3,5 milliárd forintból újult meg a Hilton Budapest

A beruházás első ütemében kialakították többek között a vendégcsoportok érkezését segítő fogadóteret és a Budai Várhegy sziklájába süllyesztett panorámaliftet. A második ütem befejeztével a szállodakapacitás kétharmada kapott szebb formát, az új  Bálteremben pedig egy nagyszabású átadóesten mutatták be a gasztronómiai reformokat.

„Az elmúlt 200 napban, közel 5.000 négyzetméter alapterületen és 15.000 négyzetméter felületen zajlottak a felújítások” – összegezte Árvai Zoltán, a Hilton Budapest igazgatója. Új formában láthatjuk a Báltermet és az ahhoz kapcsolódó négy különtermet, valamint kialakítottak négy boardroom jellegű kisebb különtermet is. „A Bálteremben akadt olyan időszak, amikor a munkaterületen egyszerre 320-an is dolgoztak. A technikai fejlesztések következtében további 200 kilométer kábel került beépítésre, 3800 darab új lámpa és 9 csillár díszíti a helyiséget, amely magyar iparművész csapat munkája, körülbelül 2000 darab üvegfalevéllel” – tette hozzá Árvai Zoltán.

A szállodakapacitás kétharmada már megújulva várja vendégeit. Akár a családok, akár a hosszabb távon tartózkodó vendégek igényeit kielégítő termékek jöttek létre. A rekonstrukciók ezt követően is folytatódnak, a következő ütemben a fennmaradó 99 szobát fogják korszerűsíteni.

Az átadóesten a Budapest Bár világszinten elismert zenészei léptek színpadra. A változatos ételbárok mögött maguk a chefek kínálták a sajt- és kolbászkülönlegességeket, a Green Bar egészséges összeállításait, az izgalmas formában tálalt leveseket, és a legkülönbözőbb gourmet fogásokat. A vendégek külön teremben kóstolhatták a desszerteket, köztük a bonbonok széles kínálatát.

A megújult külsőhöz méltó belbecs társul

Kovács Balázs, a Hilton Budapestet üzemeltető Danubius Zrt.vezérigazgatója, a Great Hilton Party köszöntőbeszédében ígéretet tett arra, hogy a változások nemcsak a külsőségekben fognak megmutatkozni, és a Hilton Budapest továbbra is meg fog felelni a vele szemben támasztott elvárásoknak.

„A Hilton egy jól csengő márkanév, a világon mindenhol ismerik és elismerik, de ennél is többre van szükség. A csodálatos külsőt minden esetben hibátlan tartalommal kell megtöltenünk. Ebben nincs semmi újdonság, így volt ez negyven évvel ezelőtt is, amikor ez a szálloda megnyitotta kapuit, és így van ez ma is, amikor Budapesten dübörög a turizmus és üres szobát is alig lehet találni a városban. A Budai Vár környékén persze könnyű lenne a múlt értékeire hivatkozni – pláne, ha az ország egyik legnagyobb múltú lánca üzemelteti a hotelt. Ugyanakkor, ha üzletileg sikeresek akarunk lenni, akkor muszáj előre tekintenünk. A Danubius életében a 2017-es év az sok szempontból is a megújulás éve” – fogalmazott Kovács Balázs, a Danubius Zrt. vezérigazgatója.

Az üzleti partnereknek bemutatott átalakítás és korszerűsítés sikerét jelzi, hogy május 16-án a Hilton Budapestet választották meg Magyarország legjobb ötcsillagos konferenciaszállodájának és ítélték oda az ezzel együtt járó Aranynap-díjat.


Megújult a Kempinski Hotel Corvinus

Megújult a Kempinski Hotel Corvinus  

350 új élmény: a Kempinski Hotel Corvinus Budapestben befejeződött a szobák és lakosztályok felújítása.
Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak

Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak 

A Hyatt luxusszállodalánc folytatja terjeszkedését a régióban az AluaSoul Sunny Beach megnyitásával Bulgáriában.
Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts  

Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.
Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója 

A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.
SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.