A világ legrosszabb szállodája

(MTI) - Amszterdamban várja vendégeit a világ feltehetően legrosszabb szállodája, amely büszkén vállalja minősítését, sőt, fennen hirdeti. Humorával viszont vonzza a hátizsákos turistákat.

"Akik nálunk szállnak meg, saját felelősségükre tegyék! Nem hibáztathatják hotelünket ételmérgezésért, szellemi leépülésért, halálos betegségért, végtagelvesztésért, radioaktív fertőzésért, a 18. századhoz kapcsolódó egyes fertőző betegségekért, döghalálért, lepráért stb." - olvasható a szálló honlapján.
A 127 szobás hotel tulajdonosa Hans Brinker. Egyik szlogenje: "Javíts immunrendszereden, szállj meg Brinkernél!" A másik így szól: "Rosszabb már nem is lehetne. A legjobbat hozzuk ki magunkból!"
Ami magát a szállodát illeti, vonzereje leginkább a fiatalkorúak börtönének csábításával vetekszik. A szobák sokágyasak, ráadásul emeletes ágyasak. A szekrények fémből vannak, akár egy gyár öltözőjében, a matracok vékonyak, így igencsak nyomják a fekvőket a vaságyak. A vendégek kilátástalannak ítélhetik helyzetüket, mivel a szobák ablakából nem érdemes kitekinteni: semmire sincs kilátás.
Míg más szállodák azzal csábítják a vendégeket, hogy náluk a luxus alapkövetelmény, addig Brinker boldog izgatottsággal kecsegteti az újonnan érkezőket azzal, hogy minden szobában van ágy!
A szálló már 40 éve működik. Egy éjszaka 6500 forintnyi euróba kerül.
"A vendégek szeretik humorunkat, a szarkazmust, és a semmi alá mérséklik elvárásaikat" - idézte a hotel menedzserét, Tijmen Receveur-t a brit Metro újság.
A vendégek között mindazonáltal akadnak néha elégedetlenkedők. "Olvastam pár riasztó véleményt a szállóról, mielőtt odamentünk, így aztán kicsit idegesen léptem be ajtaján. Sajnos, igaznak bizonyultak. A szobák olyanok, mint a börtöncellák" - olvasható egy volt vendég véleménye egy szálláshely-összevető portálon.
Mások jobbakat írtak. "A Hans Brinker mókával teli hely barátságos személyzettel és remek fekvéssel." (MTI, foto: TripAdvisor)


Átadták az idei Aranynap-díjakat

Átadták az idei Aranynap-díjakat 

Hat magyarországi konferencia és wellness szálloda, valamint rendezvényhelyszín kapott elismerést.
Napfényes fejezet – a Danubius-lánc, köztük a Hotel Helia megújulásáról

Napfényes fejezet – a Danubius-lánc, köztük a Hotel Helia megújulásáról 

A Danubius Hotel Helia – nevéhez méltóan, hiszen a „Helia” a Naphoz kötődőt jelenti – fénylő pont a főváros szállodai kínálatában.
Újabb négy ház a Hilaris Hotels portfóliójában

Újabb négy ház a Hilaris Hotels portfóliójában 

Négy magyarországi szálláshellyel bővül a szállodalánc.
Megkezdődött a 44. Országos Borverseny

Megkezdődött a 44. Országos Borverseny 

Mintegy 2700 palack bor versenyez.
Már fogad vendégeket Hévíz legújabb szállodája

Már fogad vendégeket Hévíz legújabb szállodája 

Az ötcsillag superior minősítésű hotel 285 szobájában több mint 600 vendéget tud fogadni.
Turisztikai fejlesztés Nógrádban

Turisztikai fejlesztés Nógrádban 

Jelentős felújításon esik át az 1973 óta működő Salgó Hotel.
Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen

Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen 

A Hunguest Hotels szállodaláncnál a lánc számos szállodája teljes körűen megújult, köztük hévízi egységeik is.
Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken

Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken 

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai szerint eddig 2,4 millió belföldi és 2,6 millió nemzetközi turistát regisztráltak a hazai szálláshelyek.
Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén

Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén  

Két észak-magyarországi szálláshely nyerte el ma a nemzetközi Good Travel Seal minősítést, amelyet a világ egyik vezető fenntarthatósági turisztikai értékelőrendszereként tartanak számon.
MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly

MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly 

Márciusi trendriport a KSH adatai alapján.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.