Mellow Mood-szálloda lesz a Párizsi udvarból

Az épületben nem csak szálloda, de éttermek és üzletek is lesznek majd.

Az V. kerületi Párizsi udvar hányatott sorsú műemléképülete egyike a főváros legszebb és legismertebb építészeti alkotásainak, amelynek állapota az elmúlt években folyamatosan hanyatlott. A Mellow Mood Groupnak sikerült olyan külföldi befektetőt találnia Ayesh-Majdi Helmi Rida személyében, aki a műemléképület megvásárlásával lehetőséget teremtett annak megóvására. Az új tulajdonos Magyarországon folytatta egyetemi tanulmányait, de később Dubajba költözött. Magyarországra évente többször visszatér látogatóba, és mivel Budapesthez a mai napig erősen kötődik, ezért kereste a befektetési lehetőségeket.

Az épülettel kapcsolatos folyamatokban kezdettől fogva szüksége volt egy helyi partnerre, akinek van tapasztalata a műemléképületek felújításában és a projektmenedzsmentben. Amellett, hogy a Mellow Mood Group ezen területeken megfelelő tapasztalattal rendelkezik, a tulajdonosokat baráti szálak fűzik egymáshoz, így megvolt az együttműködéshez szükséges kölcsönös bizalom. Éppen ezért a menedzsmentjogokkal a Mellow Mood Group rendelkezik.



Megújul a Párizsi udvar

A Budapest egyik ékkövének számító Párizsi udvar felújítása tovább erősíti majd az V. kerület törekvését, hogy a belváros ezen részét olyan színvonalra emelje, amely a külföldi vendégek számára még vonzóbbá teszi Budapestet, növelve ezzel a város turisztikai forgalmát és bevételeit. Az épületbe tervezett szálloda, éttermek és üzletek pedig számos új munkahelyet teremtenek majd a fővárosban.

A Buddha-Bar Hotellel már bizonyítottak

A Mellow Mood Hotels legutóbbi nagyszabású projektje, a Buddha-Bar Hotel Budapest Klotild Palace ötcsillagos luxusszálloda, amely a gyönyörűen felújított Klotild Palotában kapott helyet 2013. novemberében, elnyerte a Best International Hotel Interior nemzetközi díjat, vagyis a legszebb szállodabelső címet. Ez a nemzetközi elismerés a bizonyíték arra, hogy egy történelmi épület megóvásával is lehet különleges értékeket létrehozni.

A csoport - amely már 1997 óta van jelen a budapesti szálloda- és ingatlanpiacon, portfóliója pedig 13 budapesti és egy bécsi szállodából, irodaházakból, valamint üzlethelyiségekből áll - a projekt megvalósításával egy olyan szegmenst kíván megcélozni, amely eddigi tevékenységét kiegészítve teszi teljessé a cégcsoport működését.


Megújult a Kempinski Hotel Corvinus

Megújult a Kempinski Hotel Corvinus  

350 új élmény: a Kempinski Hotel Corvinus Budapestben befejeződött a szobák és lakosztályok felújítása.
Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak

Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak 

A Hyatt luxusszállodalánc folytatja terjeszkedését a régióban az AluaSoul Sunny Beach megnyitásával Bulgáriában.
Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts  

Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.
Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója 

A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.
SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.