és a Hilton Budapest továbbra is meg fog felelni a vele szemben támasztott elvárásoknak.

„A Hilton egy jól csengő márkanév, a világon mindenhol ismerik és elismerik, de ennél is többre van szükség. A csodálatos külsőt minden esetben hibátlan tartalommal kell megtöltenünk. Ebben nincs semmi újdonság, így volt ez negyven évvel ezelőtt is, amikor ez a szálloda megnyitotta kapuit, és így van ez ma is, amikor Budapesten dübörög a turizmus és üres szobát is alig lehet találni a városban. A Budai Vár környékén persze könnyű lenne a múlt értékeire hivatkozni – pláne, ha az ország egyik legnagyobb múltú lánca üzemelteti a hotelt. Ugyanakkor, ha üzletileg sikeresek akarunk lenni, akkor muszáj előre tekintenünk. A Danubius életében a 2017-es év az sok szempontból is a megújulás éve” – fogalmazott Kovács Balázs, a Danubius Zrt. vezérigazgatója.

Az üzleti partnereknek bemutatott átalakítás és korszerűsítés sikerét jelzi, hogy május 16-án a Hilton Budapestet választották meg Magyarország legjobb ötcsillagos konferenciaszállodájának és ítélték oda az ezzel együtt járó Aranynap-díjat.


MSZÉSZ: indul az „Év Szállodája” pályázat

MSZÉSZ: indul az „Év Szállodája” pályázat 

Az MSZÉSZ útjára indítja az „Év Szállodája 2024” pályázatot.
Változik az indiai OYO szállásfoglaló portál házirendje – tiltakoznak a vendégek

Változik az indiai OYO szállásfoglaló portál házirendje – tiltakoznak a vendégek 

Az utazás nehéz Indiában azoknak, akik nem házasok, azonban ennek ellenére szeretnének együtt utazni és közös szálláshelyen aludni.
Veganuár és méregtelenítő kúra a sárvári ötcsillagos házban

Veganuár és méregtelenítő kúra a sárvári ötcsillagos házban 

Évkezdetnek nem is rossz: két olyan csomagajánlatot állítottak össze, amely mindkettő ezt a célt szolgálja.
Újfent nyit egy hostelt az a&o Belgiumban

Újfent nyit egy hostelt az a&o Belgiumban 

Az a&o Hostels, Európa vezető hostellánca, 2025. január 1-jén megnyitotta második belga szálláshelyét, az a&o Brussels Centrumot.
Brandváltás az egykori Adria Palotában

Brandváltás az egykori Adria Palotában 

Az Al Habtoor Palace megérkezett Budapestre az ikonikus, egykori Adria Palotába, amelyet jóideje Ritz Carlton-ként ismertünk, korábban pedig a Meridien-lánc tagjaként nyílt meg ötcsillagos szállodaként a pesti Belváros szívében.
Új szakember a hévízi hotel élén – FRISSÍTVE

Új szakember a hévízi hotel élén – FRISSÍTVE 

Jakab Gábor lett a hévízi NaturMed Hotel Carbona új szállodaigazgatója.
Üzemeltetési területen változás a Danubius Hotels-nél

Üzemeltetési területen változás a Danubius Hotels-nél 

A Danubius Hotels Zrt. új vezető kinevezésével indítja 2025-öt, megerősítve a szállodavállalat láncszintű üzemeltetését.
Milliós gázszámla és eltűnt bérlők a mogyoródi panziónál

Milliós gázszámla és eltűnt bérlők a mogyoródi panziónál 

Több, mint harmincmilliós tartozást hátrahagyva váltak köddé a koreai befektetők.
Vendégek éjszakázhatnak Pablo Escobar egykori magánrepülőjén

Vendégek éjszakázhatnak Pablo Escobar egykori magánrepülőjén 

Aki Bristol környékére tervez látogatni mostanában, akár már az egykori drogbáró magángépéből átalakított Airbnb szállást is kibérelheti.
HOTCO 2025: Újabb előadók neveit hozták nyilvánosságra

HOTCO 2025: Újabb előadók neveit hozták nyilvánosságra 

Az idei program különlegessége, hogy neves előadók osztják meg tapasztalataikat, amelyek értékes tanulságokkal szolgálhatnak minden résztvevő számára.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.