A Marriott ismét támogatja az SOS Gyermekfalvak lakóit

2014. májusában a Marriott szállodák minden elfogyasztott ebéd vagy vacsora számlájából 1 eurót adományoznak az SOS Gyermekfalvaknak. A jótékonysági akció része a Marriott International európai "You Eat, We Give" programjának, amelynek célja egy fiatalok munkanélküliségének visszaszorítását segítő alap létrehozása. 

Ehhez a nagyszabású akcióhoz csatlakozott a budapesti Marriott Hotel is. A budapesti vezetőség számára azonban nem újdonság az SOS Gyermekfalvakat támogató jótékonysági akció, hiszen Rick Enders, a budapesti szálloda vezérigazgatója korábban Prágában, már részt vett hasonló programokban. Budapesten idén februárban is rendeztek az SOS Gyeremekfalvak lakóit támogató akciót, amely által több, mint 1,4 millió forintot sikerült összegyűjteni a rászoruló fiatalaknak. Májusban a 2 milliós álomhatárt szeretnék átlépni, amelyre minden esély meg van a növekvő vendégforgalomnak köszönhetően. - hangzott el a május 9-én megtartott sajtótájékoztatón. 

Az SOS Gyermekfalvakat Gosztonyi Gábor ügyvezető igazgató és Andri Diána, adománygyűjtési és kommunikációs igazgató képviselte a sajtótájékoztatón. A sajtó képviselői megtudhatták, hogy jelenleg közel 400 fiatal lakója van az SOS Gyermekfalvaknak és ifjúsági házaknak, ahol a pályakezdő fiataloknak mutatnak irányt, illetve segítséget az elhelyezkedésükben. Prezentációjukból többek között az is kiderült, hogy a budapesti Marriott Hotel is szívesen fogadja a vendéglátás iránt fogékony tanuló gyermekeket. A nagyszabású jótékonysági akció kiváló alkalom lehet a hazai adományozási kultúra kiterjesztésére. 

A magán és céges adományokból működő SOS Gyermekfalu az adományokat szívesen fogadja. 

Forrás: Vendég & Hotel


Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.
Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről

Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről 

Mi történt eddig 2025-ben, és mi vár a hazai szállodaiparra a közeljövőben?
Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység

Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység 

Helyszíni beszámoló az MSZÉSZ LXI. közgyűléséről, Esztergomból.
Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje

Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje 

Május 15-én megnyílt a Le Primore Hotel & Spa, Magyarország legnagyobb ötcsillag superior minősítésű spaszállodája.
Bokrétaünnep Budapesten –  Moxy Downtown Budapest

Bokrétaünnep Budapesten – Moxy Downtown Budapest 

A Forestay Group épülő házuk szerkezetkész állapotát ünnepelte, amely egy 283 szobás szállodaprojekt Budapest történelmi negyedében.
Látványosan belépett a Mövenpick a budapesti szállodapiacra

Látványosan belépett a Mövenpick a budapesti szállodapiacra 

A budapesti Mövenpick Hotel Budapest Centre története mesébe illő, megjelenése lenyűgöző.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.