A Marriott ismét támogatja az SOS Gyermekfalvak lakóit

2014. májusában a Marriott szállodák minden elfogyasztott ebéd vagy vacsora számlájából 1 eurót adományoznak az SOS Gyermekfalvaknak. A jótékonysági akció része a Marriott International európai "You Eat, We Give" programjának, amelynek célja egy fiatalok munkanélküliségének visszaszorítását segítő alap létrehozása. 

Ehhez a nagyszabású akcióhoz csatlakozott a budapesti Marriott Hotel is. A budapesti vezetőség számára azonban nem újdonság az SOS Gyermekfalvakat támogató jótékonysági akció, hiszen Rick Enders, a budapesti szálloda vezérigazgatója korábban Prágában, már részt vett hasonló programokban. Budapesten idén februárban is rendeztek az SOS Gyeremekfalvak lakóit támogató akciót, amely által több, mint 1,4 millió forintot sikerült összegyűjteni a rászoruló fiatalaknak. Májusban a 2 milliós álomhatárt szeretnék átlépni, amelyre minden esély meg van a növekvő vendégforgalomnak köszönhetően. - hangzott el a május 9-én megtartott sajtótájékoztatón. 

Az SOS Gyermekfalvakat Gosztonyi Gábor ügyvezető igazgató és Andri Diána, adománygyűjtési és kommunikációs igazgató képviselte a sajtótájékoztatón. A sajtó képviselői megtudhatták, hogy jelenleg közel 400 fiatal lakója van az SOS Gyermekfalvaknak és ifjúsági házaknak, ahol a pályakezdő fiataloknak mutatnak irányt, illetve segítséget az elhelyezkedésükben. Prezentációjukból többek között az is kiderült, hogy a budapesti Marriott Hotel is szívesen fogadja a vendéglátás iránt fogékony tanuló gyermekeket. A nagyszabású jótékonysági akció kiváló alkalom lehet a hazai adományozási kultúra kiterjesztésére. 

A magán és céges adományokból működő SOS Gyermekfalu az adományokat szívesen fogadja. 

Forrás: Vendég & Hotel


A Ruby-brandhez tartozó luxushotel épül Máltán

A Ruby-brandhez tartozó luxushotel épül Máltán 

A müncheni központú Ruby Hotels bejelentette első máltai szállodaprojektjét, a Ruby Ninu közösségi munkatér (Workspace) tavaly februári megnyitását követően.
Pazar panoráma, téglasüti és üzleti kapcsolatok

Pazar panoráma, téglasüti és üzleti kapcsolatok 

Bemutatkozott a Clarion Hotel Vienna South.
NGM: februárban 1 millió feletti vendégérkezés a hazai szálláshelyeken

NGM: februárban 1 millió feletti vendégérkezés a hazai szálláshelyeken 

A belföldi vendégek száma 5,4 százalékkal 485 ezerre nőtt, míg a külföldi turisták száma több mint 22 százalékkal 536 ezer főre emelkedett.
Ennyit ettek-ittak egy év leforgása alatt a Tribe hotel vendégei

Ennyit ettek-ittak egy év leforgása alatt a Tribe hotel vendégei 

Beszédes adatok és izgalmas tapasztalatok egy hotel első évéből – így indult a TRIBE Budapest Stadium.
Moore-jelentés: a globális hotelipar eredményei 2024-ben

Moore-jelentés: a globális hotelipar eredményei 2024-ben 

A gazdasági kihívások és a geopolitikai bizonytalanság ellenére rekordévet zárt a nemzetközi szállodaipar.
Danubius-kutatás: mi számít a vendégnek, ha Budapesten foglal szállást?

Danubius-kutatás: mi számít a vendégnek, ha Budapesten foglal szállást? 

A Danubius Hotels (DH) a budapesti szállodáikba látogató külföldi turisták körében végzett kutatást.
Az egész hétvége a kutyabarátságról szól a tokaji ötcsillagos házban

Az egész hétvége a kutyabarátságról szól a tokaji ötcsillagos házban 

Ezzel hívja fel a figyelmet a felelős állattartásra a Minaro Hotel Tokaj MGallery.
Az Accor hűségprogramja immár százmilliós tagsággal rendelkezik

Az Accor hűségprogramja immár százmilliós tagsággal rendelkezik 

A szállodacsoport globális hűség- és kedvezményprogramja most köszöntötte százmilliomodik tagját.
Határmenti családbarát szálloda az Accent Hotels portfóliójában

Határmenti családbarát szálloda az Accent Hotels portfóliójában 

Olyan megoldásokkal, amelyek a gyerekkel érkező vendégek kényelmét szolgálják.
Így állnak a foglalások eddig a tavaszi időszakban

Így állnak a foglalások eddig a tavaszi időszakban 

A Szallas.hu legfrissebb adatai szerint.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.