A világ legrosszabb szállodája

(MTI) - Amszterdamban várja vendégeit a világ feltehetően legrosszabb szállodája, amely büszkén vállalja minősítését, sőt, fennen hirdeti. Humorával viszont vonzza a hátizsákos turistákat.

"Akik nálunk szállnak meg, saját felelősségükre tegyék! Nem hibáztathatják hotelünket ételmérgezésért, szellemi leépülésért, halálos betegségért, végtagelvesztésért, radioaktív fertőzésért, a 18. századhoz kapcsolódó egyes fertőző betegségekért, döghalálért, lepráért stb." - olvasható a szálló honlapján.
A 127 szobás hotel tulajdonosa Hans Brinker. Egyik szlogenje: "Javíts immunrendszereden, szállj meg Brinkernél!" A másik így szól: "Rosszabb már nem is lehetne. A legjobbat hozzuk ki magunkból!"
Ami magát a szállodát illeti, vonzereje leginkább a fiatalkorúak börtönének csábításával vetekszik. A szobák sokágyasak, ráadásul emeletes ágyasak. A szekrények fémből vannak, akár egy gyár öltözőjében, a matracok vékonyak, így igencsak nyomják a fekvőket a vaságyak. A vendégek kilátástalannak ítélhetik helyzetüket, mivel a szobák ablakából nem érdemes kitekinteni: semmire sincs kilátás.
Míg más szállodák azzal csábítják a vendégeket, hogy náluk a luxus alapkövetelmény, addig Brinker boldog izgatottsággal kecsegteti az újonnan érkezőket azzal, hogy minden szobában van ágy!
A szálló már 40 éve működik. Egy éjszaka 6500 forintnyi euróba kerül.
"A vendégek szeretik humorunkat, a szarkazmust, és a semmi alá mérséklik elvárásaikat" - idézte a hotel menedzserét, Tijmen Receveur-t a brit Metro újság.
A vendégek között mindazonáltal akadnak néha elégedetlenkedők. "Olvastam pár riasztó véleményt a szállóról, mielőtt odamentünk, így aztán kicsit idegesen léptem be ajtaján. Sajnos, igaznak bizonyultak. A szobák olyanok, mint a börtöncellák" - olvasható egy volt vendég véleménye egy szálláshely-összevető portálon.
Mások jobbakat írtak. "A Hans Brinker mókával teli hely barátságos személyzettel és remek fekvéssel." (MTI, foto: TripAdvisor)


Megújult a Kempinski Hotel Corvinus

Megújult a Kempinski Hotel Corvinus  

350 új élmény: a Kempinski Hotel Corvinus Budapestben befejeződött a szobák és lakosztályok felújítása.
Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak

Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak 

A Hyatt luxusszállodalánc folytatja terjeszkedését a régióban az AluaSoul Sunny Beach megnyitásával Bulgáriában.
Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts  

Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.
Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója 

A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.
SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.